nors

Çalışkan
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Benim birkaç dilde (PHP, JavaScript, React) birkaç orta düzey proje yapmışlığım var artı olarak bu dilleri de kaynaklarla beraber hem de bir yandan kod yazarak öğrenmeye çalıştım.

Şu an herhangi birinde şöyle bir bir uygulama yaz deseler yazamayacak gibi hissediyorum. Sizce bu normal mi ve nasıl aşabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
O tarz endişe verici şeyler olabilir. Gayet normal. Tekrarlar yapın iyice geliştirin zamanla kapanır eksiklik.

Kardeş çok pratik yapman gerek. Belli bir yerden sonra test yapmadan çatır çatır yazıyorsun gerçekten.

Birde küçük işlerden başla. Büyük projeler zaten tek kişi ile yapılacak şeyler değil.

Bir kişiye ücretli bir proje yap. Hem karnın doyar, hem de sınırlarını zorlarsın.
İlk yaptığım zamanlar umursamıyordum. İlk projemi bir tanıdığımıza yapmıştım ve gece 2'de kan teri dökmek terimi gerçek oldu.
Kafam patlayacak gibiydi düşünemiyordum, gerçekten boşluktaydım.

Daha sonra kendime dedim ki neden olmasın? En fazla ne olabilir ki? Parasını geri öderim sorun hallolur demiştim ama maalesef öyle olmadı.
Parasını veren kişi teslim etmemi istedi. Yaptığım iş zorunluluk haline dönüştü ve projeyi 1 saat sürmeden bitirdim :). Komik ama gerçek. Bu işleri zorunluluk haline getirmelisin. Ufak işler yapmaya çalış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kişiye ücretli bir proje yap. Hem karnın doyar, hem de sınırlarını zorlarsın.
İlk yaptığım zamanlar umursamıyordum. İlk projemi bir tanıdığımıza yapmıştım ve gece 2'de kan teri dökmek terimi gerçek oldu.
Kafam patlayacak gibiydi düşünemiyordum, gerçekten boşluktaydım.

Daha sonra kendime dedim ki neden olmasın? En fazla ne olabilir ki? Parasını geri öderim sorun hallolur demiştim ama maalesef öyle olmadı.
Parasını veren kişi teslim etmemi istedi. Yaptığım iş zorunluluk haline dönüştü ve projeyi 1 saat sürmeden bitirdim :). Komik ama gerçek. Bu işleri zorunluluk haline getirmelisin. Ufak işler yapmaya çalış.

Evet bence de öyle olmalı 2-3 aylık uzaktan staj dönemim oldu o zaman çatır çutur aklıma geliyordu birkaç aydır çok uzak kaldım küçükten Python öğrenmeye başlamıştım en son. Fakat freelance iş bulmaya çalıştığımda pek iş alamadım küçük birkaçına başvurmuştum upwork üzerinden. Önerebileceğiniz başka siteler var mı daha hızlı bulabileceğin.

Böyle hissediyorsan büyük ihtimalle zaten yazamayacağın içindir. Daha çok pratik yaparak ve daha çok öğrenerek aşabilirsin.
Javascript Mastery kanalını öneririm. Klon projelerle pratik yapabilirsin.