Bunu biliyordum zaten de, acaba kuş sıçtıktan sonra temizlemek için kaç saatimiz var? Asıl mesele bu.

Boya ve vernik kalitesine göre değişiyor bence.
Aracımın sürekli boya korumasını yaptırırım buna rağmen kuş pisliğini 1 günden uzun süre muhafaza edersem direkt vernikte yanık oluşuyor. Her araç için maksimum 1 gün süre önemli.

Boya ve vernik kalitesine göre değişiyor bence.
Aracımın sürekli boya korumasını yaptırırım buna rağmen kuş pisliğini 1 günden uzun süre muhafaza edersem direkt vernikte yanık oluşuyor. Her araç için maksimum 1 gün süre önemli.
Şimdi resmini alabildim, farın önündeki renk değişimi de bu şekilde hocam.
Sanki puslanan yerler geri eski haline dönmüş gibi.

@Hans
IMG_20240719_144044.webp

Denemedim.

Hocam normalde farın dışındaki plastik güneş yediği için beyazlamış kuş pisliği sanki o beyazlamayı atmış gibi ama bilemedim. Kuş pisliğinden sonra oldu çünkü.

Garantisi var mı aracın?
En azından kaporta ve elektronik aksam garantisi devam etsin sizin için yeterli olur.
Bayiye gidip işlem yaptırın. Böyle saçma bir iş olmaz.
Kaporta vs. olsa anlam veririm ama bu nokta için anlam veremedim.

Eğer evinizin önüne otomobilinizi park edip orada pislik içinde bırakacaksanız iki kere düşünün.

Arabaların üstünde her zaman kuş pisliği görürüz ama arabasına gözü gibi bakmayan çoğu kişi zaten tekrar kirlenecek diye araçlarını yıkamıyor. Bu aslında çok yanlış bir şey.

Eğer aracınızda kuş pisliği görürseniz hemen temizlemelisiniz. Çünkü kuş pisliği, otomobil boyası ile uzun süre boyunca temas halinde kalması boyanın rengini alır, dayanıklılığını azaltmakla kalmaz boyaya işleyip aracın boyasının sökülmesine bile sebep olabilir.

Ayrıca kuş pisliği araç üzerindeki plastik parçalara (marka amblemi, model veya marka yazısı, çeşitli plastik modifiyeler) uzun süre temas ederek plastiği matlaştırır ve dayanıklılığını azaltır.

Yani aracınızın üzerinde kuş pisliği gördüğünüzde hemen temizleyin. Kuş pisliği içeriğinde sindirilmiş yiyecek, sindirimi sağlamak için yedikleri küçük çakıl parçaları ve mide asidi içerir. 3-5 pH derecesinde küçük çakıl taşları barındıran bir ürik asit topluluğu aracınızın boyasının üzerine düştüğü andan itibaren zamanla yarış başlıyor otomobiliniz için.

Yani siz siz olun her zaman otomobilinizi temiz tutun, iyi Sosyaller.
Evet dostum. Kuş bokları zararlı. Doğru biliyorsun.

Garantisi var mı aracın?
En azından kaporta ve elektronik aksam garantisi devam etsin sizin için yeterli olur.
Bayiye gidip işlem yaptırın. Böyle saçma bir iş olmaz.
Kaporta vs. olsa anlam veririm ama bu nokta için anlam veremedim.
On yıllık garantisi olması lazım hocam. Ancak kuş pisliği izinden garanti kapsamına girer mi bilmem.

Kuş pisliği izi olduğunu söylemezseniz bence tahmin etmezler.
En azından bir tanı konulursa tam olarak ne yapacağınızı bilirsiniz.
Belki reçine izi olabilir.
Çok sırıtmıyor hocam bence uğraşmaya değmez. Küçücük bir iz zaten kamera ile 2x zum yaparak ancak çekebildim.