Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

x1ZM1R

Çalışkan
Selam beyler. Keenetic Hero KN-1012 modemim var. İnternet altyapım Türk Telekom ve ben TurkNet fiber kullanıyorum (1000 Mbps/50 Mbps). Bugüne kadar sorunsuzca kullandığım modemim dün gece 06.00'dan itibaren IP alamamaya, yani modemin üzerindeki internet ışığı yanmamaya başladı ve internetim gitti. Ben de arıza kaydı oluşturdum ve durumu bildirdim TurkNet'e. Aynı gün içinde altyapı Türk Telekom olduğu için teknik ekip geldi, baktı; "Keenetic modem IP almıyor" dedi ve kendi Türk Telekom'un ZTE Wi-Fi 6 fiber modemini taktı ve her şey düzeldi, internetim geldi. Ben bu modemi kullanmak istemiyorum, çok dandik biliyorsunuz ve Wi-Fi menzili zayıf.

Bu yüzden teknik ekip gittikten sonra ben modemi de (Keenetic olanı) resetledim, ONT cihazını da resetledim, kabloları çıkardım taktım, yine de düzelmedi. Bu sefer fabrika ayarlarına döndürdüm modemi, yine düzelmedi. Hatta yeniden kurulum yapayım dedim modeme ama yine de internete bağlanmadı, IP alamadı ve modemi kuramadım. Mecbur taktım Türk Telekom'un getirdiği modemi takıp kullanmaya. Sorun nerede bir türlü çözemedim. Türk Telekom modemi takıyorum internet var, Keenetic takıyorum ne internet var, ne IP alıyor ne de kurulum yapabiliyorum. Acaba Keenetic modemim mi bozuldu, IP almıyor veya ne sebep oldu anlayamadım. Herhangi bir bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Beyler böyle bir cevap geldi Keenetic'ten.

mail cevap.webp
Denedim, tekrar kurulum yaparken IP cekemedigi icin kurulum ekranini hiç gecemiyorsun.

Aynen öyle kanka, benim de aynısı oldu. Ben hatta dedim, yanlış bir şey yaptım herhalde deyip 2. kez resetledim modemi de, ONT cihazını da. Modeme ne olduysa, kendi kendine IP çekemiyor, internete bağlanmıyor.

Benim de Keenetic Hero KN-1012 modemim var, TurkNet GigaFiber altyapısı var. Huawei MA5671A ONT cihazını kullanıyorum, IP alamıyorum. Dün gece 06.00'dan itibaren IP alamamaya başladım. Bu konuda nasıl çözüm yapabiliriz?
Kurduğumdan beri Huawei MA5671A arayüzüne bağlantı sağlayamıyorum.

Benim de Keenetic Hero KN-1012 modemim var, TurkNet GigaFiber altyapısı var. Huawei MA5671A ONT cihazını kullanıyorum, IP alamıyorum. Dün gece 06.00'dan itibaren IP alamamaya başladım. Bu konuda nasıl çözüm yapabiliriz?
Kurduğumdan beri Huawei MA5671A arayüzüne bağlantı sağlayamıyorum.

Aynı sorun bende de var dostum, nasıl cözecegiz ben de bilmiyorum. Keenetic'e mail attım destek icin, bakalım nasıl bir cevap gelecek. Bu konunun linkini de attım.

Ama sabit IP olan bir arkadaşımda bir sorun gözükmüyor şu anlık tam olarak yazılımsal mı yoksa ISP'den mı acaba?

Cumartesi sabah saatlerinde, yedek DNS sunucularımızdan bir sorun meydana geldi ve hızlıca çalışmalara başladık.

İlk etapta ana DNS sunucusuna yönlendirme yapılmıştır, ancak caching nedeniyle bu geçişin tamamlanması 48 saati bulabilecektir.

Bu süreçte, sorunu geçici olarak çözmek için internet kontrol (ping-check) ayarını kapatabilirsiniz.

Aşağıdaki makaleden faydalanarak ping-check (internet kontrolü) özelliğini devre dışı bırakmanızı önermekteyiz.

https://destek.keenetic.com.tr/titan/kn-1812/tr/17902-ping-check-fine-tuning.html

Alternatif olarak, komut satırı üzerinden aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:
  1. Tarayıcınızdan 192.168.1.1/a adresine girin
  2. Aşağıdaki komutları çalıştırınız.

no service internet-checker
system configuration save