"Soğuk okuma" konusunu araştır.
İnsanlar kendileri hakkında konuşulup tespit yapılmasından hoşlanır.
Bu şımartmadan ilgi gösterme şeklidir diyebilirim.

Lise 2 yaklaşık 3-4 sene önce, daha yeni yeni pandemi bitiyordu okula gitmeye başlamıştık. Karşı sınıfımda bir kız vardı, çok güzeldi. Cidden kızdan hoşlanmıştım. Sabah akşam o kızı düşünüyordum. Sürekli bu kıza nasıl yaklaşabilirim, nasıl konuşabilirim diye kafamda düşünüp duruyordum. En sonunda Instagram üzerinden kıza yazdım. Uzun süredir ondan hoşlandığımı ve eğer o da isterse tanışmak için buluşmak istedim. O ise düşünmeden reddetti. O günden sonra hiçbir kıza güvenemeyeceğimi anladım.

Lise 4'te 2 kız benden hoşlanıyordu. Sırf bu olay yüzünden onlarla hiç konuşmadım. Hiç oralı bile olmadım. Belki 10. sınıfta o kızı görmesem biriyle çıkmış olabilirdim.

Türkiye üzerinde maalesef, Türk milleti gerçekten tehlikeli.

Yoksa ben yüzsüz bir insanım ağzıma geleni söylerim, yani zor bir şey yok tanışmakta ben dürüst insanları seviyorum.

Türkiye olması faktör mu? Kimse kimsenin ilişki isteğini kabul etmek zorunda degil. Ya da ilişkinin uzun sürüp sürmemesi kiza da bağlı değil, karsi cinse salak deyip gecemezsin neticede.

Önce arkadaş olmaya odaklanmak daha iyi olur diye düşünmek, eğer bir ilişki istiyorsanız sürecin biraz yavaş ve emek verilmiş halde olması daha sağlıklı olur. Bodoslama dalınca ve kızı yeterince tanımadan sürecin direkt flörtle iltifatla başlayıp kısa bir süre sonra sohbetin tıkanıp tekrara düşmesi olası.

İnsanın kendini tanıyıp ona göre hareket etmesi en doğrusu, yazılan her mesaj öznel bir şey içeriyor. Mesela amacın tam olarak nedir, insan ilişkilerin genel olarak ne durumda vb. soruları sormalı insan kendine.

Red yesen de sana kız mı yok, gibi düşünceler her insanın yapısına uyacak bir şey değil. Kimisi insanlara yavaş bağlanmak ister kimisi sürekli yeni birileriyle takılıp geçmek. Kendini tanıma burada önem kazanıyor.

Falan filan, insan ilişkileri 3 paragraftan çok daha dinamik ve karışık.

Önce arkadaş olmaya odaklanmak daha iyi olur diye düşünmek, eğer bir ilişki istiyorsanız sürecin biraz yavaş ve emek verilmiş halde olması daha sağlıklı olur. Bodoslama dalınca ve kızı yeterince tanımadan sürecin direkt flörtle iltifatla başlayıp kısa bir süre sonra sohbetin tıkanıp tekrara düşmesi olası.

İnsanın kendini tanıyıp ona göre hareket etmesi en doğrusu, yazılan her mesaj öznel bir şey içeriyor. Mesela amacın tam olarak nedir, insan ilişkilerin genel olarak ne durumda vb. soruları sormalı insan kendine.

Red yesen de sana kız mı yok, gibi düşünceler her insanın yapısına uyacak bir şey değil. Kimisi insanlara yavaş bağlanmak ister kimisi sürekli yeni birileriyle takılıp geçmek. Kendini tanıma burada önem kazanıyor.

Falan filan, insan ilişkileri 3 paragraftan çok daha dinamik ve karışık.

Eğer bir kadına romantik ilgiyle yaklaşıyorsanız ancak kendinizi "sadece arkadaş" gibi gösterirseniz, çoğunlukla arkadaş olarak kalırsınız. bu da bir kadın için sizin kendinden emin olmayan veya korkak biri olduğunuz izlenimini yaratabilir. Bir ilişkiyi "arkadaşlık" adı altında başlatmak, eğer amacınız romantik bir ilişkiyse, "sinsi" bir yaklaşım olarak görülebilir.

Konuşmayı başlatmak için genel, bağlama dayalı açılışlar yapabilirsiniz, ancak ilgi görürseniz hızla romantik niyetinizi gösteren adımlara geçmelisiniz. Buluşmayı fazla ertelemek, başka birinin devreye girmesine yol açabilir. Kızın arkadaşımızı reddetmesi tahmin edilemez bir şey değil ve isterse reddeder. Bu sorun olamaz!" Reddedilme korkusu, genellikle başarısız biri olarak görülme korkusudur ve hayatınızı başkalarının onayına göre kurmak anlamına gelir.

Oysa asıl sorun hiç denememektir.

"Dur ya belki bir gün beni de görür" düşüncesiyle arkadaş kalmak zararlı bir durumdur.
Bu, onun size dönme ihtimalini oldukça azaltır ve sizin kendi hayatınıza ve gelişiminize odaklanmanızı engeller.

Eğer bir kadın size "arkadaş kalalım" derse ve sizin niyetiniz romantik bir ilişkiyse, ona açıkça duygularınızı ifade etmeniz gerekir.

("Seninle arkadaş kalmak değil, ilişkiye devam etmek istiyorum") ve eğer karşılık bulamazsanız çekip gidersiniz. Başlangıçtan itibaren niyetinizin romantik olduğunu açıkça belli edin. Bu, "agresif" olmak anlamına gelmez, aksine "arkadaş sinyalleri" vermemek demektir. Erkekler genellikle doğrudan iletişime daha açıktır. Duygularınızı ve isteklerinizi dolambaçlı yollardan değil, net bir şekilde ifade edin. Ne istemediğinizden çok, ne istediğinizi söyleyin. Bunların yanında da sadece ilgi duyduğunuz kişiyle değil, genel olarak sosyal çevrenizdeki insanlarla da (arkadaşlarınız, aileniz, hatta tanımadığınız kişiler) sosyalleşmek de iyi olabilir. Bu, sizin sosyal bir insan olduğunuzu gösterir ve çekiciliğinizi artırır. Arkadaş olmaya odaklanamazsın ve niyetini göstermek zorundasın.

Romantik bir ilişki istiyorsa, bunu dolaylı yollardan değil, kendinden emin bir şekilde, uygun iletişim ve beden diliyle ifade etmesi önemlidir. "Sinsi yaklaşım" yerine, samimi bir romantik ilgi göstermesi daha sağlıklıdır. Sürecin yavaş ve emek verilmiş halde olması kısmı ise, sabırla kendi kişisel gelişimine odaklanması ve ilişkiyi adım adım inşa etmesi gerektiği anlamında yorumlansa da; romantik niyetinizi geciktirmek veya gizlemek anlamına gelmemelidir, gelemez.

En ufak iltifat aldığında erkekler:

Yav birader bak işine. Kız öylesine dedikodu yaparken söylemiştir, unutmuştur bile. Bu lafa bakıp da aylar sonra karşısına çıkma:D
1.ben senin biraderin değilim, 2.kız bana öyle demese bile kızdan hoşlanıyorum zaten, niye bu kadar zoruna gitti onu da anlamadım.

Bence açıl çünkü içinde kalıp çok beklerse insanı bir süreden sonra çile gibi geliyor. Geçen sene ben açılmıştım ve bana düşünmem lazım demişti. Dönem ortalarında açıldığım kız okul sonlarında bana seni sevip sevmediğimi bilmiyorum diyerek beni reddetmişti. Konuşmanın sonunda bu okula geri döneceğini söyleyip gitmişti. Kız hala aklımda ve red yememe ragmen hala bekliyorum. Ama açılmamayı düşünüyorum çünkü aynı cesaret artık bende yok. Bence kızın kişisel özelliklerine dikkat et her şeyden önemlisi. Belki red yersin belki kabul eder olayın sonrasını düşünerek hareket etmen en doğrusudur. Senin arkandan dedikodu çıkarmamalı veya senin adını kirletecek şekilde konuşmaması lazım red yedikten veya ayrıldıktan sonra. Tek bir lafa bakma kişiliğine cidden iyi bak çünkü sende olduğu gibi bende söylediği ve yaptığı birkaç şeyden etkilenip açılmıştım. Dönem başı bol şans diliyorum.