Son zamanlarda sistemim en ufak darbelerde (örneğin ayağımın çarpması) kilitlenmeye başladı. Sorun neden olabilir? Ekran kartımı sıkıca sabitledim, kabloları kontrol ettim ve Windows NVMe M.2 diske kurulu. Son seferde masaya hafifçe vurduğumda mavi ekran aldım.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Benim gözüme çarpan şey farklı 2 tane kit RAM kullanıyor oluşunuz ve kitlerden birinin muhtemelen 3000 MHz olup tüm RAM'lerin 3200 hızında çalışması. Ayrıca işlemcinin hızlarının da aynı olması.
İşlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptınız mı?
Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.
Sonrasında bir süre öyle kontrol edin bilgisayarı.
www.asus.com
Rich (BB code):
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
İşlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptınız mı?
Rich (BB code):
Max Speed 4200MHz
Current Speed 4200MHz
Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.
Sonrasında bir süre öyle kontrol edin bilgisayarı.
TUF GAMING B450M-PRO S|Motherboards|ASUS Global
TUF Gaming series distills essential elements of the latest AMD and Intel® platforms, and combines them with game-ready features and proven durability. Engineered with military-grade components, an upgraded power solution and a comprehensive set of cooling options, this motherboard delivers...
www.asus.com
SSD'de hocam.
HDD çıkarabiliyorsan öyle denesene bir.
Hocam HDD ile bağlantıyı kesmeme rağmen yine oluyor.
Hocam HDD ile bağlantıyı kesmeme rağmen yine oluyor.
USB sürücüsü güncel mi? Değilse güncelle.
Hocam sürücüyü direkt sildim yine aynı kafayı yiyeceğim, format atsam nasıl olur acaba?
Hocam sürücüyü direkt sildim yine aynı kafayı yiyeceğim, format atsam nasıl olur acaba?
@bicy hocam yardım edebilir.
Devam ediyor dediğiniz şey ne onu ben anlamadım.
@bicy hocam yardım edebilir.
Devam ediyor dediğiniz şey ne onu ben anlamadım.
Kasa ufak bir darbe aldığında sistem kilitleniyor veya nadiren olsa da mavi ekran veriyor
Kasa ufak bir darbe aldığında sistem kilitleniyor veya nadiren olsa da mavi ekran veriyor
Kasaya takılı USB'ler nedir?
Eski kasam darbe alınca (carpınca veya vurunca) elektrik çarpıyordu benide.. (kaçak vardı) onu hatırladım bir hüzünlendim 
Klavye fare ve hoparlör, bunları çıkarıp yeniden denedim ve sonuç olarak sistem kendine reset attı.
Yeni konular
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar
-
-
Elektronik ASUS TUF GAMING 850W güç kaynağı sepette 6.476 TL!
- Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
-
-