Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
En ufak şeyler mükemmelliyeti taşıdığı için. İnsanlar Tanrı değil.
Aynen öyle, belirsizlik dolu bir fikre inanmak çok saçma. Aradığım cevapları bulabilseydim daha başka fikirlerde olabilirdim ama bu dinde doğru düzgün bir cevabı bile yok bu soruların.
Bu kadar yoruma açık olması bile soru işaretidir. Koskoca Tanrı neden herkesin aynı şekilde anlayacağı türden basit şekilde yazmadı? 80 IQ adamla 130 IQ adam o ayetten aynı çıkarımı yapamaz.Başörtü mevzusu kesin değil. Dini o yönden eleştirmenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Kur'an da başörtü olmadığını söyleyenler de var.
Aslında çokta yoruma açık değil. Ayeti orijinal dilinden okuyunca ne denmek istediği gayet açık. Ki kuran emirlerin açık olduğunu iddia eder. Yani namaz kıl, oruç tut, zekat ver vb. Kuranın her ayetinin açık olmadığını bizzat kuranın kendisi söyler. Ayetin adını veremem yasak.Bu kadar yoruma açık olması bile soru işaretidir. Koskoca Tanrı neden herkesin aynı şekilde anlayacağı türden basit şekilde yazmadı? 80 IQ adamla 130 IQ adam o ayetten aynı çıkarımı yapamaz.
Bu olay doğru mu, nereden okuyabilirim tam halini?Sen bana mekki ayetlerde cici kuşu oynayan Müslüman'ların neden medineye geçtikten sonra kendinden olmayan herkesi öldürdüğünü, hatta Muhammed'in sırf bir kadın Müslüman değil diye kendisini ikiye böldüğünü falan anlatırsan daha güzel olur.