Benim yine psikolojim bozuldu. Haftaya 6 ayım dolacak ikinci el ilanları oluşturana kadar offline olacağım. Kimden beddua yediysem 2 senede 3 laptop iadesi, 1 hazır sistem, 1 hazır sistem tek tek parça değişimi ile uğraşıp hala gün yüzü göremedim. Başkası olsa PS5'e geçip kafasını dinlemişti. Lanet olsun içimizdeki PC sevgisi. Size bol şans, ben elendim. (Çaresizlik)

Başta da söyledim. Oyun oynayacaksanız Atari, PSP geçin. AM5'te oyun moyun oynanmaz. 10 kişiden 5 tanesinde drop sorunu var. Cüppeli Ahmet'e falan toplatırsanız belki okunmuş, üflenmiş sistem iş yapar anca. Ötesi kurtarmaz. OC yaparsın anca böyle.

PDM ve GDM asla aynı anda kapatamadım ben.
Bende en iyi değerler bu şekilde.
sb.webp 48.webp

CL26 profile dönüp teste al. 2003 BIOS'ta 6400 ile uğraşmadın. Imc limit olduğu için norm patlayıp relaks geçebilir, tam tersi de olabilir. Daha tam oturtamadılar. Benim 6600 profil relaks patlıyor şu anda bu BIOS'ta. Öncekinde geçiyor mesela. Daha tam oturmadı bu muhabbet. Önce nebi amca anlatsın, ondan dinleyip incelikleri öğrenelim. Sonra hallederiz gibi. @ggbye

6200 CL26 profil teste al, öyle devam et bir müddet.

Yine elde var 0, al sana çaresizlik. @SunseTTime BIOS geride dönemiyorum. Ortada kaldım. 😀

Olacaksanız böyle olun. Bu adam işi biliyor. :D

Yine elde var 0, al sana çaresizlik. @SunseTTime BIOS geride dönemiyorum. Ortada kaldım. 😀

6200 CL26 test et, stabilse onla takıl. 6400 duvar sende. Son BIOS'ta bende de patlıyor 6600. Daha tam oturtamadılar, düzelecek.

Başta da söyledim. Oyun oynayacaksanız atari, PSP geçin. AM5'te oyun moyun oynanmaz. 10 kişiden 5 tanesinde drop sorunu var. Cüppeli Ahmet'e falan toplatırsanız belki okunmuş, üflenmiş sistem iş yapar anca. Ötesi kurtarmaz. OC yaparsın anca böyle.

Pdm ve gdm asla aynı anda kapatamadım ben.
Eki Görüntüle 222184Eki Görüntüle 222185

Imc hocam.

Özel mesaj oluşturalım, ben sizin sorunla yakından ilgilenmek istiyorum.
Benim konuya seni de etiketledim, son mesajlarda süreci çokça özetlemiştim bakıldığında platform değişimi dışında çözüm görünmüyor. Intel ile AM5 ya da direkt AM4 denenmeli başka yolu kalmadı. Sen de RAM ile ayarlarını Ayhan hoca varken dene. Düzeltemezsen topluca AM4'e geçeceğiz yapacak yok.

Pdm ve gdm asla aynı anda kapatamadım ben.
Eki Görüntüle 222184Eki Görüntüle 222185

Bu ayarları girsem boot bile etmez. Dr kit, SD ve dd değiştiremşyorum.

Benim konuya seni de etiketledim, son mesajlarda süreci çokça özetlemiştim bakıldığında platform değişimi dışında çözüm görünmüyor. Intel ile AM5'ya da direkt AM4 denenmeli başka yolu kalmadı. Sen de RAM ile ayarlarını ayhan hoca varken dene. Düzeltemezsen topluca AM4'e geçeceğiz yapacak yok. :D

Deniyecek ne kaldı? Biliyor çözülmeyeceğini savuruyor başından. Küstüm ben @Ayhan Dönmez hocaya.

6200 stabil profiline dönüp onu test et. 6400 hiç bulaşmaman lazım Dr'de aslında. Dr 6400 bu anakartlarda çooook zor.

5600 olana sıcak bakmadın. Benim çözümüm 5600. hocam bakın çok ciddiyim. Bana şu aşağıdaki değere 5600 en düşük latency verecek şekilde işaretleyin, ben bundan kurtulayım. O bant falan demeyin ben bunu deneyeceğim.

@Ayhan Dönmez 5600 ilk olsun son olsun, bir işaretleyin en düşük latency geçirelim. Cidden vaktiniz yoksa ne zaman boş vaktiniz varsa geleyim.

5600 olana sıcak bakmadın. Benim çözümüm 5600. hocam bakın çok ciddiyim. Bana şu aşağıdaki değere 5600 en düşük latency verecek şekilde işaretleyin, ben bundan kurtulayım. O bant falan demeyin ben bunu deneyeceğim.

@Ayhan Dönmez 5600 ilk olsun son olsun, bir işaretleyin en düşük latency geçirelim. Cidden vaktiniz yoksa ne zaman boş vaktiniz varsa geleyim.
Bi düşünün 2-3dk yeterli. Olabilir denemek lazım görmek lazım.

Dosya Ekleri

• 2313421321.webp
    2313421321.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 27

Bence 6200 devam et. @SunseTTime ile senin sorunun başka dediğim gibi. Şu anki 6400 problemi de BIOS kaynaklı ve DR ile alakalı. 6200 CL26 1.65 VDD devam et. En temizi o olur sana. Uğraşarak çözebileceğin bir durum yok bu aşamada. Gaming mevzuları sıkıntı, 9950X3D ve 5090 kullanıcısı oyun oynayamıyor daha, biz ne yapalım. @Bandırmalı1965 ile LN2 yapmak harici çözüm yok. Şimdi Minecraft eğleniyor, yakında LN2 kadrosuna alsın sizi.

Bi düşünün 2-3dk yeterli. Olabilir denemek lazım görmek lazım.

Bu neden hata veriyor, onu çözemedik ki daha. 1.9 VPP baktın mı? 6200 CL26 profiline dönüp test ettin mi? BIOS kaynaklı ise öyle anlarsın. Bendeki sorun BIOS kaynaklı, aynı sürümdeyiz. IMC limitindesin, BIOS mortlatıyor.