Miles Upshur 24

Üstün
Boyum 1.83 civarı, kilom da 108 veya 110; direkt 110 da diyebiliriz. Kiloluyum ve bu şekilde yaşamaktan memnun değilim. Bu sebepten ötürü önce sitemdeki spor salonunda ısınma, oradan da bir spor salonuna yazılmayı düşünüyorum. Amacım şu anda kas kütlesi koymak değil, yağları yakmak. Ayda kaç kilo verebilirim, hız ve eğimi koşu bandında kaç yapmalıyım?

Hız 4-5 yeter; eğim 8+ yapabilirsin. 4-5 hız zaten normal yürüme hızı. Olay yüksek eğimde bitiyor tamamen.

Dışarıda tempolu yürüyüş sonrasında koşmanı öneririm.
Koşu bantlarında ne kadar gelişmiş ortam adaptasyonları olsa da insan fizyolojisine ters cihazlardır.
Sen dünyanın üstünden kayarsın, dünya senin altından değil.

@Testo unit hocam sen ne diyorsun bu işe.

Yüksek kiloda eğim ve hızın abartılmaması lazım. Hem diz sağlığı hem topuk ağrısı olamaması için. Kişinin normal yürüyüş hızından bir tık fazlası ve hafif eğim yeter. Kilo verdikçe arttırabilir bu ikisi abartmadan.

@Thanos, sadece koşu bandı ile kilo verirsen derin sarkabilir ve sürekli dize yük bindiğinden dizinde sorun çıkabilir. Spor + kardiyo olmalı kilo vermek için.

Kendim 1 yılda 30 kilo verdim, hiç dinlenmeden yüksek tempolu yürüyüş, aralarda koşu yapıyordum. Koşarken yorulduğumda yürümeye geçiyordum ama durmuyordum. Birisine selam vermek için bile durmuyordum. İşim var acil gitmem gerek diyip geçiyordum. Bu şekilde günde 30-40dk yürüyüş& koşu karışık bir şekilde düzenledim. Tabii spor mutfakta başlar.

@Thanos, sadece koşu bandı ile kilo verirsen derin sarkabilir ve sürekli dize yük bindiğinden dizinde sorun çıkabilir. Spor + kardiyo olmalı kilo vermek için.
Salona da yazılacağım hocam, o konuda biliyorum. Eğim ve hız konusunda öneriniz nedir?

Eğim 10-12 arası hız 4.5-5 arası kullanıyorum faydasını gördüm
Bugün o hızlarda yaptım 20 dakika zor dayandım, su gibi oldum.

Salona da yazılacağım hocam, o konuda biliyorum. Eğim ve hız konusunda öneriniz nedir?
Bugün o hızlarda yaptım 20 dakika zor dayandım, su gibi oldum.

Bunu kendiniz ayarlamalısınız. 20 dakika zor dayandıysanız yukarıdaki ayar ile, bir tık eğim azaltarak deneyebilirsiniz. Dediğim gibi yürüyüşü fazla abartmayın diz sağlığı için iyi olmaz. Ben 30dk ile sınırlı tutuyorum. 45dk ağırlık antrenmanı sonra 30dk kardiyo yapıp çıkıyorum salondan. Zayıflamanın kalan kısmı ise mutfaktan geçer. Doğru kalori ve makrolar olmadan kilo verilemez.

Ek olarak sadece koşu bandı ile sınırlı kalmayın, bisikletde güzel kardiyo aracıdır.

Forumda çokça gördüğümden bir uyarıda daha buluniyim. 1000 kalori gibi absürt miktarda kalori açığı vermeyin. Yavaş ve sağlıklı ilerleyin.