Kalp, ne ifade eder?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Andar Han
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 739
  • Etiketler Etiketler
    eder ifade
Daha net bir şekilde açıklarsan devam edebiliriz pek net olmadı. Anladığım kadarıyla mevzuyu vicdana getiriyorsun. Yerde bulduğun, senin olmayan parayı harcamak ve harcamamak arasındaki kaygıdan dolayı serotonin hormonu salgılanır. Serotonin beyninin içindeki bu kaygıyı azaltmana yardımcı olur. Aynı hislere farklı tepki olayına örnek verir misin?

Herkesin beyni farklı, edindiği tecrübeler farklı yani beyindeki bağlantılar farklı, kişinin sağlıklı olup olmaması gibi durumlar da var. Kalbin sıkışması sebep değil sonuçtur. Duyu organlarından edinilen girdilerden bir sonuç elde edilir ve vücudunuza etki eder. Bunlardan birisi de hormon salgılamaktır. Hormonlar da vücudu etkileyecektir. Her zaman tepkiniz aynı olmayabilir. Ancak aynı hormonlar salgılandığında vücutta benzer tepkiler olacaktır. Odaklanmak gereken konu beyin.

Beyin tabii hala çok muğlak bir konu. Üzerine en fazla bilmiyoruz diyebiliriz. Üzerine yapılacak her türlü vicdan gibi yorumlar "asılsız" kalıyor. Ancak bu böyle kalmayacak, yapay zeka özellikle çok fazla parametrenin arasındaki kolerasyonu ve ilişkileri daha iyi anlamamızı sağlıyor. Diğer somut disiplinlerle birleşince daha kesin cevaplar üretebiliriz. Görmek istiyorum, heyecanlandım. ^.^

Bence tehlikeye karşı verilen tepki olabilir. Doğru karar olsun ya da olmasın bir kişi kaçmayı, savaşmayı veya donmayı tercih edebilir. Aynı tehlikeye verilen farklı eylemler.

Kalp çok farklı bir organdır. Beyinden bağımsız çalışıyor galiba. Kendi özel sinir ağı ve iletim ağı vardır.

Evet bunu da savaş ya da kaç tepkisi olarak tanımlıyoruz. Bu da adrenalinin işi.
Aslında bizi tanımlayan hayatta kalma iç güdümüz olabilir. Ortama göre iç güdülerimiz, kişiliğimizi oluşturuyor. Bir nevi düşünce dediğimiz kavram, temel iç güdümüz olabilir diye düşünüyorum.

Ya insar hür değil kukla gibi sadece rolünü oynuyorsa ?

@Michael MYERS, insana dışarıdan verilen hormonlar ile düşünce veya kararların değiştirilebildiğine dair bir çalışma var mı? Bilgim yok. Ulaşılabilir bir çalışma varsa okumak isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…