Yok hocam kütüphaneye gidiyorum. Orada da herkes herkesle arkadaş olmuştu bile. Ben ağustos'un sonunda başladığım için sezon başlayalı çok olmuştu.

Olsun. Biriyle tanışarak başla. Soru götür gözüne kestirdiğin sosyal birine. Sonra "kaçıncı sınıfsın, hedefin ne?" falan devamını getir.

Yok hocam kütüphaneye gidiyorum. Orada da herkes herkesle arkadaş olmuştu bile. Ben ağustosun sonunda başladığım için sezon başlayalı çok olmuştu.

Bu yili bosver bence. YKS'den sonra halledersin. Ben git birileriyle konus diye tavsiye verecek degilim. Bu isler sans isi bence. Sayet ben okulumdaki arkadaslara sahip oldugum icin cok sansiliyim. O okulda onlar gibi insanlarin bana denk gelmis olmasi bir sans sonucta. Ennihayetinde o okulda o kisiler olmayabilirdi. Baska okullara gitmis olabilirlerdi ancak oyle olmadi ve kendime gore insanlar buldum. Bulamayadabilirdim. Şu an 30'a yakin arkadasim vardir. Bunlardan bir kac tanesi yakin arkadas. Hicbiri ile arkadaslik kurma cabasi icnde olmadim. Kendim oldum. Dort yil icinde insanlarla samimiyetim artti iste ama eger o okulda o bir kac asil arkadasim olmasaydi ben de sizin gibi arkadassiz kalirdim. Sadece sansliyim. Yine sansiliyim ki dershanede de kafama uygun insanlar var.

Siz de arkadas aramayin. Sadece ortamlara girin. Bunu yapinca kafa yapiniza uygun kisileri bulursunuz zaten. Sadece bulduktan sonra ona dogru hamle yapin. Ne zaman olursa olsun.

YKS'den sonra Universite'ye gidince kafaniza uygun kisiler bulursunuz. Sadece ilk gunden susmayin ki bu benim cok yaptigim bir seydir. Kendiniz olun. Illa size uygun birielri vardir. Olmadi en kotu bir parka gidin her gun ayni parka. Orada bulursunuz birilerini. Dedigim gibi arkadas aramayin. Ortamlara girin. Yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yili bosver bence. YKS'den sonra halledersin. Ben git birileriyle konus diye tavsiye verecek degilim. Bu isler sans isi bence. Sayet ben okulumdaki arkadaslara sahip oldugum icin cok sansiliyim. O okulda onlar gibi insanlarin bana denk gelmis olmasi bir sans sonucta. Ennihayetinde o okulda o kisiler olmayabilirdi. Baska okullara gitmis olabilirlerdi ancak oyle olmadi ve kendime gore insanlar buldum. Bulamayadabilirdim. Şu an 30'a yakin arkadasim vardir.Bunlardan bir kac tanesi yakin arkadas. Hicbiri ile arkadaslik kurma cabasi icnde olmadim. Knedim oldum. Dort yil icinde insanlarla samimiyetim artti iste ama eger o okulda o bir kac asil arkadasim olmasaydi ben de sizin gibi arkadassiz kalirdim. Sadece sansliyim. Yine sansiliyim ki dershanede de kafama uygun insanlar var.

Siz de arkadas aramayain. Sadece ortamlara girin. Bunu yapinca kafa yapiniza uygun kisileri bulursunuz zaten. Sadece bulduktan sonra ona dogru hamle yapin. Ne zaman olursa olsun.

YKS'den sonra Universite'ye gidince kafaniza uygun kisiler bulursunuz. Sadece ilk gunden susmayin ki bu benim cok yaptigim bir seydir. Kendiniz olun. Illa size uygun birielri vardir. Olmadi en kotu bir parka gidin her gun ayni parka. Orada bulursunuz birielrini. Dedigim gibi arkadas aramayin. Ortamlara girin. Yeterli.
Tam da öyle yapıyorum hocam.

Arkadaşlar çok utanıyorum zamanında yeşil forumda da açmıştım böyle bir konu. Halen utanıyorum bu normal mi? Kızlarla hiç iletişim kurmamaya çalışıyorum ama illaki bir yerde kurmam gerekiyor ve ağzıma yüzüme bulaştırıyorum her seferinde.
O kadar utanmak anormal. How Met Your Mother izle açılırsın.

Olsun. Biriyle tanışarak başla. Soru götür gözüne kestirdiğin sosyal birine. Sonra "kaçıncı sınıfsın, hedefin ne?" falan devamını getir.
Daha genel sorular sorması daha mantıklı olur.

Örnek: "Çok mu kitap okursunuz?", "En sevdiğiniz kitap nedir?" veya kızın okuduğu kitabı biliyorsanız yorum yapın. Misal, Kendime Düşünceler kitabını okuyan bir hanımı hayal edelim. Ben olsam yanına giderim ve "Çok mu düşünürseniz?" veya "Kendinizle aranız iyi mi? Kitapta öyle bir esinti aldım" diye sorarım. Hanımefendi usulünce anlatırken söze girerim ve derim ki; "Marcus Aurelius, kendi döneminin Roma Hükümdarı olan bir kimsedir. Kendisi Stoacı bir bakış açısına sahiptir. Bu kitabın ilk bölümü kendine bir şeyler öğretenlere teşekkürleri ve ne öğrettiklerini kaleme alarak başlar ve diğer kısımlarında kendi hakkında iyi taraflarını, kötü taraflarını yazar ve sonrasında yapıcı bir eleştiriyle değerlendirir. Ayrıca bu bir kitap değil, günlüktür" derdim.

Son düzenleyen: Moderatör: