Jahrein'in Recep Baltaş hakkında ağır sözleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hakaret davası ne dostum. Recep Baltaş kişinin özel bilgilerini topluma açık yerde binlerce kişiye paylaşıyor. Yaptığı hapislik bir suç. Panel kullanmaktan veya panel kullanan adamdan veri almaktan başka hiçbir farkı yok. Kendisi çok daha ağır yaptırımlara tabi tutulur Jahrein'e hakaret davası açtığı anda.

Neresinden tutarsan tut elde kalıyor. Konu altındaki yorumlar zaten ayrı mevzu. Biri obez demiş, biri niye çıktı demiş, öbür tutmuş Türk internetinden nefret ediyorum demiş, Türk interneti de neyse. Yani kötü/yanlış bir olay varken hemen pislik atma, hemen pasif agresif hareketler, tepkiler. Dostum Recep'i sevebilirsin, Ahmet'i sevebilirsin her ikisinden nefrette edebilirsin, bir tarafa saygı ve sevgide besliyor olabilirsin. Buradaki olay yanlışa yanlış demek. Recep yanlış yapmış ama savunmasıda bir o kadar kötü, Ahmet "sinirini/tepkisini" kendince doğru olduğunu düşünerek yanlış bir şekilde vermiş, iki tarafta avukatlarıyla oturur olay yargıda çözülecekse çözülür. Yarısı savcılık oynamış, yarısı poliscilik oynamış, yarısı Recepcilik oynamış, diğer yarısı ardımdan atayım izi kalsıncılık oynamış.

Çalınan veriler ile ilgili video hazırlığı yap, videoyu çek, sansür unut acemilik diyelim, yani ben bile kendi işimde (ben bile diyorum çünkü bir kitleye içerik üretmiyorum) 30 kere kontrol sağlıyorum, üstüne kontrol ettiriyorum ki yıllardır bu sektörde olan biri için ve elden ele gezen bilgilerin olduğu bir ortamda nokta, virgül bile önemliyken "unutulmuş" olması çok manidar. Ek olarak Jahrein'in küfürlerini savunmuyorum fakat küfürlerine kulak vermeden "sinirini" anlayabiliyorum. Ortamda hakkında yalan yanlış bilgiler dönen ve bu yüzden bilmem kaç gün ailesinden uzak tutulmuş "biri" için bu sinirin ne raddede olabileceğini ya da nasıl tepki vereceğini buradaki yaşı küçük arkadaşların hayal edebileceğini sanmıyorum (bunu ben anlıyorum olarak değil, aile kavramı/kendi ailesini kurmayan genç arkadaşlar için belirtiyorum). En önemlisi A kişisi değil B kişiside olabilirdi, C kişiside. Fakat bu kadar yoğun bir dönemden geçen ve buradaki çoğunuzdan fazla bu tür şeylere maruz kalmış biri için değil 10 saniye 1 saniye bile anlık gözükmesi, söylenmesi insanın içinde öfke uyandıracaktır.

Başta dediğim gibi neresinde tutarsan tut elde kalır. Etkiye tepki verilmiş, yargıda sonuçlanırsa sonuçlanır. Kim neyi "hak" ediyorsa hakkını cebine atıp paşa paşa hayatına devam eder. Burada da 10 yaşındaki çocuklar gibi (belli bir kesiminizi tenzih ediyorum güzel kardeşlerim) "fanboy" olmaya gerek yok. Yarın bir gün siz karşılaşınca sizin herhangi bir "boy"unuzu olmayacağını düşünerek hareket etmek önemli.

Ha burada karşı tarafa edilen hakaret, hakaret vari cümleler, söylemler ya da kişi ve kişilerin kötülüğünü isteyen "arkadaşlara" umarım önlem alınır, gerçi turnusol olmuş tam konudaki çoğu cevap, teşekkürler ayrıca.

Son düzenleme:
Evet, hakaret davası açmasını mantıklı buluyordum fakat araştırınca Jahrein'in haklı olduğunu anladım. Yinede hâlâ hakaretlerini çok ağır buluyorum.

En aklı başında yanıtlardan biri olmuş.

Tam olarak düşüncem aynı, fanboyluk yapmaya gerek yok Techolay forumu kullanan birisiyim ilk açıldığında üye oldum ve Recep Baltaşı takip ederim ancak çok ciddi bir durum ve açıklanabilecek bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.

Diğer yandan küfürsüz bir şekilde yayında bu yapılandan dolayı davacı olacağını açıklayıp konuyu mahkemeye taşısaydı Jahrein daha sağlıklı olabilirdi.

Bir an önce adli işlemleri başlatması gerekiyor Recep abinin

Postu da yazılan yazıları da okumadan sadece başlığa bakarak ilk izlenimimi söylüyorum: bu Jahrein - Recep Baltaş draması da bir bitmedi arkadaş. Kaç yıl önce de aynı mevzu vardı. Valla takip etmekten yoruldum.

İfadeler: 29
Bizim insanımıza küfür etmeyi yasakla konuşmayı unutur. 6 dakikalık videoda sadece küfür etti bir tane cümle kuramadı.

Benim de başıma gelse, ben de sinirlenirdim ama küfür etmeye gerek yok. cago hata yapmış.

Bunu niye içeriden çıkardılar.
İmamoğlu'nu atmak için. Sevmediğin adamlar hukuksuzca içeri girdiğinde sevinirsen sıra sana geldiğinde üzülecek kimse kalmamış olur. Jahrein girdiğinde "üzüldüm diyemeyeceğim" diyen bir lavuk vardı, Özdağ girince mırın kırın etti, sıra İmamoğlu'na geldiğinde sokaklarda salya sümük ağlıyordu Anlamadığınız nokta bu işte.

Konuya gelirsek, Recep Bey açıklama yapmış ve gayet tutarlı. Bile isteye bilgilerini göstermenin hiçbir faydası yok, forumda zaten paylaşılmışken ama şimdi unutmuş, gözden kaçmış gibi şeyler de olmaz bu işte. Derdini anlatmayı beceremese de haklı şişko.

Woaw! Bu dramanın alevi yeniden harlanmış. En son 2020'de bir temas olmuştu diye hatırlıyorum. Sanki dün gibi, zaman hızlı geçmiş. Jahrein iki seferde oturduğu yerden mağdur oldu. Kişiliğinden bağımsız konuşuyorum bu arada. Yoksa Jahrein ağzı bozuk bir adam, bu tarzından çok haz etmem. Neyse, eski konuyu deşmeyeyim ama sonucunda özür dilenmişti. Bu konuda Jahrein özür almak istememiş belli, saymış sövmüş. Olayı değerlendirirken tek seferlik düşünmemek lazım. Bu ikilinin kötü bir mazisi var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…