İnsanlar bilmediği işe yorum yapınca konu başka yere çekilmiş. Burada mağdur ev sahibi. Kiracıyı son bir kez yazılı uyarmak sağlıklı olur. Sıkışık bir durumu var ise söyler zaten, sonrası da size kalmış.
Kiracının eksik ödediği 2.600 TL'ye belki ev sahibinin ihtiyacı var. Saçma, taraflı yorumlar olmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar bilmediği işe yorum yapınca konu başka yere çekilmiş. Burada mağdur ev sahibi. Kiracıyı son bir kez yazılı uyarmak sağlıklı olur. Sıkışık bir durumu var ise söyler zaten, sonrası da size kalmış.
Kiracının eksik ödediği 2600 TL'ye belki ev sahibinin ihtiyacı var. Saçma, taraflı yorumlar olmuş.

Burada dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor. Bende dahil olmak üzere arkadaşa yorum yaparak yardımcı olmaya çalışıyor. Bunu bizde biliyoruz konu sahibide biliyor. Bunu demeniz kendiniz açısından çok bilmişlik veya siz hiçbir şeyden anlamıyorsunuz her şeyi ben biliyorum şeklinde oluyor. Her olayı buna bağlamayın. Saçma taraflı veya konuyla ilgisi olmayan mesajları detaylı bir şekilde moderatör arkadaşlara raporlarsanız haklı mısınız haksız mısınız moderatör karar verir zaten ki; konuda bir saçma mesaj göremiyorum, arkadaşa yeteri kadar açıklama yapılmış durumda. Ayrıca sizde hemen hemen aynı yorumu yaptınız, yorumları tekrar tekrar gözden geçirmenizi ve bir daha genelleme yapmamanızı öneririm.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor. Bende dahil olmak üzere arkadaşa yorum yaparak yardımcı olmaya çalışıyor. Bunu bizde biliyoruz konu sahibide biliyor. Bunu demeniz kendiniz açısından çok bilmişlik veya siz hiçbir şeyden anlamıyorsunuz her şeyi ben biliyorum şeklinde oluyor. Her olayı buna bağlamayın. Saçma taraflı veya konuyla ilgisi olmayan mesajları detaylı bir şekilde moderatör arkadaşlara raporlarsanız haklı mısınız haksız mısınız moderatör karar verir zaten ki; konuda bir saçma mesaj göremiyorum, arkadaşa yeteri kadar açıklama yapılmış durumda. Ayrıca sizde hemen hemen aynı yorumu yaptınız, yorumları tekrar tekrar gözden geçirmenizi ve bir daha genelleme yapmamanızı öneririm.

İyi Sosyaller.
Adamın babasının evinin kiracısıyla muhattap olmasının neresi yanlış? Bu işler böyle yürüyor bilmediğiniz şeye yorum yapmayın. Güzel üslup kullanınca doğru söylemiş olunmuyor. Konu sahibinin verdiği yanıtları da okursan ne demek istediğimi anlarsın. Daha fazla konuyu kirletmeyelim.

@Silinen üye @tap Ben gerekli açıklamaları zaten yaptım. Size yazdığım ve geçen gün arkadaşa gönderdiğim o uzun metni okur musunuz?

Durumu zaten detaylıca açıkladım. Lütfen burada duygu sömürüsü yapmaya ya da durduk yere duyar kasmaya çalışmayın. İnanın bunun gerçekten hiçbir anlamı yok. Ben öyle bir insan olmadığımı, böyle şeylere prim vermeyeceğimi zaten açıkça belirttim. Eğer bu yaşanan tatsız durum bir ya da iki kere olsa, inanın kimse bunu bu kadar sorun etmeyecekti. Bunun insanı darlamakla falan da uzaktan yakından alakası yok.

Ben zaten ilk kez yazıyorum, ki bunu da babam söylediği için yapıyorum. Normalde benim böyle işlerle alakam olmaz, benim yeterince kendi işim gücüm var. Açıkçası zerre kadar umurumda bile değil. Babam ısrarla “oğlum sen yaz.” dediği için yazdım.

O “kiracıya yüz veriyor”dan kastım da babamın eskiden bu konuların üstüne pek düşmemesiydi. Hep böyle yapıyordu, fazla umursamıyordu ama son aylarda nedense umursamaya başladı. Dediğim gibi, sadece babam istediği için yazdım. Benim şahsi bir meselem değildi.

Yani “yüz vermek” derken kastettiğim tam olarak buydu. “sen de kiracı olsan anlardın.” gibi bir mantık mı var? Bunun konuyla ne alakası var Allah aşkına? Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz, hepimiz maddi zorluklar çekiyoruz. Kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil ama herkesin belli sorumlulukları var.

Hepimiz borçlarımızı eksiksiz ve zamanında ödemek zorundayız. Ben kendi aboneliklerimi, faturalarımı ödüyorum. O zaman ben de maddi durumum iyi değil diye, ay sonunu zor getiriyorum diye aboneliklerimi zamanında ödemeyeyim mi? Canım isteyince eksik mi yatırayım? Böyle bir dünya mı var hocam?

Bu nasıl bir bakış açısıdır, gerçekten boş yere algı yapmaya çalışmayın. Eğer bir insan bir evde oturuyorsa, bir kira sözleşmesi yaptıysa, bunu eksik ödeyecekse, tamamen kafasına göre yapacaksa ev tutmanın bir anlamı kalmıyor o zaman. O zaman ben de gideyim en lüks semtten bir ev tutayım, kiramı canım istediği zaman ödeyeyim, kafama göre davranayım. Hatta bunu her ay yapayım, her seferinde eksik yatırayım. Böyle bir düzen olabilir mi?

Bir de üstüne “eksik de olsa ödüyor ya.” demişsiniz. Gerçekten çok komiksiniz. Ya hiç ödemeseydi o zaman ne diyecektiniz? Bir insan ev tutuyorsa, kiracıysa, o kontratın gereğini yapmak, bunu her ay eksiksiz ve kafasına göre davranmadan ödemek zorundadır. Öyle bir şey olabilir mi?

Mesela siz bir işe girdiğinizde patronunuz maaşınızı sürekli eksik yatırsa, ayın onunda değil de yir misinde kafasına göre ödese, o zaman da “olsun, eksik de olsa ödüyor.” mu diyeceksiniz?

Ben arkadaşlara gerekeni söyledim zaten, onlar durumu gayet iyi anladı. Siz sanırım konuyu tam okumadan yazmışsınız. Ev sahibi benim diye bir cümle kurdum mu ben? Böyle bir iddiam mı var? Kendi kafanızdan bir şeyler kurarak yazmışsınız.

Söylediklerimi alıp bambaşka bir yere çekiyorsunuz. Bu resmen konuları çarpıtmak, cımbızla alıp başka bir anlam yüklemektir. Sizin bu yaptığınız resmen duyar kasmak, duygu sömürüsü yapmak, algı yapmak ve açıkça çarpıtma yapmaktır. Başka hiçbir şey değil.

Adamın babasının evinin kiracısıyla muhatap olmasının neresi yanlış?

Bu tür konular benim umurumda bile değil. Kendi kafama göre muhatap olmadım. Eğer izinsiz ya da kendi isteğimle yapmış olsaydım, tabii ki yanlış olurdu. Ama dediğim gibi, babam söylediği için muhatap olmak zorunda kaldım. Yoksa gerçekten umurumda bile değil. Konuyu açma sebebim de sadece sizin fikirlerinizi ve görüşlerinizi almaktı, o kadar. Başka bir niyetim yoktu.

Yorumlara bak, herkes kiracıyı savunmuş. Çok garip. Ev sahibinin de kendini ve hakkını arama hakkı yok mu? Tabii ki var. O eve taşınıyorsan, ödeme gününde kiranı tam yatırmak zorundasın. Eksik yatırmış, parası yokmuş gibi bahaneler olmaz. Dünya öyle işlemiyor.

Neden saçma olsun hocam? Her fikir, her görüş değerlidir. Fikirlere veya görüşlere “saçma” demek saygısızlık olur. Saçma demek yerine beğenmediğini belirtmek daha doğru olurdu bence. Ayrıca ben yorumlarda saçma bir şey göremiyorum. Evet, tek taraflı yorumlar yapılmış, o konuda haklısın ama yine de saçma olduklarını düşünmüyorum.

Yorumlara bak, herkes kiracıyı savunmuş. Çok garip. Ev sahibinin de kendini ve hakkını arama hakkı yok mu? Tabii ki var. O eve taşınıyorsan, ödeme gününde kiranı tam yatırmak zorundasın. eksik yatırmış, parası yokmuş gibi bahaneler olmaz. Dünya öyle işlemiyor.

O kısmı ben de tam olarak çözememiştim; sanırım yanlış anladılar. 1–2 kere olduğunu düşünmüş olabilirler 1–2 kere olsa zaten bir şey olmaz, insanlık hali. Ama bu durum her gün tekrar ederse kiracının savunacak bir tarafı kalmaz. Her açıdan bakmak önemli. Ben kiracı olsam eksik yatırıp kafama göre harcarsam bu ev sahibine saygısızlık olurdu; ev sahibi üzerine düşmese bile vicdanım el vermez, rahat edemezdim. Ev sahibinin gözünden bakınca üzerine düşmemesi ya da son dönemde ilgisinin azalması, kiracının eksik ödeyebileceği anlamına gelmez.

Son düzenleme:
Neden saçma olsun hocam? Her fikir, her görüş değerlidir. Fikirlere veya görüşlere “saçma” demek saygısızlık olur. Saçma demek yerine beğenmediğini belirtmek daha doğru olurdu bence. Ayrıca ben yorumlarda saçma bir şey göremiyorum. Evet, tek taraflı yorumlar yapılmış, o konuda haklısın ama yine de saçma olduklarını düşünmüyorum.
2600 TL için insanları darlamayın yorumu bana göre saçma. Ayrıca babanın evi seni ilgilendirmez tarzı yorumlar da saçma.
Konuyla alakalı en makul yorumu bu arkadaş yapmış.
Bunu bu kadar irdelemeye gerek yok. Vakti gelir ihtarname çekersiniz. Devam ederse yine derken kiracıyı çıkarmak kanunen hakkınız olur. Kirasını eksik ve gecikmeli yatıran kiracı için zaten iş dezavantaja dönüyor.

2600 TL için insanları darlamayın yorumu bana göre saçma. Ayrıca babanın evi seni ilgilendirmez tarzı yorumlar da saçma.

Yani, zaten ben bu zamana kadar ilgilenmiyordum bile. Umurumda değildi. Ki hala da değil. Zaten babamın demesiyle oldu o kadar.

2600 TL için insanları darlamayın.

1-2 kere olduğunu düşünmüş olabilirler. Sanırım konuyu açarken eksik yazı yazmamdan, kaynaklanıyor bu durum.

Arkadaşa yeteri kadar açıklama yapılmış durumda.

Evet yapıldı. Ben de size gereken açıklamaları bulundum.

Konuyla alakalı en makul yorumu bu arkadaş yapmış.

Yani, diğerlerinin tek taraflı düşünmesi muhtemelen eksik bilgiden kaynaklanıyor ve yanlış anladılar. Öyle olunca da yorumlar ister istemez tek taraflı oldu. Ama konuyu açarken her detayıyla, A'dan Z'ye kadar her şeyi yazsaydım, muhtemelen kimse kiracıyı savunmazdı ya da tek taraflı yorum yapmazdı. Duygu sömürüsü, duyar kasma, algı, manipülasyon, çarpıtma gibi şeyleri özellikle the semih için söylüyorum, yanlış anlaşılmasın, üzerinize alınmayın. Benim de hatam var; konuyu eksik anlatmışım, yeterince detay vermemişim. Yani hata bende de bir nebze.

Ayrıca babanın evi seni ilgilendirmez tarzı yorumlar da saçma.

Yani mantıken babamın evi beni neden ilgilendirsin ki? Bir sorun olursa bana söyler; ben de kırmam, istediğini yaparım o kadar. Onun evi; üzerine benim bir şey söylemem düşmez.

Son düzenleme: