Sınava giriyorum o kadar didik didik kontrol ediyorlar çarşaflı kadını hiç ellemediler bile çok rahat girdi xD.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Yasada yüz kapatmak yasak ama çarşaf da dolayısıyla yasak oluyor. İsviçre’nin kendisi de teklifinde suçtan ve kadınların baskılanmasından bahsediyor. Siteyi çevirip bakabilirsiniz. Koca ülkede de yalnızca 20-30 kişiyi etkiliyormuş zaten.
Initiative populaire "Oui à l’interdiction de se dissimuler le visage"
La Suisse va interdire la dissimulation du visage dans l’espace public. La population a accepté, dimanche 7 mars 2021, l’initiative « Oui à l’interdiction de se dissimuler le visage ». La population qui s’est exprimée dans les urnes souhaite qu’en Suisse, on se rencontre à visage découvert.
Son düzenleme:
Çarşaf suç ne alaka? Benim bildiğim kadın çorabı veya kar maskesi kullanıyorlar.
Çarşafın suç işlemek için kullanıldığını ne gördüm ne duydum, (var olduğunu biliyorum ama bu konu ile bağdaştırılamaz.)
Örnek olması için attım bu sahneyi. İçinden kadın beklersiniz erkek çıkar; her şey, herkes çıkabilir. YT'da da ''hijab robbery ya da çarşaf suçlu'' yazınca çok örnek var.
- Makaleler
- 1
Carsafin yürüyen canli bomba olmadığı ne malum? Veya hirsizlik yasansa kim oldugu belli olmaz. Yasagi dine baglayacaklar gelir şimdi.
Çok var böyle. İçinden kadın beklersiniz erkek çıkar; her şey, herkes çıkabilir. Bu filmde özellikle bu sahnenin olmasının sebebi var. YT'da da "hijab robbery ya da çarşaf suçlu" yazınca çok örnek var.
Kesin vardır demeyim elbette var ama suçla bağdaştırılacak seviyenin binde biri olacak kadar bile değildir.
Yahu çarşafı savunan yok. Tek kıstas akıl, mantık, istatistik diyelim.
Tek derdiniz hoşunuza gitmeyen bir şey olması. @xapder
İlk mesajımda da belirttim. Bu şekilde bakacak olursak suç işlerken bere ve güneş gözlüğü kullanan sayısı çarşaf kullanan sayısının 100000 katıdır. Yasaklayalım mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru ama bunun dinde bir yeri yok ki, bu şekilde gezmek insanların üzerine de bir baskı (?) veriyor. Üniversitelerde zamanında yasaklanmıştı, zamanın muhalefeti tarafından bütün ülkeye ''din düşmanı'' diye lanse edildi. Oysa ki üniversiteler devlet kurumudur, laik bir ülkede devlette dinin işi olmaz; dini semboller sınıfına girer.Kesin vardır demeyeyim elbette var, ama suçla bağdaştırılacak seviyenin binde biri olacak kadar bile değildir.
Türban takın canımızı yiyin, kendi annem de türbanlıdır.
Gerçekliğe dayanan ya da az-çok doğruluk payı olan yargılar beni mutlu eder ve saygı duyarım.. Absürt önyargı ve kinlerini kusmak için saçma bahaneler uyduranlar kendi mantık seviyelerini gösterir.Doğru ama bunun dinde bir yeri yok ki, bu şekilde gezmek insanların üzerine de bir baskı (?) veriyor. Üniversitelerde zamanında yasaklanmıştı, zamanın muhalefeti tarafından bütün ülkeye ''din düşmanı'' diye lanse edildi. Oysa ki üniversiteler devlet kurumudur, laik bir ülkede devlette dinin işi olmaz; dini semboller sınıfına girer.
Türban takın canımızı yiyin, kendi annem de türbanlıdır.
- Makaleler
- 1
Yasanın tek amacı çarşaf değil. Yüzünüzü herhangi bir şekilde kapatmanız yasak. Maskeler yasaklanırsa bu sefer herkes gidip çarşaf giyer ve yine suç işler. Onlar da hepsini yasaklamış. Ek olarak da kadının kapatılmaya zorlanmasını baskı olarak görmüşler ve topluma açık yerlerde izin verilmesini istememişler. Sokaktan geçerken diğerlerinin yüzlerini görmek istiyorlarmış. Tepki olarak da bu yasağın genellikle turistleri etkileyeceğini söylemişler ve baskı uygulayanlar muhtemelen kadınların evden açık bir şekilde topluma açık yerlere gitmelerine izin vermeyebilirler demişler.Kesin vardır demeyeyim, elbette var ama suçla bağdaştırılacak seviyenin binde biri olacak kadar bile değildir.
Bana kalsa su almak için motosiklet kaskıyla markete bile girmek isterim çünkü çıkarıp takmak zor geliyor ve görüntüsünü beğeniyorum ama bir gün o markete kasklı bir hırsız girerse ve birisine ya da bana zarar verirse bulunması çok zor olur. Bunu da hiç istemem. Yasağa da o nedenle karşı çıkmıyorum.
Fransa gibi yerlerde eğer topluma açık bir ortamdaysanız din ile alakalı sembolleri kullanamıyorsunuz. Resmî yerlerde de kullanılamıyor. Onu laiklik için yapıyorlar ama bu yasa biraz daha farklı.
Bu güzel... konuda yazmamıştınız ama ben ''isviçrelilerin'' makul bir sebep olmadan bunu yapmayacağını tahmin etmiştim.Yasanın tek amacı çarşaf değil. Yüzünüzü herhangi bir şekilde kapatmanız yasak. Maskeler yasaklanırsa bu sefer herkes gidip çarşaf giyer ve yine suç işler. Onlar da hepsini yasaklamış. Ek olarak da kadının kapatılmaya zorlanmasını baskı olarak görmüşler ve topluma açık yerlerde izin verilmesini istememişler. Sokaktan geçerken diğerlerinin yüzlerini görmek istiyorlarmış. Tepki olarak da bu yasağın genellikle turistleri etkileyeceğini söylemişler ve baskı uygulayanlar muhtemelen kadınların evden açık bir şekilde topluma açık yerlere gitmelerine izin vermeyebilirler demişler.
Bana kalsa su almak için motosiklet kaskıyla markete bile girmek isterim çünkü çıkarıp takmak zor geliyor ve görüntüsünü beğeniyorum ama bir gün o markete kasklı bir hırsız girerse ve birisine ya da bana zarar verirse bulunması çok zor olur. Bunu da hiç istemem. Yasağa da o nedenle karşı çıkmıyorum.
Fransa gibi yerlerde eğer topluma açık bir ortamdaysanız din ile alakalı sembolleri kullanamıyorsunuz. Resmî yerlerde de kullanılamıyor. Onu laiklik için yapıyorlar ama bu yasa biraz daha farklı.
Sizin ek olarak yazdıklarınız alakasız ve ön yargılı.. Daha önce açtığınız bir konuda yazdıklarınızın şokunu hala atlatabilmiş değilim.( Şaka sanacaksınız ama değil.)
Umarım önyargılarınızdan kurtulup gelecekte insanları sadece insan olarak değerlendirebilme şansı bulursunuz.
- Makaleler
- 1
Aslında yasanın birçok sebebi var. Konunun başından beri de yüz kapatma yasağı olduğunu ve suçu engellemenin de getirilme sebeplerinden biri olduğunu belirtiyorum. Baskı olayına doğrudan değinmedim ama attığım makalede bahsediliyordu. Çevirmekle uğraşmadığın için herkes anlamamış olabilir.Bu güzel... Konuda yazmamıştınız ama ben “İsviçrelilerin” makul bir sebep olmadan bunu yapmayacağını tahmin etmiştim.
Yasa için oy toplanırken aşırı dinciliğe hayır pankartları çevrede dolanıyordu. Benim gibi suçun azalması için isteyenler olduğu kadar da aşırı dincilik istemeyenler de var. Ben de topluma açık yerlerde din görmek istemiyorum ama benim gözümde bu yasa için ikinci seviyede kalıyor. Fransa’da da çarşaf yasak ve devlet kurumlarında inanç simgeleri yasak. Bundan da çok memnunum.
İnanç sembolleri yasak diye baskıya uğrayıp işe, okula veya topluma çıkamayan insanlar varsa da buradaki sorun, bu baskıyı yapanlar. Gözümde eşinin veya çocuğunun özgürlüğünü alanların teröristten farkları yok.
Konuda hep çarşaf deniyordu ve bu sebeple örnekleri genellikle çarşaftan verdim. Gidip 30 derece havada maske takan insan da bir sorun. Kadınların ninjaya benzer bir şekilde gezmeleri hoşuma gitmiyor yine de. Çoğu ya baskıya uğruyor ya da istemeden bunu yapıyor. İsviçre’de böyle sorun pek yok ama Afganistan gibi yerlerin durumu ortada. Herkesin her şeyi yapabilmekte özgür olmasını tabii ki isterim ama çarşaf gibi şeyler genellikle baskı sebebiyle oluyor ve aksine insanın kendini bir obje gibi hissetmesini sağlıyor ve özgürlüğünü kısıtlıyor. Bunu yaptıran erkekler herhâlde eşlerinin daha iyi bir erkek (neredeyse sokaktaki herkes) bulmasından korkuyor.Sizin ek olarak yazdıklarınız alakasız ve ön yargılı…
Bazen fark etmeden çok eleştirebiliyorum. Kimseyi incitmek gibi bir niyetim yok. Hangi konu olduğunu konuyu dağıtmadan hatırlatabilir misiniz?Daha önce açtığınız bir konuda yazdıklarınızın şokunu hala atlatabilmiş değilim.
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-