Check Engine

Becerikli
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, öncelikle yaşım 17, buna göre yorum yapmanızı isteyeceğim. Açık lise öğrencisiyim, boş vakitlerde işte çalışayım diyorum.

Bütün işi bana veriyorlar; yemeği, suyu bile yok, oturtmak bile istemiyorlar ve 5 saat çalışmamın karşılığında 200 lira verdiler, ben de işi bıraktım. (Yaptığım iş garsonluktu.)

Sizce sorun bende mi, ben mi çalışamıyorum yoksa doğru işi mi bulamadım?

Arkadaşlar merhaba, öncelikle yaşım 17, buna göre yorum yapmanızı isteyeceğim. Açık lise öğrencisiyim, boş vakitlerde işte çalışayım diyorum.

Bütün işi bana veriyorlar; yemeği, suyu bile yok, oturtmak bile istemiyorlar ve 5 saat çalışmamın karşılığında 200 lira verdiler, ben de işi bıraktım. (yaptığım iş garsonluktu.)

Sizce sorun bende mi, ben mi çalışamıyorum yoksa doğru işi mi bulamadım?

Çalışmayıp YKS'ye hazırlan.

5 saat 200 TL, günün yarısı bir kilo tavuk göğsü için mi çalıştın?

En kolayından devletin düğün ve cemaat salonları var, oralardan birine gir; 8 saate 1250 TL veriyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışma hayatına hoş geldiniz hocam :). Bende 20 yaşına yeni girdim sayılırım, öncesinde nispeten iyi ve pembe bir dünya hayel ediyordum. Ama işverenlerimiz sağ olsun, her girdiğim esnaftan hayatın gerçeklerini soğu bir duş edası ile tattım.

Çalışma hayatına hoş geldiniz hocam :). Bende 20 yaşına yeni girdim sayılırım, öncesinde nispeten iyi ve pembe bir dünya hayel ediyordum. Ama işverenlerimiz sağ olsun, her girdiğim esnaftan hayatın gerçeklerini soğu bir duş edası ile tattım.
Gerçekten Türkiye'de yaşamak çok zor, bunu biraz büyüyünce anladım, bize basit gelen 200 lira için 5 saat çalışınca.

Gerçekten Türkiye'de yaşamak çok zor, bunu biraz büyüyünce anladım, bize basit gelen 200 lira için 5 saat çalışınca.
İlk çalışmaya 2021 de başlamıştım ondan sonra farklı part time işlere de girdim. Çalıştığım abiler kötü insanlar değildi ama cidden değmiyor o yüzden zaten çırak bulamıyoruz diye şikayet ediyorlar.