Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

x1ZM1R

Çalışkan
Selam beyler. Keenetic Hero KN-1012 modemim var. İnternet altyapım Türk Telekom ve ben TurkNet fiber kullanıyorum (1000 Mbps/50 Mbps). Bugüne kadar sorunsuzca kullandığım modemim dün gece 06.00'dan itibaren IP alamamaya, yani modemin üzerindeki internet ışığı yanmamaya başladı ve internetim gitti. Ben de arıza kaydı oluşturdum ve durumu bildirdim TurkNet'e. Aynı gün içinde altyapı Türk Telekom olduğu için teknik ekip geldi, baktı; "Keenetic modem IP almıyor" dedi ve kendi Türk Telekom'un ZTE Wi-Fi 6 fiber modemini taktı ve her şey düzeldi, internetim geldi. Ben bu modemi kullanmak istemiyorum, çok dandik biliyorsunuz ve Wi-Fi menzili zayıf.

Bu yüzden teknik ekip gittikten sonra ben modemi de (Keenetic olanı) resetledim, ONT cihazını da resetledim, kabloları çıkardım taktım, yine de düzelmedi. Bu sefer fabrika ayarlarına döndürdüm modemi, yine düzelmedi. Hatta yeniden kurulum yapayım dedim modeme ama yine de internete bağlanmadı, IP alamadı ve modemi kuramadım. Mecbur taktım Türk Telekom'un getirdiği modemi takıp kullanmaya. Sorun nerede bir türlü çözemedim. Türk Telekom modemi takıyorum internet var, Keenetic takıyorum ne internet var, ne IP alıyor ne de kurulum yapabiliyorum. Acaba Keenetic modemim mi bozuldu, IP almıyor veya ne sebep oldu anlayamadım. Herhangi bir bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Beyler böyle bir cevap geldi Keenetic'ten.

mail cevap.webp
selam. Keenetic Hero KN-1012 modemim var. İnternet altyapım Türk Telekom ve ben TurkNet fiber kullanıyorum (1000 Mbps/50 Mbps). Bugüne kadar sorunsuzca kullandığım modemim dün gece 06.00'dan itibaren IP alamamaya, yani modemin üzerindeki internet ışığı yanmamaya başladı ve internetim gitti. Ben de arıza kaydı oluşturdum ve durumu bildirdim TurkNet'e. Aynı gün içinde altyapı Türk Telekom olduğu için teknik ekip geldi, baktı; "Keenetic modem IP almıyor" dedi ve kendi Türk Telekom'un ZTE Wi-Fi 6 fiber modemini taktı ve her şey düzeldi, internetim geldi. Ben bu modemi kullanmak istemiyorum, çok dandik biliyorsunuz ve Wi-Fi menzili zayıf.

Bu yüzden teknik ekip gittikten sonra ben modemi de (Keenetic olanı) resetledim, ONT cihazını da resetledim, kabloları çıkardım taktım, yine de düzelmedi. Bu sefer fabrika ayarlarına döndürdüm modemi, yine düzelmedi. Hatta yeniden kurulum yapayım dedim modeme ama yine de internete bağlanmadı, IP alamadı ve modemi kuramadım. Mecbur taktım Türk Telekom'un getirdiği modemi takıp kullanmaya. Sorun nerede bir türlü çözemedim. Türk Telekom modemi takıyorum internet var, Keenetic takıyorum ne internet var, ne IP alıyor ne de kurulum yapabiliyorum. Acaba Keenetic modemim mi bozuldu, IP almıyor veya ne sebep oldu anlayamadım. Herhangi bir bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

GigaFiber kullanıyorum ayni sorunu bu sabah yasamaya başladım modemim Keenetic hopper. Her seyi denedim, musteri temsilcisine firmanin verdigi modemi kullanmadigimi da soyledim ekstra bir bilgi vermedi. TurkNet'in verdigi modemi takinca butun sorun aninda cozuldu sizin gibi.
Aylardir kullandigim routeri şu an neden kullanamiyorum anlamis degilim.

GigaFiber kullanıyorum ayni sorunu bu sabah yasamaya başladım modemim Keenetic hopper. Her seyi denedim, musteri temsilcisine firmanin verdigi modemi kullanmadigimi da soyledim ekstra bir bilgi vermedi. TurkNet'in verdigi modemi takinca butun sorun aninda cozuldu sizin gibi.
Aylardir kullandigim routeri şu an neden kullanamiyorum anlamis degilim.

Ahaaa o zaman bu sorun genel ya da bir şeyler oldu bu sabah diyebilir miyiz? Modemin uygulamasından baktım bu sabah 5:55'ten itibaren Keenetic modemim internet almamaya başlamış. Ne olduysa bu sabah olmaya başladı.

Ahaaa o zaman bu sorun genel ya da bir şeyler oldu bu sabah diyebilir miyiz? Modemin uygulamasından baktım bu sabah 5:55'ten itibaren Keenetic modemim internet almamaya başlamış. Ne olduysa bu sabah olmaya başladı.

TurkNet'in dedigine gore bugün oldukca fazla bu yonde ariza talebi gelmis. Ve yine dediklerine gore sadece Keenetic kullanicilari sorun yasamis.
Suanlik firmayla gorusup ZTE modemi kullanmaya devam edebilecegimi soylediler, temsilci arkadas herhangi bir modem kisitlamasinin olmadigini birkac kez soyledi.

TurkNet'in dedigine gore bugün oldukca fazla bu yonde ariza talebi gelmis. Ve yine dediklerine gore sadece Keenetic kullanicilari sorun yasamis.
Suanlik firmayla gorusup ZTE modemi kullanmaya devam edebilecegimi soylediler, temsilci arkadas herhangi bir modem kisitlamasinin olmadigini birkac kez soyledi.

Hmm olabilir kankada eger sorun Keenetic kaynaklıysa ve güncelleme ile cözülecek bir şeyse b. Ku yedik. Gelde bunu servise anlat geri gönder vs. En son 4-5 gün önce falan 5.0.7 sürümü ya da 5.0.8 sürümünü yüklemiştim. Bakalım belki bizim gibi aynı sorunu yaşayan burada olan kullanıcılar vardır.

Hmm olabilir kankada eger sorun Keenetic kaynaklıysa ve güncelleme ile cözülecek bir şeyse b. Ku yedik. Gelde bunu servise anlat geri gönder vs. En son 4-5 gün önce falan 5.0.7 sürümü ya da 5.0.8 sürümünü yüklemiştim. Bakalım belki bizim gibi aynı sorunu yaşayan burada olan kullanıcılar vardır.

Benim anlamadigim Keenetic kaynakliysa guncelleme geldikten sonra sorun yasamamiz gerekmez miydi? Benim guncellemeler sali-carsamba gecesi.

Benim anlamadigim Keenetic kaynakliysa guncelleme geldikten sonra sorun yasamamiz gerekmez miydi? Benim guncellemeler sali-carsamba gecesi.
5.0.8'miş en son sürüm, baktım telefondaki appten. Dediğin gibi olsaydı 4 gün önce kurduğumda olurdu. Valla ben de anlamadım, sen modemi resetleyip tekrar kurulum yapmayı denedin mi hiç? Keenetic desteğe mail attım, şimdi buradaki konunun linkini de verdim kendilerine.

5.0.8mış en son sürüm baktım telefondaki appten dedigin gibi olsaydı 4 gün önce kurdugumda olurdu. Vallahi bende anlamadım sen modemi resetleyip tekrar kurulum yapmayı denedin mi hiç? Keenetic destege mail attım simdi buradaki konunun linkini de verdim kendilerine.

Denedim, tekrar kurulum yaparken IP cekemedigi icin kurulum ekranini hiç gecemiyorsun.