Hocam o kadar açıkladım ya. YPG için koridor oluşturuyoruz. Afrika'yla alakası bile yok.

Suriye'de yaptığımız plan adamlarla iyi geçinip korunmalarında yardım ettikten sonra YPG'nin etrafını sarmak ve Suriye'nin çeşitli petrol alanlarına konmak değil mi? Biz Somali'de şu anda bunu yapıyoruz.

Suriye'de yaptığımız plan adamlarla iyi geçinip korunmalarında yardım ettikten sonra YPG'nin etrafını sarmak ve Suriye'nin çeşitli petrol alanlarına konmak değil mi? Biz Somali'de şu anda bunu yapıyoruz.

Somali'yle Suriye'de yaşananların hiçbir alakası yok hocam. Bosna mevzusu da var mesela o da farklı. Ayrıca Somali'de askeri üssümüz var.

Somali'yle Suriye'de yaşananların hiçbir alakası yok hocam. Bosna mevzusu da var mesela o da farklı. Ayrıca Somali'de askeri üssümüz var.

Adamların askerlerini biz yetiştiriyoruz değil mi? Evet, öyle. Suriye içinde muhtemelen aynısını yapıp YPG'yi çembere alacağız. Bu sayede bir koridor oluşturarak yok edeceğiz. Ondan sonra üssümüz ile korunma masraflarını gidereceğiz. Mesela, Türkiye olarak Somali'de şu anda deniz ticareti tarafında %30'luk bir pay verileceği söyleniyor. Uzun vadede çok işlevsel bir plan. Bu arada benzerlik dediğim olay belli bir kisveyi kaplıyor.

Bu arada NATO'ya guvenmeyin, yapay problemler yaratarak bizi 10 yilda alasagi ederler. Su anda NATO ulkeleri Akdeniz'de aslinda bizim olan petrol rezervlerini yagmaliyorlar. Boyle dibine kadar yagmalayacaklar kukla hukumetler ile. Sesini cikartani da hapse atarlar ya suikaste ugrar ya da itibar suikastine, duzen bu.

Bu arada NATO'ya guvenmeyin, yapay problemler yaratarak bizi 10 yilda alasagi ederler. Su anda NATO ulkeleri Akdeniz'de aslinda bizim olan petrol rezervlerini yagmaliyorlar. Boyle dibine kadar yagmalayacaklar kukla hukumetler ile. Sesini cikartani da hapse atarlar ya suikaste ugrar ya da itibar suikastine, duzen bu.
Kaos'a hükmetmenin tek yolu Kaos'un Tanrısı olmatan geçiyor. ABD son 100 senedir bunu yapıyor. Rusya son 300 senedir bunu yapmaya çalışıyor ve diğer devlerde bunu yapmaya çalışıyor. Bunu kendi döneminde en başarılı yapan kişi Atatürk'tü. Mesela, Atatürk'ün "Yurtta sulh, Cihanda sulh" sözü aslında sadece bir barış simgesi değildir. Diğer hükümetlere bir ültimatomdur. Atatürk'ün demeye çalıştığı; "Benim olduğum bölgede askeri savaş, diplomatik savaş ve diplomatik kriz istemiyorum! Eğer öyle bir durum gerçekleşirse bizzat ben oraya intikal ederim." diyor. Tabii bunu nasıl anladın diye sorarsanız, Atatürk o konuşmayı yapmadan önce zaten Balkan Paktı'nı imzalamıştı. Konuşma yapıldıktan 1 hafta sonra ise Ortadoğu Paktı imzalanmıştır. Açıkça Atatürk, İngilizlere ve Fransızlara ültimatom verdiği buradan anlaşılıyor.

NATO askeri bir ittifaktan fazlasi degil, arkadan is cevirmeleri normal ancak olasi bir savasta "seve seve" koruyacaklar, yoksa tum dunyada karizmalari cizilir. Dusun ki Turkiye, daimi uyelerden biri, saldiriya ugruyor ve NATO bir sey yapmiyor. Global arenada etkileri nasil olur? Rusya ne tepki verir? Bir daha kim ciddiye alir boyle sirki? NATO disinda da Rusya, ABD'yle kari koca olan Israil'in Turkiye gibi kritik bir bolgeye adimini atmasiyla yeri yerinden oynatir.

NATO askeri bir ittifaktan fazlasi degil, arkadan is cevirmeleri normal ancak olasi bir savasta "seve seve" koruyacaklar, yoksa tum dunyada karizmalari cizilir. Dusun ki Turkiye, daimi uyelerden biri, saldiriya ugruyor ve NATO bir sey yapmiyor. Global arenada etkileri nasil olur? Rusya ne tepki verir? Bir daha kim ciddiye alir boyle sirki? NATO disinda da Rusya, ABD'yle kari koca olan Israil'in Turkiye gibi kritik bir bolgeye adimini atmasiyla yeri yerinden oynatir.
Bunun bir anlami yok. Her turlu o kurallari cignemek zorunda birakirlar seni veya somurulursun. Bu secimi yapmak zorunda kalirsin.

Sırf dinlerinde vaat ediliyor diye milletin topraklarını gasp etmek, Suriye'nin Golan Tepeleri'ni ihlak etmek, sivil soykırım yapmak ve çocuk katletmek ne zamandır cesaretin simgesi sayılıyor?
Her şeyini seviyorum mu dedim ben? HTŞ, Hamas ve Hizbullah gibi örgütlerle mücadele etmelerini seviyorum sadece. Binlerce sivile zarar vermeleri, o kadar kişiyi evsiz ve aç bırakmalarını kimsenin destekleyeceğini sanmıyorum. Az daha zorlasalar Rusya kadar kötü olacaklar.
İsrail'i gözünüzde devlet olarak çok büyütmeyin.
Nükleer bombaları var. Çevresinde ne kadar ülke varsa titremesi ya da dikkatli olması gerekiyor. Başa bir psikopat geçerse ne olacağı belli olmaz.

HTŞ, Hamas ve Hizbullah gibi örgütlerle mücadele etmelerini seviyorum sadece.
Bahsettigin orgutlerin hepsi Israilin kontrolu altinda. Bu olaylarin nasil basladigini hatirliyorsundur umarim. Israil'in eline koz veren kendileri. HTS'yi Mossad/CIA birlikte kurdular Israil/ABD bahsettigin orgutlerle savasma bahanesiyle ortadogu'ya tamamen yayilmayi planliyor. Isler oyle haberler de gorundugu kadar basit degil.

@80, o nükleeri kullanmak g** ister, İsrail’de o yok. Hadi olsa bile öyle bir şey yaptırmazlar. Suudi’ler başta olmak üzere para içinde yüzüp Avrupa’ya petrol sağlayan devletler İsrail nükleer dedi anda o lafları bir taraflarına tıkmayı bilir merak etme. Avrupa zaten Rusya’ya bağlıyken bir de Arapları kaybetmeyi göze alamaz.