Anladığım kadarıyla sosyal bir ortamda bulunduğun zamanlarda görünüşünden rahatsız oluyorsun. Bunu değiştirmek birazcık senin elinde o zaman şöyle başlayabiliriz. Genotipini değiştiremeyeceğini bilmen lazım. Ama fenotipin üzerindede bir takım geliştirmeler yapabilirsin. Bunlara örnek verecek olursak eğer;

temizlik ve kişisel bakım
Her şeyin başı temizlik. Temiz ol. Duşunu zamanında al. Kişisel bakımlarını aksatmamaya özen göster. Tırnaklarını, sakalının kirli görünen kısımlarını (yanak üstü ve boğaz altı kısımları) düzenli olarak kes. Nemlendirici krem sürmeye özen göster. Senin karakterini yansıtacak bir parfüm edin. Dişlerine düzenli olarak bakım yapmayı unutma.

tıraş

Erkekler için en önemli değişikliği saç/sakal tıraşı belirler. Kafa ve yüz şekline uygun olacak tıraşı araştır veya berberinden yardım iste. Düzenli olarak tıraş olmaya özen göster. Ben takribi olarak 10-12 günde bir tıraş olurum. Sana da aynısını öneririm. Bu süre saçının uzama hızına ve vücudunun sağlığına göre değişkenlik gösterebilir.

giyim
Çok pahalı kıyafetler giymek zorunda değilsin. Ama vücut şekline ve modaya uygun giyinmen gerekir. Bütçene uygun kıyafetler alabilirsin. Ne alacağın hakkında kararsız kalıyorsan eğer kendine bir tarz belirle. Bu konuda da zorlanıyorsan eğer Instagram, TikTok gibi platformlarda bu tarz içerikler üreten yerli yabancı kanallar var onlardan destek alabilirsin. Kıyafetlerinde senin gibi temiz ve düzenli olmalı. Kırışık, yırtık veya kirli giyinmemeye özen göster.

sağlık
Eğer sağlıklı bir vücut istiyorsan. Yemene, içmene ve uykuna dikkat etmen gerekir. Uykun düzende değilse düzene koy. Yediklerine dikkat et. Sağlıklı beslenmeye çalış. Boyunu bilmiyorum. Ama 170cm üzerindeysen vke(vücut kitle indeksi) uygun kiloda kalmaya çalış. Eğer bütçen varsa bir spor salonuna yazıl. Vücuttaki testosteron spor yaptıkça artar. Bu da vücudunda daha maskülen bir duruş olmasını sağlar. Aynaya baktığında ne demek istediğimi anlayacaksın.

sosyallik
Sosyalleşmeye çalış. Her denemenin başarılı olmasına gerek yok. Sadece buna alışmaya çalış. Daha çok insanla sohbet et. Kendine bir şeyler katabilecek insanlarla konuş.

Başka bir sorun olursa yazmaktan etiketlemekten çekinme.
İyi sosyaller.

Hocam saç sakal dışında hepsi okey. Fakat kilolu olduğum için yüz şeklimi belirleyemiyorum. Ondan da hangi saç stili yakışır bilmiyorum.

Yüzünüzü ve tipinizi değiştiremezsiniz ama çekiciliğinizi değiştirebilirsiniz. Saçınız, kıyafetleriniz, kokunuz, bakımınız, sesiniz ve kişiliğiniz iyi olursa karizmatik biri olursunuz.
İnsanları kendilerini değiştirmeye teşvik etmeyin. Kimse kişiliğini değiştiremez. İyisiyle kötüsüyle her insanın kendisine ait bir tabiatı vardır. Eğer insanlar"kişiliğini" değiştirmeye çalışırsa kendine yabancılaşır. Koku,Kıyafet vs doğru, "kişiliğini" değiştirmye çalışmış ve intiharın eşiğine gelmiş biri olarak söylüyorum. Her insan ahlaksız,namussuz,yalancı değilse kendi "doğal tabiatıyla güzel.

Hocam saç sakal dışında hepsi okey. Fakat kilolu olduğum için yüz şeklimi belirleyemiyorum. Ondan da hangi saç stili yakışır bilmiyorum.
Giyiminize biraz çeki düzen verin. Ha çeki düzen dediğim her yere kotla gömlekle gitmek değil. Biraz daha kendine yakışanı öğrenmek uyumlu giyinmek gibi. Kendinizi asla kasmayın. Ben direk tipsizim ancak bu benim için sorun değil, çünkü bununla yaşamayı öğrendim.
Giyimime biraz dikkat ediyorum o yetiyor bana.

İnsanları kendilerini değiştirmeye teşvik etmeyin. Kimse kişiliğini değiştiremez. İyisiyle kötüsüyle her insanın kendisine ait bir tabiatı vardır. Eğer insanlar"kişiliğini" değiştirmeye çalışırsa kendine yabancılaşır. Koku,Kıyafet vs doğru, "kişiliğini" değiştirmye çalışmış ve intiharın eşiğine gelmiş biri olarak söylüyorum. Her insan ahlaksız,namussuz,yalancı değilse kendi "doğal tabiatıyla güzel.

Giyiminize biraz çeki düzen verin. Ha çeki düzen dediğim her yere kotla gömlekle gitmek değil. Biraz daha kendine yakışanı öğrenmek uyumlu giyinmek gibi. Kendinizi asla kasmayın. Ben direk tipsizim ancak bu benim için sorun değil, çünkü bununla yaşamayı öğrendim.
Giyimime biraz dikkat ediyorum o yetiyor bana.
Hocam konuda biraz boş yapmışım kilo vermem yetiyor bana. Eskiden tipim gayet güzeldi kilo alınca kötü oldu.

Bahsettiğim kişilik sandığınız şey değil, diğer insanlara karşı olan tavır saygı vs.