ces2424 56

Başarılı
Kablonet Fiber alt yapıda,

Keenetic Hero + Alcatel Lucent SFP çalışmadı.

Konudaki tüm adımları harfiyen yerine getirdim. ONT cihazında 5 göremedim.

Dosya Ekleri

• 170329.webp
    170329.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 107
Kablonet Fiber altyapıda,

Keenetic Hero + Alcatel Lucent SFP çalışmadı.

Konudaki tüm adımları harfiyen yerine getirdim. ONT cihazında 5 göremedim.

O3 durumu seri numara ile alakalı, web interfaceden girdiğin seri numarasını kontrol et, Kablonet ONT ile aynımı emin ol.

O3 durumu seri numara ile alakalı, web interfaceden girdiğin seri numarasını kontrol et, Kablonet ONT ile aynımı emin ol.
Ayarlarım aşağıdaki gibi, nerede hata yapıyorum? Bu arada ssh üzerinden konuda belirtilen komutlarıda uyguladım.

Kablonet bana ont içerisinde olan bir modem getirdi. Marka ve modeli resimde mevcut. Bu arada sistem üzerinden bridge moda aldığımda internet komple gidiyor ve kablonetin kendi modeminde bile bağlantı sağlanmıyor.

Kablonet Modem ONT bilgileri;

kablo1.webp

Alcatel SFP Modüldeki giriş bilgileri,

sfp1.webp

1.webp

sfp3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlarım aşağıdaki gibi, nerede hata yapıyorum? Bu arada SSH üzerinden konuda belirtilen komutları da uyguladım.

Kablonet bana ONT içerisinde olan bir modem getirdi. Marka ve modeli resimde mevcut. Bu arada sistem üzerinden bridge moda aldığımda internet komple gidiyor ve Kablonet'in kendi modeminde bile bağlantı sağlanmıyor.

Eki Görüntüle 134343

Eki Görüntüle 134344

Eki Görüntüle 134345

Eki Görüntüle 134346

Gizlenen sn numarasını tekrar dikkatlice kontrol et. Huawei'de nasıldı bilmiyorum fakat sn yanındaki parantez içindeki seri numarada olabilir onu dene bir de.

Parantez içindeki sn, yukarıdaki product id'de equipment id yanlış hatırlamıyorsam.
Her iki şekilde dene.

Gizlenen sn numarasını tekrar dikkatlice kontrol et. Huawei'de nasıldı bilmiyorum fakat sn yanındaki parantez içindeki seri numarada olabilir onu dene bir de.

Parantez içindeki sn, yukarıdaki product ID'de equipment ID yanlış hatırlamıyorsam.
Her iki şekilde dene.

sfp4.webp

Yine aynı 5 yapamadık bir türlü.

Ayarlarım aşağıdaki gibi, nerede hata yapıyorum? Bu arada ssh üzerinden konuda belirtilen komutlarıda uyguladım.

Kablonet bana ont içerisinde olan bir modem getirdi. Marka ve modeli resimde mevcut. Bu arada sistem üzerinden bridge moda aldığımda internet komple gidiyor ve kablonetin kendi modeminde bile bağlantı sağlanmıyor.

Eki Görüntüle 134639

Eki Görüntüle 134344

Eki Görüntüle 134643

Eki Görüntüle 134346
Ploam için
DEFAULT yada 1234567890 girerek dener misin?

Merak ettim Nokia saha da hangi ayarlar ile bağlantı sağladınız?

Ploam için
DEFAULT yada 1234567890 girererek dener misin?
Ya Alcatel brick oldu yada Keenetic HERO SFP Modül girişi arızalandı. Çünkü çok ısınıyordu SFP Modül takınca bugün sabah kontrol ettim, ışık sönmüş ve ip almıyor hiçbir şekilde.

Huawei gelmesini bekliyorum ürün gelince sana telegram özelden yazarım.

Bu arada Kablonet bridge mod üzerinde bağlantıyı keenetic üzerinde şu şekilde sonlandırdım.

Huawei Lan 1 portundan Keenetic Lan 1 portuna Cat kablousu takıp PPPOE kullanıcı adı ve şifresi girince bağlantı geliyor.

Dosya Ekleri

• PXL_20250322_103614491-EDIT.webp
    PXL_20250322_103614491-EDIT.webp
    111,9 KB · Görüntüleme: 105
  • Disconnectt134115.webp
    Disconnectt134115.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 111
Ya Alcatel brick oldu yada Keenetic HERO SFP Modül girişi arızalandı. Çünkü çok ısınıyordu SFP Modül takınca bugün sabah kontrol ettim, ışık sönmüş ve ip almıyor hiçbir şekilde.

Huawei gelmesini bekliyorum ürün gelince sana telegram özelden yazarım.

Bu arada Kablonet bridge mod üzerinde bağlantıyı keenetic üzerinde şu şekilde sonlandırdım.

Huawei Lan 1 portundan Keenetic Lan 1 portuna Cat kablousu takıp PPPOE kullanıcı adı ve şifresi girince bağlantı geliyor.
Sök tak sfp yi tekrar. SFP ısınır zaten. 70 derece seviyelerinin üstü tehlikeli olabilir, altında çalışmasını sağlayabilmek iyidir.
Ben de heatsinkiz deneme yapıyordum. 85-90 lara kadar çıkıyor. Heatsinki dün yapıştırdım 70 altında direkt olarak sıcaklığı.

4. porttan bi ethernet ile bağlantı almamışsın zaten. Ondan SFP aktif olur.

Köprü kablonet kullanımı o şekilde zaten.