Kastırmaz agresif kormuma sağladıkları için Av'ler intenette yavaşlık hissedilebilir. Bana göre işletim sistemiyle en uyumlu çalışan Microsoft'un kendi antivirüs yazılımıdır.

Kastırmaz agresif kormuma sağladıkları için Av'ler intenette yavaşlık hissedilebilir. Bana göre işletim sistemiyle en uyumlu çalışan Microsoft'un kendi antivirüs yazılımıdır.
SATA SSD'li Windows 7, 8 vb. işletim sistemleri kullanılıyorsa eğer standart anti-virüsler birebirdir bu sistemler için.

Windows 10 ve sonrası için MS kendi olan anti-virüsleri kullanılablir.

HDD varsa kastırabilir. NVMe SSD varsa kasmaz.
2013 öncesi sürümlerde gerçekten kastırıyordu. Sonra optimize edildi ve düzgün çalışmaya başladı.
Eski zamanlara ait bir bilgi.

Ben koruma ayarlarını katı moda çektim, sezgiselleri ayrıntılı yaptım falan. Buna rağmen varlığını bile hissettirmiyor bana. Saçma sapan pop-up'lar gönderip rahatsız da etmiyor mis gibi takılıyor arkada. Gayet memnunum bu konuda Kaspersky'den. Bu arada Standard sürümünü kullanıyorum.

Sistemimde i3-12100F işlemci ve 16 GB Dual Channel RAM var.

Hayır, Kaspersky Standard kullanıcısıyım ve performans kaybına kesinlikle sebep olmuyor. Kaspersky ürünlerini yeniledikten sonra Windows Defender'dan optimizasyon olarak daha iyi duruma geldi zaten.

Son düzenleme: