ornitorenk

Yetkin
Kışların sert geçtiği bir yerdeyim. Dizel tecrübem neredeyse hiç yoktu bu zamana kadar. Yani hep düz benzinli motorlarla takıldık.

Şimdi arabalar hakkında çok profesyonel biri değilim. Dizelin de kışları bir tık sıkıntı çıkardığını duydum sadece. Ne yapmam gerekiyor?

Araç yeni nesil dizel değil, 2012 bandında 1.4 TDCI motor.

Ben ayda 1 kere yüksek devirle çevre yolunda 15-20 dakika sürüyorum sadece. Uzun yol da çok yapmıyorum. Aslında dizel benlik değil de neyse, aldık bir kere.

Kışın ise nelere dikkat etmem lazım, ya sıkıntı çıkarmaması için?

Yakıtı kesinlikle Shell'den al derim çünkü en kaliteli katkılar onda.

Kızdırma bujilerini kesinlikle kışa girmeden önce kontrol ettir zaten etmesi çok basit bir iş ücret bile alınmayabilir. Kızdırma bujilerinden birisi bile iş yapmıyorsa araç zor çalışır, motorun ısınması uzun süreceği için yakıtta fazla yakar aşınma da fazla olur. Bunun dışında antifrizin eskiyse kesinlikle yenile çünkü eğer donarsa araban kış boyu yatar.

1-2 dakika rölantide çalıştıktan sonra çok yüksek devirlere çıkma motorun ısınana kadar.

Ha bir de cam silecek suyunu kışlıkla değiştir.

Yakıtı kesinlikle Shell'den al derim çünkü en kaliteli katkılar onda.

Kızdırma bujilerini kesinlikle kışa girmeden önce kontrol ettir zaten etmesi çok basit bir iş ücret bile alınmayabilir. Kızdırma bujilerinden birisi bile iş yapmıyorsa araç zor çalışır, motorun ısınması uzun süreceği için yakıtta fazla yakar aşınma da fazla olur. Bunun dışında antifrizin eskiyse kesinlikle yenile çünkü eğer donarsa araban kış boyu yatar.

1-2 dakika rölantide çalıştıktan sonra çok yüksek devirlere çıkma motorun ısınana kadar.

Ha bir de cam silecek suyunu kışlıkla değiştir.

Başkan ben bir de genelde kısa mesafe ve dur kalklı kullanıyorum ya. Aslında direkt benzinli alıp geçmem lazımdı da böyle denk geldi. Çevreyoluna çıkıp yüksek devirli sürüyorum biraz işte arada kurum tutmaması için vs. Onun dışında ne yapılır bilmiyorum. Kış ayına girerken niyeyse ön yargı oluştu bende direkt.

Başkan ben bir de genelde kısa mesafe ve dur kalklı kullanıyorum ya. Aslında direkt benzinli alıp geçmem lazımdı da böyle denk geldi. Çevreyoluna çıkıp yüksek devirli sürüyorum biraz işte arada kurum tutmaması için vs. Onun dışında ne yapılır bilmiyorum. Kış ayına girerken niyeyse ön yargı oluştu bende direkt.

Bu dediklerim dışında bir şey yapmana gerek yok. Benim aracım da dizel ve Kastamonu kışında kısa mesafe sürüşler görecek bu yıl.