Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Sokakta park etmek, Paris’teki gibi 6 saat ile sınırlı olsa ve bunun için €75 alınsa gerçekten çok iyi olur. Şehirde araba sürmeye kısıtlamalar gelmesi ve toplu taşımanın daha da yaygınlaşması gerekiyor. Avrupa’da gerçekten araba süren insanlar çok nadir oluyor. Diğer yandan, şehir temizliği konusunda Türkiye cidden çok geride. Hizmet sektöründe de “sen” ile seslenen kişiler neredeyse her yerde.Sabah 7-8’de trafiğe girmezse mesai saatleri içerisinde çok fazla trafik çekmez, yine trafik olur ama abartı bir trafik olmaz. Çöp konusunda ise elit bir semtte ve elit bir sitede yaşıyorsa çevresinde pislik görme olasılığı düşük, ancak gezdiği yerlerde dediğiniz gibi yerler pis olabiliyor, bunun dışında hizmet sektörü çok iyi, hizmet alan doğrudan kendisi olduğu için metropolün sorunlarına göz yumabilir çoğu.
Hiken
Yetkin
İstanbul'da mı alınacak?
Çok haklısınız hocam, maalesef bizim gibi 3 dünya ülkelerinde araba bir taşıt yerine prestij simgesi olarak görüldüğü sürece dediğiniz biraz zor, insanlar trafikte çoğu zaman yarım saatte 1km ilerleyemiyor, ancak yine aynı terane.Sokakta park etmek, Paris’teki gibi 6 saat ile sınırlı olsa ve bunun için €75 alınsa gerçekten çok iyi olur. Şehirde araba sürmeye kısıtlamalar gelmesi ve toplu taşımanın daha da yaygınlaşması gerekiyor. Avrupa’da gerçekten araba süren insanlar çok nadir oluyor. Diğer yandan, şehir temizliği konusunda Türkiye cidden çok geride. Hizmet sektöründe de “sen” ile seslenen kişiler neredeyse her yerde.
Hiken
Yetkin
İstanbul ve Avrupa başkentleri karşılaştırması yapıldığında İstanbul nüfusu diğer şehirlerin 6-7 katı değil mi?Avrupa’da gerçekten araba süren insanlar çok nadir oluyor.
- Makaleler
- 1
Türkiye için daha uygun bir fiyat belirlenebilir ama öncelikle otoparkların daha yaygın olması gerekiyor. Park ücreti de sokakta caydırıcı olmalı ki metro olan yere insanlar arabayla gelmesin.
Paris nüfusu da çok fazla. Neredeyse 11 milyon kişi ve turistler var. Stockholm gibi şehirlerin nüfusu az.İstanbul ve Avrupa başkentleri karşılaştırması yapıldığında İstanbul nüfusu diğer şehirlerin 6-7 katı değil mi?
Şehri sevmek ile de bir alakası yok, düşündüğünüz kadar yani sevgiyle temellendirecek kadar basit bir konu değil bu.
Yaşayanların çoğu isteyerek yaşamıyor zaten iş bulamadıkları için oradalar. Geçmişteki hükümetlerin hatası tüm sermayeyi İstanbul'a yığmak oldu. İnsanların da sermaye yetersizliğinden dolayı işsizlikten, parasızllıktan aç kaldığı memleketlerini terkedip İstanbul'a göçedip iş bularak karınlarını doyurmaya çalışmaları gayet normal.
Ayrıca yaşam koşulları kötü diyerekten gezmemeyi düşünmen çok boomer düşünce. 800'e yakın şehir gezdim bunların 43'ü Türkiye'den. Şunu söyleyebilirim: Gezmekten daha çok insanı geliştiren ve daha güzel bir şey yok.
Yaşayanların çoğu isteyerek yaşamıyor zaten iş bulamadıkları için oradalar. Geçmişteki hükümetlerin hatası tüm sermayeyi İstanbul'a yığmak oldu. İnsanların da sermaye yetersizliğinden dolayı işsizlikten, parasızllıktan aç kaldığı memleketlerini terkedip İstanbul'a göçedip iş bularak karınlarını doyurmaya çalışmaları gayet normal.
Ayrıca yaşam koşulları kötü diyerekten gezmemeyi düşünmen çok boomer düşünce. 800'e yakın şehir gezdim bunların 43'ü Türkiye'den. Şunu söyleyebilirim: Gezmekten daha çok insanı geliştiren ve daha güzel bir şey yok.
Son düzenleme:
Recep Tayyip İvedik
Üstün
Kalabalılk olması bana para kazandırdığı için seviyorum.Hiç gitmedim. Ankara'da 1 tane Kızılay varsa İstanbul'da 5-6 tane var diyorlar. Herkes nefret ediyor ama çoğunluk orada yaşıyor. Adımımı bile atmadım sadece ekrandan ne gördüysem o. Şehir çok büyük olduğu için yatacak yer olmadan gezmeyi düşünmüyorum. Eskişehir gibi gidip gelinecek bir yer değil bana göre. Bir kural vardır ya sev ya terk et diye. Sevmeyip, terk etmemek de ayrı kafa. İşi yüzünden yaşayan varsa saygı duyarım.
Belli ilçeleri dışında gidilmemesi gelinmemesi gereken yerdir. Özellikle Bayrampaşa'da yaşayan birisi olarak söyleyebilirim ki( Esenler,Bağcılar,GOP ve Güngören gibi ilçelere yakındır. Oraların ne halde olduğunu söylemeye gerek yoktur muhtemelen.) ilçeden ilçeye kültürel anlamda çatışmalar çok fazla oluyor. Belli ilçelere girdiğiniz zaman hava kalitesiyle bile farklı hissettiriyor.