Aşırı kilo kaldırmayıp düşük kilolarda yapıyorsanız günlük rutininizi iyileştiriyorsunuz ve uzun yaşam yaşabiliyorsunuz. Misal, kardiyo ciğerleri büyültürken, kol hareketleri damarları açıyor ve atalarımızın belli kemik yapılarını/yapısını (damarlara yakın bir yerde bulunan kemik) ortaya çıkartıyor. Bunun yanı sıra güç katması da bir etkendir. Mesela ben bel için 20kg kaldıran bir insan olmamdan ötürü beni itsen bile düşürmen çok zor.

Peki bir şey soracağım bu protein miktarıyla ilgili. Kilo başına 2.2 gram protein alman lazım vesaire diyorlar. Benim kilom 110 boyum 197. şimdi benim günlük 220 gr protein mi tüketmem gerekiyor? Bu da yaklaşık 17 yumurta yapıyor. Zaten birisi bana öyle bir vucudu beslemek de zor olur diyordu. Ben bu yaz spor salonuna başlamayı düşünüyordum. Koç olarak da https://fitcevap.com/ bundan destek alacaktım ama başka bir yerde yatılı bir eğitim merkezine gideceğim büyük ihtimalle. O yüzden yaz biterken başlarım gibi duruyor. Calisthenics önerenler de oldu ama spor salonu daha kolay ve cazip geliyor nedense ayrıca calisthenics için bir park yok yaşadığım yerde.

Kas ve güç aynı şey değil, sadece görünüş ve kemik gelişiminde etkiler görüyosunuz ve en önemlisi sağlıklı yaşamanız ben öyle biliyorum, kendini şişeren insanları kaslı görünüşüne aldanmayın, güçlüdür ona bir şey diyemem ama kas yapmak seni o kadar da güçlendirmiyor.
Yalnışım var ise düzeltin lütfen.:gülümse:

Yani, hipertrofi antrenmanlarından bahsediyorsak bence sağlık için en iyi opsiyon değiller. Hatta direkt doğru düzgün faydası olmadı bana. Boksa başladım birkaç ay önce, 2-3 senedir ağırlık antrenmanı yapıyorum ama aerobok / anaerobik kondisyonum çöpten farksız. Mobilitem sıfır. Patlayıcılığım da eh işte yani. Görüntü dışında pek de kaydadeğer bir artısı olduğunu düşünmüyorum. Vardır, sağlık risklerini azaltıyordur belki ama o zamanı body'e vermek yerine koşu / dövüş sporlarıyla uğraşmış olsaydım belki de daha sağlıklı olurdum kim bilir.

Peki bir şey soracağım bu protein miktarıyla ilgili. Kilo başına 2.2 gram protein alman lazım vesaire diyorlar. Benim kilom 110 boyum 197. şimdi benim günlük 220 gr protein mi tüketmem gerekiyor? Bu da yaklaşık 17 yumurta yapıyor. Zaten birisi bana öyle bir vucudu beslemek de zor olur diyordu. Ben bu yaz spor salonuna başlamayı düşünüyordum. Koç olarak da https://fitcevap.com/ bundan destek alacaktım ama başka bir yerde yatılı bir eğitim merkezine gideceğim büyük ihtimalle. O yüzden yaz biterken başlarım gibi duruyor. Calisthenics önerenler de oldu ama spor salonu daha kolay ve cazip geliyor nedense ayrıca calisthenics için bir park yok yaşadığım yerde.

Kilo vermeye çalışmıyorsan o kadar yeme. Eğer kilonu korumaya çalışıyorsan sana tavsiyem protein tozu. Diğer türlü her gün 17 yumurta can sıkıcı olur. Ben 2 tane yumurtayı yerken sorun etmeye başladım artık.

Kas geliştirmektense, bence fit olmak için spor yapmak yeterli ya. Sosyal medya yüzünden insanların estetik algısının cılkı çıktı çünkü, kendini yıllarca natürel olarak geliştirirsin sonra gelir adam seni hormon kullanan bir bireyle kıyaslayıp moral bırakmayabilir. Şahsen vücut geliştirmeye başlasam, sadece fit olmak için uğraşırdım.

Kas geliştirmekten kastın vücut geliştirme ise bunu yapanlar TR'de sayılı kişiler. Normal şekilde spor yapmak ve kendini vücut geliştirmeye adamak tamamen farklı.

Yukarıdaki arkadaşların yazdıkları faydalara ek olarak erkeğe faydasını sorduğun için testesteronun arttığı için daha eril gözüküyorsun. Yine bununla bağlantılı olarak cinsel performansında artıyor. Kısacası beyninden diğer beynine kadar her şeye faydası var.

17 yumurta falan yapmıyor yumurtada ortalama 6 gram var 220 gr için 36 tane yemen lazım nerdeyse.Onun yerine 600 gr tavuk 120 gr 5 yumurta 30 gr 1 ölçek protein tozu ortalama 30 gr protein yapıyor kalan 40 gramda karbonhidratlardan gelir zaten pirinç yulaf patates vb.