Arabanda 1 tane bez ve 1 litre civarı su bulundurmanız yeterli. Yeri gelince aynanızı yeri gelince kuş pisliğini temizlersiniz.

Keşke araçlarımızın altını da bu kadar değer versek. Kışın yapılan tuzlama, yazın toz ve yağmur döneminde çamur birikiyor. Genelde çamurluk iç kısımlarını sarar ve çürümeye neden olur. En az yılda 2 kere alt yıkama da yapılması gerekiyor. Her şey boyanın parlak kalması değil.

Özellikle sürekli kışın tuzlamanın fazla yapıldığı bir yerde yaşıyorsanız, kullanılan tuz metali acayip çürütüyor. Uygulanan anti-pas veya pütür fayda etmiyor. İğne kadar açıklık olması yeterli. 3-5 yıl sonra bardak altı kadar çürütüyor.

Bu güvercinler çok tatlı ama çok sinir bozucu haraketleri var. Koca mahallede tuvaletini yapacak yer yokmuş gibi araba camına pisler, balkona pisler, kafama pisler.

İmkansız 2-3 günde öyle olması.
Fotoğraf atacağım aşağı inince, belki daha iyi bir öneri, daha iyi bir açıklama yapabilirsiniz.

Her gittiğin yerde arabanın üstünü örtmekle mi uğraşacaksın?
Ağaçlık altına park etmesen de olur.

Bence de. 2-3 hafta silmediğim pislikler sıcak su ve nemli bezle kolayca çıkıyor.
Bende de çıkıyor zaten ama far kısmında küçük bir leke kalmış gözümden kaçan, onu temizlediğimde farda leke vardı.

Son düzenleme:
Fotoğraf atacağım aşağı inince, belki daha iyi bir öneri, daha iyi bir açıklama yapabilirsiniz.
Dostum, bir galerici olmasak da benim elimden çok araba geçti ve hiçbir zaman böyle bir şey yaşamadım. 2 günde öyle bir şey olamaz; en az 2-3 hafta olmalı, tabii ufaksa daha uzun sürede sorun olmaz. Bu bahsettiğin olay var, evet, ama bu kadar kısa sürede olmaz. Boya kaldırması senin sanayide sürdüğün boya ile fabrika çıkış boyası aynı kalitede mi sence? Fabrika çıkışındaki boyası duruyorsa 2 günde öyle bir şey olmaz.

Dostum, bir galerici olmasak da benim elimden çok araba geçti ve hiçbir zaman böyle bir şey yaşamadım. 2 günde öyle bir şey olamaz; en az 2-3 hafta olmalı, tabii ufaksa daha uzun sürede sorun olmaz. Bu bahsettiğin olay var, evet, ama bu kadar kısa sürede olmaz. Boya kaldırması senin sanayide sürdüğün boya ile fabrika çıkış boyası aynı kalitede mi sence? Fabrika çıkışındaki boyası duruyorsa 2 günde öyle bir şey olmaz.
Ben zaten boyayı kaldırdı demedim, ön farlardaki plastiğe denk geldiği için rengi açıldı iz kaldı dedim. Bende galerici değilim kendime öyle dedirtmiyorum, benim de elimden biraz araba geçti bende bilirim birkaç günde boyayı atmayacağını, şu anki araçta öyle oldu. Sallamıyorum ciddi bir şekilde söylüyorum benim yapabileceğim bir şey yok dünyanın düzenini ben yönetmiyorum sonuçta.

Fabrika çıkışındaki boyası duruyorsa 2 günde öyle bir şey olmaz.
Boya demedim ön far plastiği dedim.

@yweld @Hans bir de neden beni ciddiye almadığınızı sorabilir miyim? Gayet normal bir şekilde açıklama yaptım.

Son düzenleme: