Yeniçocuk

Üstün
Yer
Orodruin
Merhaba ve iyi sabahlar. KPSS'ye girmeyi düşünmüyordum ama son günlerde acaba girsem mi perisi geldi :D ve sınava başvurdum. DGS'den beri ders çalışmadım. Sınava girmeyeceğim diye ders çalışmadım ama sınava kadar biraz çalışmak istiyorum ve gündüz 12 saat çalışıyorum. En kötü 70 veya 65 alsam yeterli (çok az çalışma ile 80 ve üstü beklemiyorum, 60 üstü alabilirim herhalde?).

Tarih ve matematik (özellikle matematiğim zayıf) bu ikisine odaklanıp, Türkçede paragraf çözeceğim. YKS ve DGS paragraf çok çözdüm. DGS'de 30 soruda 4 yanlış yapmıştım. Tahmini kaç net gelir veya nelere dikkat etmem gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 🤗 Tabii az çalışma, az sonuç anlamına geliyor ama yine de dikkat etmen gereken yerler var. Matematiğin kötü ise bu süreçte ona hiç zaman ayırmaman en doğrusu olur. Daha iyi bildiğin alanlara çalışmalısın. Tarih, coğrafya gibi. Paragraf konusunda zaten başarılı isen sorun yok demektir ancak paragraf tamamen okuma kalitesi ve dikkat ile ilgili yani yeterince dikkatini verirsen paragraf konusunu tamamen fullemen sürpriz olmaz. Benim tavsiyem sınava kadar tarih, dil bilgisi, coğrafya çalışman ve boş zamanlarında kitap okuyarak dikkat ve paragraf konusunda kendini en iyi hale getirme olacaktır.

Merhaba. 🤗 tabii az çalışma, az sonuç anlamına geliyor ama yine de dikkat etmen gereken yerler var. Matematiğin kötü ise bu süreçte ona hiç zaman ayırmaman en doğrusu olur. Daha iyi bildiğin alanlara çalışmalısın. Tarih, coğrafya gibi. Paragraf konusunda zaten başarılı isen sorun yok demektir ancak paragraf tamamen okuma kalitesi ve dikkat ile ilgili yani yeterince dikkatini verirsen paragraf konusunu tamamen fullemen sürpriz olmaz. Benim tavsiyem sınava kadar tarih, dil bilgisi, coğrafya çalışman ve boş zamanlarında kitap okuyarak dikkat ve paragraf konusunda kendini en iyi hale getirme olacaktır.

Matematik biraz çalışmak istiyorum ekstra 1-2 net için günde 12 saat çalıştığım için tarih için Ramazan yetgin videodaki ve konu anlatımlı alacağım ayrıca paragraf kitapları alacağım. Önerileriniz var mı? Kitap olarak bu aralar psikoloji kitapları okuyordum.

Hocam merhabalar KPSS’ye dair kafamda en minik bir bilgi kırıntısı bile yok ama bu yıl bu sınava girmeyi düşünüyorum nasıl çalışmalıyım neler yapabilirim nereden başlamalıyım