Daha net bir şekilde açıklarsan devam edebiliriz pek net olmadı. Anladığım kadarıyla mevzuyu vicdana getiriyorsun. Yerde bulduğun, senin olmayan parayı harcamak ve harcamamak arasındaki kaygıdan dolayı serotonin hormonu salgılanır. Serotonin beyninin içindeki bu kaygıyı azaltmana yardımcı olur. Aynı hislere farklı tepki olayına örnek verir misin?Bırakacaktım da devam edelim. Her hareket korku veya heyecan ile mi iştiraklendirilir? En basit örnekle yerden bulduğunuz parayı harcama konusundaki şüpheden dolayı kalbin tesiri, adrenalin salgılamaya yeterli midir?
Her türlü düşünsel hareket hormonlar ve salgılarla ifade edilebiliyorsa, aynı hislere farklı tepkiler nasıl doğuyor?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Herkesin beyni farklı, edindiği tecrübeler farklı yani beyindeki bağlantılar farklı, kişinin sağlıklı olup olmaması gibi durumlar da var. Kalbin sıkışması sebep değil sonuçtur. Duyu organlarından edinilen girdilerden bir sonuç elde edilir ve vücudunuza etki eder. Bunlardan birisi de hormon salgılamaktır. Hormonlar da vücudu etkileyecektir. Her zaman tepkiniz aynı olmayabilir. Ancak aynı hormonlar salgılandığında vücutta benzer tepkiler olacaktır. Odaklanmak gereken konu beyin.Bırakacaktım da devam edelim. Her hareket korku veya heyecan ile mi iştiraklendirilir? En basit örnekle yerden bulduğunuz parayı harcama konusundaki şüpheden dolayı kalbin tesiri, adrenalin salgılamaya yeterli midir?
Her türlü düşünsel hareket hormonlar ve salgılarla ifade edilebiliyorsa, aynı hislere farklı tepkiler nasıl doğuyor?
Beyin tabii hala çok muğlak bir konu. Üzerine en fazla bilmiyoruz diyebiliriz. Üzerine yapılacak her türlü vicdan gibi yorumlar "asılsız" kalıyor. Ancak bu böyle kalmayacak, yapay zeka özellikle çok fazla parametrenin arasındaki kolerasyonu ve ilişkileri daha iyi anlamamızı sağlıyor. Diğer somut disiplinlerle birleşince daha kesin cevaplar üretebiliriz. Görmek istiyorum, heyecanlandım. ^.^
Bence tehlikeye karşı verilen tepki olabilir. Doğru karar olsun ya da olmasın bir kişi kaçmayı, savaşmayı veya donmayı tercih edebilir. Aynı tehlikeye verilen farklı eylemler.Daha net bir şekilde açıklarsan devam edebiliriz pek net olmadı. Anladığım kadarıyla mevzuyu vicdana getiriyorsun. Yerde bulduğun, senin olmayan parayı harcamak ve harcamamak arasındaki kaygıdan dolayı serotonin hormonu salgılanır. Serotonin beyninin içindeki bu kaygıyı azaltmana yardımcı olur. Aynı hislere farklı tepki olayına örnek verir misin?
Evet bunu da savaş ya da kaç tepkisi olarak tanımlıyoruz. Bu da adrenalinin işi.Bence tehlikeye karşı verilen tepki olabilir. Doğru karar olsun ya da olmasın bir kişi kaçmayı, savaşmayı veya donmayı tercih edebilir. Aynı tehlikeye verilen farklı eylemler.
- Makaleler
- 4
Çok bilindik olduğu için tercih ettim vermeyi. Tecrübeler yani beynin sinirlerinin bağlantı kombinasyonları olarak değerlendirirdim ben.Evet bunu da savaş ya da kaç tepkisi olarak tanımlıyoruz. Bu da adrenalinin işi.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Epinefrin bilinen adıyla adrenalin hormonun etkisiyle oluyor.
epinefrin yerine adrenalin yollamaya kendini programlarsan
Hanginizi dinlememiz lazım? Birinize göre ikisi aynı, birinize göre ise biri diğerinin yerine geçebiliyor.
Çok da bilimsel bir ortaklık yok gibi de. Dediğiniz gibi mesele "vicdan"ı anlamlandırma ile ilgili.
Epinefrin ve adrenalin aynı şey dostum eş anlamlı. Arkadaş farklı sanıyor büyük ihtimalle.Hanginizi dinlememiz lazım? Birinize göre ikisi aynı, birinize göre ise biri diğerinin yerine geçebiliyor.
Aslında bizi tanımlayan hayatta kalma iç güdümüz olabilir. Ortama göre iç güdülerimiz, kişiliğimizi oluşturuyor. Bir nevi düşünce dediğimiz kavram, temel iç güdümüz olabilir diye düşünüyorum.Evet bunu da savaş ya da kaç tepkisi olarak tanımlıyoruz. Bu da adrenalinin işi.
Ryua
Uzman
"Kalp, bir yargı organıdir" ki bunu Spinoza'da bile görüyoruz. Kendisi Etika'da diyor ki:
"Önerme lxxıı.
Hür insan hiçbir zaman aldatıcı olarak değil, her zaman temiz kalple iyi niyetli hareket eder."
Kanıtlama.
Eğer hür bir insan, hür olması dolayısıyla aldatıcı olarak hareket etse idi, bunu aklın emrine göre yapacaktı: Çünkü ona ancak bu şartla hür adını veriyoruz; aldatmak o halde bir erdem olacaktı (önerme 24) ve bunun sonucu olarak (aynı önerme), herkesin kendi varlığını korumak için aldatması iyi görülmüş olacaktı"
Aldatmaya elverişli olan akıldır. Kalp ise, bunun denetleyicisi olmalıdır.
Ya insar hür değil kukla gibi sadece rolünü oynuyorsa ?
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
@Michael MYERS, insana dışarıdan verilen hormonlar ile düşünce veya kararların değiştirilebildiğine dair bir çalışma var mı? Bilgim yok. Ulaşılabilir bir çalışma varsa okumak isterim.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-