Son zamanlarda sistemim en ufak darbelerde (örneğin ayağımın çarpması) kilitlenmeye başladı. Sorun neden olabilir? Ekran kartımı sıkıca sabitledim, kabloları kontrol ettim ve Windows NVMe M.2 diske kurulu. Son seferde masaya hafifçe vurduğumda mavi ekran aldım.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Benim gözüme çarpan şey farklı 2 tane kit RAM kullanıyor oluşunuz ve kitlerden birinin muhtemelen 3000 MHz olup tüm RAM'lerin 3200 hızında çalışması. Ayrıca işlemcinin hızlarının da aynı olması.
İşlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptınız mı?
Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.
Sonrasında bir süre öyle kontrol edin bilgisayarı.
www.asus.com
Rich (BB code):
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
Rich (BB code):
Max Speed 4200MHz
Current Speed 4200MHz
Önce BIOS Update öneririm ve işlemcinin hızıyla alakalı bir oynama yaptıysanız iptal edin. BIOS Update sonrası RAM'lerin hız aşırtmaları kapanacak ve düşük hızlarda çalışacaklar. Onu da değiştirmeyin.
TUF GAMING B450M-PRO S|Motherboards|ASUS Global
TUF Gaming series distills essential elements of the latest AMD and Intel® platforms, and combines them with game-ready features and proven durability. Engineered with military-grade components, an upgraded power solution and a comprehensive set of cooling options, this motherboard delivers...
www.asus.com
Hiç onların takılı olduğu USB'yi değiştirdin mi? Mesela hoparlör çıkar ve klavye ve fareyle dene. Olmadı portları değiştir onların.
Hiç onların takılı olduğu USB'yi değiştirdin mi? Mesela hoparlör çıkar ve klavye ve fareyle dene. Olmadı portları değiştir onların.
Denedim olmadı, şu anda format diski hazırlıyorum ancak bunun donanımsal olduğu kanaatindeyim.
Denedim olmadı, şu anda format diski hazırlıyorum ancak bunun donanımsal olduğu kanaatindeyim.
Evet ondan şüpheleniyorum. Son kez tüm USB'leri çıkartıp dene.
Benim gözüme çarpan şey farklı 2 tane kit RAM kullanıyor oluşunuz ve kitlerden birinin muhtemelen 3000 MHz olup tüm RAM'lerin 3200 hızında çalışması. Ayrıca işlemcinin hızlarının da aynı olması.
www.asus.com
Rich (BB code):
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
AX4U32008G16A-SR30
DDR4 3000
Rich (BB code):
Max Speed 4200MHz
Current Speed 4200MHz
TUF Gaming series distills essential elements of the latest AMD and Intel® platforms, and combines them with game-ready features and proven durability. Engineered with military-grade components, an upgraded power solution and a comprehensive set of cooling options, this motherboard delivers...
www.asus.com
@Spyhis Dediği gibi sorun USB Kontrolcüsü ile alakalı. USBXHCI.SYS hatasını görebiliyoruz. USB 3.0 Portuyla alakalı olabilir. Chipset sürücüsü güncellemeyi deneyin.
Rich (BB code):AX4U32008G16A-SR30 DDR4 3000. AX4U32008G16A-SR30 DDR4 3000
Rich (BB code):Max Speed 4200MHz. Current Speed 4200MHz
![]()
TUF Gaming series distills essential elements of the latest AMD and Intel® platforms, and combines them with game-ready features and proven durability. Engineered with military-grade components, an upgraded power solution and a comprehensive set of cooling options, this motherboard delivers...www.asus.com
Hocam aynı model 2 farklı kit kullanıyorum ancak ikisini de optimize şekilde zamanladım, BIOS sürümüm ise en stabil versiyonunu kullanmaktayım diğerleri XMP bile açtırmıyor, işlemci ise şu anda 4.2GHz 1.116v ile ayarlı ancak daha önce böyle bir problem yoktu.
@Spyhis dediği gibi sorun USB kontrolcüsü ile alakalı. USBXHCI.SYS hatasını görebiliyoruz. USB 3.0 portuyla alakalı olabilir. Chipset sürücüsü güncellemeyi deneyin.
Kuruyorum hocam, böyle bir hata veriyor, ben en temizi format atayım.
Rich (BB code):AX4U32008G16A-SR30 DDR4 3000 AX4U32008G16A-SR30 DDR4 3000
Rich (BB code):Max Speed 4200MHz Current Speed 4200MHz
![]()
TUF Gaming series distills essential elements of the latest AMD and Intel® platforms, and combines them with game-ready features and proven durability. Engineered with military-grade components, an upgraded power solution and a comprehensive set of cooling options, this motherboard delivers...www.asus.com
RAM'lere uygulanan darbe de çökmeye sebep olabilir diye düşünüyorum. Oluru var mı?
BIOS sürümün güncel değil, son sürüm 4401. Güncelledikten sonra dediklerimi yap. Yapmazsan da sağlık olsun. Keyfine kalmış.Hocam aynı model 2 farklı kit kullanıyorum ancak ikisini de optimize şekilde zamanladım, BIOS sürümüm ise en stabil versiyonunu kullanmaktayım diğerleri XMP bile açtırmıyor, işlemci ise şu anda 4.2GHz 1.116v ile ayarlı ancak daha önce böyle bir problem yoktu.
Rich (BB code):
BIOS Version : 3810
RAM'lere uygulanan darbe de çökmeye sebep olabilir diye düşünüyorum. Oluru var mı?
Hocam format attım ancak kurulum bittiğinde emin olmak için BIOS sıfırlayıp test ederim.
Konu sahibi yaparım diyorsa dediğim şekilde kontrol etmeli. Aksi takdirde zorlayamam kendisini.
Yeni konular
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-
-
-