huck2434

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Tedbir amaçlı elektrik kesilmelerine karsı hem akım korumalı priz hem de 700 wattlık bir kesintisiz güç kaynağı kullanıyorum, sistemimde RTX 4090 Ryzen 7 7800X3D ve Corsair RM 1200X wattlık bir PSU var. Sistem kesintisiz güç kaynağı ile birlikte prizde calısır vaziyette, acaba akıma gelen bu 700 wattlık güç kaynağına sistem güç oranı fazla mı geldi? Dün Kernel Power hatası aldım ve bilgisayar birden kapandı sizce sebebi bu olabilir mi?

İş yerinde biz 3kW online https://www.hepsiburada.com/inform-...f-1f-online-ups-856011003005-pm-HBC00000J90K5 UPS kullanıyoruz. Hiçbir sorun yaşamadık. Recep hocamın bu konu hakkında başka bir forumda yazdığı bir yazı vardı. PSU sorunlu çıkmıştı. Bu konu hakkında tecrübeli kişilerin yazması önemli.

1725818594395.webp

Ek olarak. Diziliminiz nasıl onu da açıklar mısınız?
Örnek. Priz-> akım korumalı priz -> UPS -> kasa.

Hocam sorun PSU olsunda ekran kartı olursa yandığımızın resmidir en kötü garantiye gönderirim PSU'yu. Kesintisiz güç kaynağını çıkardım hocam kimi zaman PC açtığımda kesintisiz güç kaynağından sabit bit şekilde dıtt sesi geliyordu bu ses susmadan PC'yi yeniden baslatıp acıyordum geçiyordu yani bir terslik olduğunu anlayıp çıkardım şu an sadece Schneider marka akım korumalı prizle kullanıyorum önceki priz-> akım korumalı priz -> UPS -> kasa.

Hocam sorun PSU olsunda ekran kartı olursa yandığımızın resmidir en kötü garantiye gönderirim PSU'yu. Kesintisiz güç kaynağını çıkardım hocam kimi zaman PC açtığımda kesintisiz güç kaynağından sabit bit şekilde dıtt sesi geliyordu bu ses susmadan PC'yi yeniden baslatıp acıyordum geçiyordu yani bir terslik olduğunu anlayıp çıkardım şu an sadece Schneider marka akım korumalı prizle kullanıyorum önceki priz-> akım korumalı priz -> UPS -> kasa.

Hocam UPS'de akım koruma olduğunu biliyorum. Akım korumalı prize tekrar UPS takmak mantıksız geldi.

PSU'yu garantiye gönderme şansınız var ise gönderin hocam. Bu işler riske atılacak şeyler değil.

UPS de akım koruma var ama hocam ama 700 watt sistem PSU 1200 watt ilk açılıştı yukarıda belirttiğim dıt sesini birkaç kere aldığım için 1 haftadır sadece akım korumalı priz ile kullanıyorum.

Bugün bir bir 2 saat kadar oyun oynayacağım şimdi tekrar aynı şey basıma gelirse ilk işim göndermek olacak hocam.

Benim de anlatmak istediğim bu işte bir şeyler olduğuna eminim sorun PSU kaynaklı olabilir.

Evet hocam demek istediğinizi anlamıştım. Orantısızlık var zaten sizin de dediğiniz gibi. Biz 3 bilgisayarı + 1 yazıcı ve 3 monitor için 3kW online UPS kullanıyoruz.
3 bilgisayar Max çıkışları 600 + 600 + 600 = 1800W.
3 monitor 1 yazıcı 30 + 30 + 30 + 350 = 440W.
440W + 1800W = 2240W.