efeturkyilmaz

Üyecik
Başlıktaki gibi, 73-74 falanım, şu an 67-68’lere düşmek istiyorum. Tamamen ona güvenebileceğim bir uygulama var mı?

Yemekler olsun, su olsun, koşu olsun, ağırlık olsun; her günümü, yiyeceğim yemekleri, yapacağım egzersizleri, içeceğim suyu, adım sayısını planlayacak ve bu plana uymamı sağlayacak bir uygulama arıyorum. Spor salonuna daha önce gittim, kas kazanmak için belli bir süre gidip bıraktım. 1,5 ay kadar güzel bir sonuç aldım. Okullar ve sınavlardan dolayı üyeliği yeniletmedim. Amacım tamamen göbekteki yağları yakıp yerine kas getirmek.

Uygulamaya gerek yok. Olayın içine su katmayın, olabildiğince basitleştirin.

Düz mantık, aldığın kalorinin fazlasını yakman lazım. Buna karşılık olarak kilonun 1,5-2 katı kadar da protein alman lazım. Bunun için de yediğin besinlerin değerlerini kafadan ya da diyetkolik adlı siteden hesaplayabilirsin.

Su ve koşu için adımsayar uygulamasını kullanabilirsin. iOS'ta bulunuyor ancak Android hakkında bilgim yok.

Egzersizler konusunu da YouTube veya TikTok'tan çözebilirsin. Hangi kas grubu için hangi hareketi yapman gerektiğini detaylıca gösteriyorlar. Formunu da sık sık kontrol etmiş olursun.

Uygulamaya gerek yok. Olayın içine su katmayın, olabildiğince basitleştirin.

Düz mantık, aldığın kalorinin fazlasını yakman lazım. Buna karşılık olarak kilonun 1, 5-2 katı kadar da protein alman lazım. Bunun için de yediğin besinlerin değerlerini kafadan ya da diyetkolik adlı siteden hesaplayabilirsin.

Su ve koşu için adımsayar uygulamasını kullanabilirsin. iOS'ta bulunuyor ancak Android hakkında bilgim yok.

Egzersizler konusunu da YouTube veya TikTok'tan çözebilirsin. Hangi kas grubu için hangi hareketi yapman gerektiğini detaylıca gösteriyorlar. Formunu da sık sık kontrol etmiş olursun.

Kilosunun 2 katı protein nasıl alsın hocam. 100 gram tavukta 27 gram protein var. Her gün yarım kilo tavuk yerse anca 135 gr protein yapıyor.

Kilosunun 2 katı protein nasıl alsın hocam. 100 gram tavukta 27 gram protein var. Her gün yarım kilo tavuk yerse anca 135 gr protein yapıyor.

Ustteki hocamiz gram olarak bahsetmis hocam. Ornegin 75 kilosunuz 150gr protein almaniz optimal deger olacaktir ama bu demek degildir ki "bugün 120 gram protein aldim kas kaybedecegim" anlamina gelmez. Dedigim gibi optimal degerdir.
Onun disinda vermek istedigin kilo cok az bir miktar, imkanin varsa spora devam etmeni oneririm. Benzer kilolarda kalip yine gobegini eritebilirsin.
Beslenme konusunda tavsiyelerim FatSecret kullanabilirsin, kalori hesabida mevcut. Seker kullanimini minimalize et, islenmis urunlerden olabildigince uzak dur hem saglik icin hem vucut goruntun icin.
Acayip saglikli da beslenerek kilo verseniz antrenman yapmadan verdiginiz kilolarda elbet istediginiz goruntuye kavusabilirsiniz ama guc kaybiniz kacinilmaz olacaktir.

140 kilodan 78 kiloya düşmüş birisi olarak söylüyorum. Yukarıda yazılanlar doğru. Olay matematik. Aldığın kalori, yaktığın kaloriden az olduğu zaman kilo veriyorsun.
Fakat profesyonel destek şart. Bu iş uygulamayla olacak değil. Diyetisyen eşliğinde zayıflamak en sağlıklısı olacaktır. Sebebi ise verdiğiniz kiloların tam olarak ne kadarının yağ, ne kadarının kas kütlesi olduğunu, vücudunuzdaki ödem durumunu vb görebilmeniz diyetisyen harici pek mümkün görünmüyor. Ya da kaliteli bir elektronik tartı alabilirsiniz.

Uzaydan gelen edit: Eğer diyetisyenlerdekine yakın ölçüm yapan bildiğiniz bir akıllı tartı varsa yeşillendirin lütfen. 2 ayda bir tartılmak için kontrole gitmekten sıkıldım. :D

Samsung Health. Attığım adımı, yaptığım antreman sırasında yaktığım kaloriyi, içtiğim suyu, yediğim besinlerin kalorisini, makro ve mikrosunu kaydetmeyi falan genel olarak yeterli şekilde hallettiğim bir uygulama.

Ustteki hocamiz gram olarak bahsetmis hocam. Ornegin 75 kilosunuz 150gr protein almaniz optimal deger olacaktir ama bu demek degildir ki "bugün 120 gram protein aldim kas kaybedecegim" anlamina gelmez. Dedigim gibi optimal degerdir.
Onun disinda vermek istedigin kilo cok az bir miktar, imkanin varsa spora devam etmeni oneririm. Benzer kilolarda kalip yine gobegini eritebilirsin.
Beslenme konusunda tavsiyelerim FatSecret kullanabilirsin, kalori hesabida mevcut. Seker kullanimini minimalize et, islenmis urunlerden olabildigince uzak dur hem saglik icin hem vucut goruntun icin.
Acayip saglikli da beslenerek kilo verseniz antrenman yapmadan verdiginiz kilolarda elbet istediginiz goruntuye kavusabilirsiniz ama guc kaybiniz kacinilmaz olacaktir.

Tamam işte nasıl her gün yarım kilo tavuk yesin? Bünyenin kaldırmasını geçtim fiyat açısından da.

140 kilodan 78 kiloya düşmüş birisi olarak söylüyorum. Yukarıda yazılanlar doğru. Olay matematik. Aldığın kalori, yaktığın kaloriden az olduğu zaman kilo veriyorsun.
Fakat profesyonel destek şart. Bu iş uygulamayla olacak değil. Diyetisyen eşliğinde zayıflamak en sağlıklısı olacaktır. Sebebi ise verdiğiniz kiloların tam olarak ne kadarının yağ, ne kadarının kas kütlesi olduğunu, vücudunuzdaki ödem durumunu vb görebilmeniz diyetisyen harici pek mümkün görünmüyor. Ya da kaliteli bir elektronik tartı alabilirsiniz.

Uzaydan gelen edit: Eğer diyetisyenlerdekine yakın ölçüm yapan bildiğiniz bir akıllı tartı varsa yeşillendirin lütfen. 2 ayda bir tartılmak için kontrole gitmekten sıkıldım. :D

Alabileceğiniz diyetisyen hassaslığına en yakın cihaz tanita bc-730.
Ama yine de diyetisyen tartısı kadar hassas değildir, tavsiyem gitmeye devam etmeniz. Ama o kadar üşeniyorsanız alabileceğiniz bir model.

Son düzenleme:

Benim kilom kalori açığı verdiğim halde 75 altına inmiyor. Çok yesem de 76 üzerine atmıyor. Sanki kalori açığı verince metabolizmam bir anda yavaşlıyor. 1700 yakarken 1000 düşüyor. 15 gün 1000 kalori açık yaptım 74.75 altına inmedi. Var mı bunun bir yöntemi. 73 72 olsa ideal olacak boyum 1.77

Günde 4 bardak latte içiyorum. Kafadan 400 kalori.

Benim kilom kalori açığı verdiğim halde 75 altına inmiyor. Çok yesem de 76 üzerine atmıyor. Sanki kalori açığı verince metabolizmam bir anda yavaşlıyor. 1700 yakarken 1000 düşüyor. 15 gün 1000 kalori açık yaptım 74.75 altına inmedi. Var mı bunun bir yöntemi. 73 72 olsa ideal olacak boyum 1.77

Günde 4 bardak latte içiyorum. Kafadan 400 kalori.
Tartı üzerinde ne kadar kilo verdiğini anlayamazsın. Sen tartıda 75 altına inmiyorsun diye düşünebilirsin. Ama realitede belki de 2 kg yağdan verdin ve vücudunda ödem oldu. Tartıda bir değişiklik yok, fakat kilo vermiş oldun.

Şöyle anlatayım, geçen ay ben biraz ayarı kaçırdım. 78 ken 82.7 kg gösteriyordum tartıda. Diyetisyen randevusuna gittim, kilo aldığım için gitmemezlik yapmadım. 1.7 kg yağdan almışım, vücudumda 3kg ödem olmuş. Tartıda 4.7kg almışım ama gerçekte aldığım kilo 1.7kg.
Diyetisyen yaz aylarında vücudun çok susuz kaldığını (suyu az içiyorum), bundan dolayı vücudun su topladığını söyledi. Şuan o 1.7kg yi vermekle uğraşıyorum, ay sonuna kadar veririm.

Bu arada, inanılanın aksine çay, kahve vb su yerine geçmiyor. Aksine, ödeme sebebiyet veriyor haberiniz olsun. Çay kahve vb tüketiyorsanız extra su içmeniz lazım.

Tartı üzerinde ne kadar kilo verdiğini anlayamazsın. Sen tartıda 75 altına inmiyorsun diye düşünebilirsin. Ama realitede belki de 2 kg yağdan verdin ve vücudunda ödem oldu. Tartıda bir değişiklik yok, fakat kilo vermiş oldun.

Şöyle anlatayım, geçen ay ben biraz ayarı kaçırdım. 78ken 82.7 kg gösteriyordum tartıda. Diyetisyen randevusuna gittim, kilo aldığım için gitmemezlik yapmadım. 1.7 kg yağdan almışım, vücudumda 3kg ödem olmuş. Tartıda 4.7kg almışım ama gerçekte aldığım kilo 1.7kg.
Diyetisyen yaz aylarında vücudun çok susuz kaldığını (suyu az içiyorum), bundan dolayı vücudun su topladığını söyledi. Şu an o 1.7kg yi vermekle uğraşıyorum, ay sonuna kadar veririm.

Bu arada, inanılanın aksine çay, kahve vb su yerine geçmiyor. Aksine, ödeme sebebiyet veriyor haberiniz olsun. Çay kahve vb tüketiyorsanız extra su içmeniz lazım.

Haklısın ama bende Samsung W4 var. Yağ ve su miktarını ölçüyor het gün ölçüm yapıyordu. Saat o kadar doğru ölçüyor ki diyetisyen tartısı ile aynı çıkıyor değerler. Benim metabolizma sorunlu. Bir anda kapatıyor kendini aynaladığım. 75 altında duruyor. Hatta şöyle özetmem gerekirse günde 1 saat tempolu durmadan yüzüyorum 600kalori yapıyor. 1000-1200KALOri protein ağırlıklı yedim. 1 ay sonunda yine 75 de olunca sinirlenip bıraktım. Şimdi spor da yapmıyorum cips çerez ne varsa gömüyorum 75.50. 5 yıl uğraştım altına anlık iniyor 74 hata 73.50 oluyor ama 2 günde yine 75 dönüyor. Delirtiyor beni. Vücudum 1600 kalori yakıyor 600 kalori de spor 2200 -1, 500 kalori gıdalardan günlük en kötü 700 kalori teoride 10 günde 1kg yağdan gitmesi gerek ama olmuyor. Yanılmıyorsam 1kg yağ 7700 kalori. Neden SE bende çalışmadı.

Ben 3 bardak 800ML kahve alıyorum ama dediğiniz gibi bu sudan sayılmaz dedi diyetisyen. Yanında 1.5 2lt su içerim her gün. Galiba kilo vermede genetik.

Benim genler sorunlu galiba. Bir de her zaman hafif göbek oluyor.