mete01 57
Üstün
Arkadaşlar selam. Bugün forumda çok görmediğim ama tek yaşayıp çalışanlar için birebir olan robot süpürgeyi inceleyeceğim. 4 aylık deneyimimi aktarmaya çalışacağım. Güncel fiyatı 7.000 TL 6 taksit olan ürün 4000 Pascal emiş gücü, 473 ML su haznesi ile tam bir F/P üründür. Tabii ki olumlu ve olumsuz yönleri bulunmakta. Bunları da tek tek kıyaslamalı bir şekilde yazayım. Bunu yazarken evim 45Mˆ2 1+1 bir ev.
Olumlu yönleri:
Olumsuz yönleri:
Arada kaldığım durum:
Olumlu yönleri:
- Cihazın şarjı çok güzel gidiyor evi tam güç ile 2 kez süpürttüğüm zaman %73 pil kalıyor.
- Emiş gücü özellikle sert halı serenler için çok yeterli oluyor. 2 cm'e kadar engel aşabildiği için halı 2 cm'den kalınsa çıkamaz.
- Çift başlığı sayesinde toz saç kılı gibi şeyleri çok kolaylıkla önüne alıp süpürebiliyor.
- Uygulama desteği çok iyi. Bağlantı sorunsuz ve çok hızlı. Nadiren bağlantısı kopuyor yeniden başlatmak gerekebiliyor.
- Robot 10cm boyunda olduğu için yatak altına koltuk altına çok rahat giriyor.
- Çarpma engelleme sensörü güzel çalışıyor. Çarpacağı şeyleri görünce yavaşlıyor sadece dokunuyor diyebilirim.
- İşi bitince otomatik olarak şarja dönüyor.
- Aynı anda hem süpürüp hem de silebiliyor.
- Türkçe dil desteği hem süpürgede hem de uygulamada var.
- Temu üzerinden veya Türkiye'den ucuza yedek parçalarının hepsi bulunabiliyor ve sorunsuz çalışıyor.
- Otomatik programlama yapılabiliyor. Rahatsız etmeden sürekli çalışma seçeneği var.
- Kullanma talimatları gayet yeterli ve Türkçe seçeneği mevcut. Oluşabilecek olası sorunlar da nasıl çözüleceği de anlatılıyor.
- 3 ayrı haritaya kadar destekliyor. Haritalama sorunsuz.
- Haritada sınırladığınız bölgeye gelmiyor. Oda veya bölge seçerek süpürtebilirsiniz.
- Su haznesi ve mop sonradan takıldığı için robot içinden su geçmiyor. Basınçla mopu ıslattığından kısa devre gibi bir sorun yok. Bu sebeple de clean Master robot süpürge solüsyonunu gönül rahatlığı ile kullanabiliyorsunuz.
- Google Home entegrasyonu var. Hey Google Natalia'yı temizliğe başlat dediğimde başlatıyor. (Evet isim konabiliyor. Benimkinin adı da bu).
Olumsuz yönleri:
- Silerken halıya hiç çıkmıyor. Süpürmüyor da haliyle halıyı.
- Silme işlevi yetersiz sadece yerdeki tozları alıyor. Bir leke varsa kesinlikle almıyor. Ancak su lekesi varsa alıyor.
- Temizlik yaparken saçmalayabiliyor. Mesela eğer ki oda sıralaması yapmadıysanız bir odayı bitirmeden diğer odaya giriyor orayı yaparken bitirmeden diğer tarafa geçiyor. Yani planlama biraz zayıf. Oda sıralaması yaparsanız da oda büyükse bir diğer ucu bir başka ucu temizliyor.
- Köşelerde yaklaşık 2 cm2 yeri hiç alamıyor.
- Şarj istasyonuna dönmesi Xiaomi gibi rakiplerine göre çok zayıf. Bazen 1 dakikada dönebiliyor.
- Bazen bazı yerlerde takılı kalabiliyor. Manevra yeteneği rakibi olan Xiaomi, Roborock'a göre zayıf.
- Planlama biraz zayıf olduğu için temizliği bitmesi biraz zaman alıyor. Evi 61 dakikada 2 kez silip süpürüyor(bazen 35) 1 kez yapınca da 20 dakika ile 25 dk arasında değişiyor. (genelde çalışırken eve gelmeden 1 saat önce başlattığım için sorun olmuyor.)
- Sandalye altlarına girmekte zorlanıyor. Rakibi olan Xiaomi ve Roborock çok rahatlıkla girebiliyor. Çalışma masamın altına girerken eziyet çektiğini görüyorum bazen
. (sonuçta giriyor bana yeterli.) - Samsung ve Apple ile uyumlu bir arayüz olmasına karşın nothing Phone 1 ile uyumsuz olduğu için oda sıralamasını kız arkadaşımın IPhone'sinden yapmak zorunda kaldım.
Arada kaldığım durum:
- Şarjı tamamen bitmesin, şarj almaz, müşteri hizmetlerini arayın deniyor. Şarjı bitmeden şarj istasyonuna döner mi, bilmiyorum. Şarjı tamamen de bitmedi hiç. Bir keresinde 4 kere süpürtmüştüm evi denemek için. Şarjı 35'e düşmüştü anca. O zaman da dönmemişti.
Son düzenleyen: Moderatör: