Konu Başlıkları Gizle
Selam dostlar,
Yakın zamanda bu RAM modelini satın aldım. 2x16 32 GB şeklinde. Yaklaşık 2 gündür test ediyorum. Anakartım ASUS TUF B650-E Wi-Fi modeli. Sistemimde EXPO açık vaziyette. 6000 MHz CL30 şeklinde kullanıyorum aktif olarak. Forumda pek kullanan kişiye rastlamadığım için, ufak çapta bir inceleme yapayım dedim. Ben bu konuda profesyonel değilim, gündelik kullanıcıyım. O yüzden aşırı detaylarını bilemiyorum, sade şekilde inceleyeceğim. Az çok teknoloji bilgim ile inceleyeceğim dersem, daha doğru olur. Hem de bu markayı düşünenler için, ufak çapta bir gerçek kullanıcı deneyimi olur.
Tam modeli KLEVV Cras V RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL32 Intel XMP 3.0 – AMD EXPO DDR5 Heatsink Obsidian Black RAM şeklinde geçiyor.
Yakın zamanda bu RAM modelini satın aldım. 2x16 32 GB şeklinde. Yaklaşık 2 gündür test ediyorum. Anakartım ASUS TUF B650-E Wi-Fi modeli. Sistemimde EXPO açık vaziyette. 6000 MHz CL30 şeklinde kullanıyorum aktif olarak. Forumda pek kullanan kişiye rastlamadığım için, ufak çapta bir inceleme yapayım dedim. Ben bu konuda profesyonel değilim, gündelik kullanıcıyım. O yüzden aşırı detaylarını bilemiyorum, sade şekilde inceleyeceğim. Az çok teknoloji bilgim ile inceleyeceğim dersem, daha doğru olur. Hem de bu markayı düşünenler için, ufak çapta bir gerçek kullanıcı deneyimi olur.
Tam modeli KLEVV Cras V RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL32 Intel XMP 3.0 – AMD EXPO DDR5 Heatsink Obsidian Black RAM şeklinde geçiyor.
Teknik Özellikler
- Marka ve Model: Klevv Cras V RGB
- Kapasite: 2x16 32 GB
- TİP: DDR5
- Frekans: 4800/6000 Mhz
- Zamanlar: CL30-36-36
- Volt değeri: 1.35V
- XMP VE EXPO desteği: İkisini de destekliyor.
- Soğutucu: Alüminyum soğutucu var.
- RGB desteği: Var
Genel Detaylar:
Hoş bir dokuya sahip, tasarımı gerçekten güzel bir RAM modeli. RGB aydınlatması ASUS Armory Crate uygulaması ile sorunsuz senkronize oluyor. Anakart VQL listemde olmamasına rağmen, sorunsuz çalışıyor şu anda. OCCT ile kısa süre test yaptığımda, bir sorun ile karşılaşmadım.Overlock Durumu:
Deneyimlerine güvendiğim kişiler tarafından RAM markasının değil, içindeki çipin önemli olduğu bilgisini aldım. Bu RAM modelinde SK Hynix Die-A çipler var. Bildiğim kadarıyla OC yapmak için, ideal bir çip. Buda önemli bir detay. Ben uğraşmıyorum tabii bu işlerle, biraz düz kullanıcıyımdır.Sıcaklıklar:
Gündelik kullanımlar 34-35 derece gibi çalışmakta. Kasam mesh tipinde. OCCT ile test yaptığımda 50 dereceye kadar çıktı. Tabi RGB açık şekilde idi. Kapatılırsa, daha da soğuk çalışacaktır.Artılar:
- Muadillerine göre uygun fiyat.
- Tasarımı beğeniyorum.
- SK Hynix Die-A çip var içerisinde.
- RGB olması. ( Arada açıyorum, ben seviyorum. )
- Asus Anakart ile stabil çalışıyor.
- Elinize aldığınızda kaliteli hissettiriyor.
- 44 mm yüksekliği var, özellikle hava soğutucu kullananlar için güzel bir detay bence.
- EXPO açınca sorun yaşatmadı yine kendi sistemimde 6000Mhz ve CL30 şeklinde. 4800Mhz şeklinde de kullandım, bir sıkıntı çıkarmadı.
Eksiler:
- RGB kısmı bir tık daha kaliteli olabilirdi. Plastik kısmı, bir tık zayıf gibi geldi bana.
- Kutu tasarımını pek beğenmiyorum, biraz daha hoş yapılabilir.
- Türkiye'de resmi yetkili servisini göremedim, ithalatçılar sanırım ilgileniyor.
- RGB olmayan versiyonlarda olmalı, herkes sevmiyor RGB.
- Tek şekilde satılmıyor araştırdığım kadarıyla, herkes kit istemeyebilir alternatif olmalı.
Genel Düşüncem:
Sanıyorum şu anda Patriot Dual Kitler ile birlikte en uygun fiyatlı RAM modellerinden bir tanesi. Fiyat/Performans olarak tercih edilir diyorum. Elimden geldiğince tüm detaylarını paylaşmaya çalıştım, umarım faydalı olur kararsızlık yaşayanlar için. Şu anlık iyi bir serüvenimiz var, memnun kaldım diyebilirim. Teşekkür ediyorum okuduğunuz için, iyi forumlar dilerim.
Son düzenleme: