Başörtü mevzusu kesin değil. Dini o yönden eleştirmenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Kur'an da başörtü olmadığını söyleyenler de var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başörtü mevzusu kesin değil. Dini o yönden eleştirmenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Kur'an da başörtü olmadığını söyleyenler de var.
Bu kadar yoruma açık olması bile soru işaretidir. Koskoca Tanrı neden herkesin aynı şekilde anlayacağı türden basit şekilde yazmadı? 80 IQ adamla 130 IQ adam o ayetten aynı çıkarımı yapamaz.

Bu kadar pis bir dünyayı yaratan bir tanrı olamaz. Zaten iyi insanlara bile kendisine inanmadığı için sonsuza denk işkence edecek sadist bir Arap tanrısı yok. Arapların yazacağı masal anca bu kadar olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar yoruma açık olması bile soru işaretidir. Koskoca Tanrı neden herkesin aynı şekilde anlayacağı türden basit şekilde yazmadı? 80 IQ adamla 130 IQ adam o ayetten aynı çıkarımı yapamaz.
Aslında çokta yoruma açık değil. Ayeti orijinal dilinden okuyunca ne denmek istediği gayet açık. Ki kuran emirlerin açık olduğunu iddia eder. Yani namaz kıl, oruç tut, zekat ver vb. Kuranın her ayetinin açık olmadığını bizzat kuranın kendisi söyler. Ayetin adını veremem yasak.

Dünyanın kötülüğü tamamen "insan" la alakalıdır. Kötü-iyi tanımlamaları da hayvandan farklı olan ve bana göre yaratıcıyı net olarak "ret" etmiş insan zihninin, aklının, zekasının vardığı noktadır.

İnsan yaratıcısını "ret" edince bana göre "her şeyi yapabilir" duruma gelmiştir ve onu "tımar" etmek için dinler ortaya atılmış.

Tabii insan "akıl" yolunda çok fazla yol kat etmiş açıkçası ben bir kısım insana "dinin" gerekli olmadğını düşünüyorum.

Hala savaş çıkarma, insana zarar vermeyi "normal" görenler varsa "dine" gereklilik var demektir.

Dostum hani bir laf vardır ya Kur'an-i Kerim'i okuyanlar ateist okumayanlar Müslüman diye. Heh Kur'an-i Kerim'i okuyup müslüman kalmaya çalışan istisna insanlar da var.

Bu insanlardan biri abim. Aşırı dindar olmasının yanında Kur'an-ı Kerim'i okuyup çelişkiler fark eder. Ancak ömrünün yarısından fazlasını inanmakla geçirdiği için hemen inancından vazgeçmez ve şöyle bir kafaya yönelir: Kur'an-i Kerim her halükarda doğruysa o zaman bilim yanlıştır. Evet tüm ispatlar ve kanıtlar, fizik, matematik, evrim ve dahası hepsi yanlış ve yalan. Hepsi bizi kandırmak için üretildi. İnancımızdan vazgeçelim diye kandırıyorlarrr...

Bu sayede buna inanan abim dünyanın düz olduğunu, aya gidilmediğini, gök yüzünde deniz olduğunu, depremdeki kurtulan çocukları görüp "ilahi mucize" derken, vefat edenleri görmeyi reddettiği bir kafaya girmiş durumda.

Sen bana mekki ayetlerde cici kuşu oynayan Müslüman'ların neden medineye geçtikten sonra kendinden olmayan herkesi öldürdüğünü, hatta Muhammed'in sırf bir kadın Müslüman değil diye kendisini ikiye böldüğünü falan anlatırsan daha güzel olur.
Bu olay doğru mu, nereden okuyabilirim tam halini?

Son düzenleme: