Neresinden tutarsan tut elde kalıyor. Konu altındaki yorumlar zaten ayrı mevzu. Biri obez demiş, biri niye çıktı demiş, öbür tutmuş Türk internetinden nefret ediyorum demiş, Türk interneti de neyse. Yani kötü/yanlış bir olay varken hemen pislik atma, hemen pasif agresif hareketler, tepkiler. Dostum Recep'i sevebilirsin, Ahmet'i sevebilirsin her ikisinden nefrette edebilirsin, bir tarafa saygı ve sevgide besliyor olabilirsin. Buradaki olay yanlışa yanlış demek. Recep yanlış yapmış ama savunmasıda bir o kadar kötü, Ahmet "sinirini/tepkisini" kendince doğru olduğunu düşünerek yanlış bir şekilde vermiş, iki tarafta avukatlarıyla oturur olay yargıda çözülecekse çözülür. Yarısı savcılık oynamış, yarısı poliscilik oynamış, yarısı Recepcilik oynamış, diğer yarısı ardımdan atayım izi kalsıncılık oynamış.
Çalınan veriler ile ilgili video hazırlığı yap, videoyu çek, sansür unut acemilik diyelim, yani ben bile kendi işimde (ben bile diyorum çünkü bir kitleye içerik üretmiyorum) 30 kere kontrol sağlıyorum, üstüne kontrol ettiriyorum ki yıllardır bu sektörde olan biri için ve elden ele gezen bilgilerin olduğu bir ortamda nokta, virgül bile önemliyken "unutulmuş" olması çok manidar. Ek olarak Jahrein'in küfürlerini savunmuyorum fakat küfürlerine kulak vermeden "sinirini" anlayabiliyorum. Ortamda hakkında yalan yanlış bilgiler dönen ve bu yüzden bilmem kaç gün ailesinden uzak tutulmuş "biri" için bu sinirin ne raddede olabileceğini ya da nasıl tepki vereceğini buradaki yaşı küçük arkadaşların hayal edebileceğini sanmıyorum (bunu ben anlıyorum olarak değil, aile kavramı/kendi ailesini kurmayan genç arkadaşlar için belirtiyorum). En önemlisi A kişisi değil B kişiside olabilirdi, C kişiside. Fakat bu kadar yoğun bir dönemden geçen ve buradaki çoğunuzdan fazla bu tür şeylere maruz kalmış biri için değil 10 saniye 1 saniye bile anlık gözükmesi, söylenmesi insanının içinde öfke uyandıracaktır.
Başta dediğim gibi neresinde tutarsan tut elde kalır. Etkiye tepki verilmiş, yargıda sonuçlanırsa sonuçlanır. Kim neyi "hak" ediyorsa hakkını cebine atıp paşa paşa hayatına devam eder. Burada da 10 yaşındaki çocuklar gibi (belli bir kesiminizi tenzih ediyorum güzel kardeşlerim) "fanboy" olmaya gerek yok. Yarın bir gün siz karşılaşınca sizin herhangi bir "boy"unuzu olmayacağını düşünerek hareket etmek önemli.
Ha burada karşı tarafa edilen hakaret, hakaret vari cümleler, söylemler ya da kişi ve kişilerin kötülüğünü isteyen "arkadaşlara" umarım önem alınır, gerçi turnusol olmuş tam konudaki çoğu cevap, teşekkürler ayrıca.