Çözüldü Laptop açıldıktan bir süre sonra KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e) hatası veriyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Luvelin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 364
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Luvelin

Üyecik
İşlemciye yapılan OC varsa bunu tespit edebilirsin MHz aracılığıyla, OC ayarı sebebiyle çok fazla mavi ekran olabilir. Her durumda da OC yapıldı diyemezsin tabii ki de.

Bir laptopta bunu tespit edemezsin, çoğu zaman Max Frame'de aşırı yüksek MHz değerleri de görebilirsin. O gibi durumlarda yapılacak bir şey yok, konu sahibine sorarak öğrenirsin.
Bir mavi ekran konusunda destek alabilir miyim? Elimdeki eski bir laptopun içinde Pentium B940 ile 4 GB RAM vardı. Ben buna i7 2860QM işlemci takıp 16 GB RAM ile destekledim. İşlemci soketi, anakart Chipset'i falan her şey uyuyor orada sorun yok. Daha sonra format da attım. Laptop açılıyor ve aradan 5 dakika geçtikten sonra hemen KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası veriyor. Güvenli modda çalıştırırken hiçbir sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben de araştırıyorum :) Windows 10 2004 ile beraber gelen bir yenilikten ortaya çıktığını düşünmeye başladım. İstersen Windows 10 1909 sürümünü kurup (2004'ten önceki en güncel Build bu.) deneyebilirsin. Açıkçası PPM ile ilgili bir features bildirimi atmışlar mıdır bilmiyorum. Sabah kalkıp tüm Build yamalarını okuyacağım artık.
Ben de araştırıyorum :) Windows 10 2004 ile beraber gelen bir yenilikten ortaya çıktığını düşünmeye başladım. İstersen Windows 10 1909 sürümünü kurup (2004'ten önceki en güncel Build bu.) Deneyebilirsin. Açıkçası PPM ile ilgili bir features bildirimi atmışlar mıdır bilmiyorum. Sabah kalkıp tüm Build yamalarını okuyacağım artık.

Acaba bu işe yarar mı?

Aldığın hata bu değil ve bu yolu değiştirmek de sorununu çözmeyecek. Üstüne üstlük ACPI birimine atanan tüm sanal çekirdekleri de devre dışı bırakacak. Bunu Windows veya BIOS'un ayarlatmaya çalıştığı şekilde ayarlamak dışında mantıklı bir yolu yok.

Aldığın hata bu değil ve bu yolu değiştirmek de sorununu çözmeyecek. Üstüne üstlük ACPI birimine atanan tüm sanal çekirdekleri de devre dışı bırakacak. Bunu Windows veya BIOS'un ayarlatmaya çalıştığı şekilde ayarlamak dışında mantıklı bir yolu yok.
Evet, şu anda Windows 10 1909-2020 Build'i kurdum. Bir sorun yok gibi, mavi ekran atmadı yaklaşık bir 15-20 dakikadır. Son güncel versiyonda 5-10 dakika durup atıyordu.

Günaydın, daha uzun süreli kullanımlarda herhangi bir mavi ekran sorunu yaşadınız mı? Eğer cevap hayırsa belki bunun hakkında internete bir ilk kazandırırım. Build yamalarından ve açılan eski konulardan, alakalı tüm BIOS Update yamalarından bir çıkarım yapıp bu konu hakkında güzel bir çözüm rehberi yazarım diye düşünüyorum. Siz de veya bu sorunu yaşayanlar da o konudan tüm teknik altyapısını öğrenmiş olursunuz. Tabii, çok yakın zamanda olmayacak gibi duruyor.

Günaydın, daha uzun süreli kullanımlarda herhangi bir mavi ekran sorunu yaşadınız mı? Eğer cevap hayırsa belki bunun hakkında internete bir ilk kazandırırım. Build yamalarından ve açılan eski konulardan, alakalı tüm BIOS Update yamalarından bir çıkarım yapıp bu konu hakkında güzel bir çözüm rehberi yazarım diye düşünüyorum. Siz de veya bu sorunu yaşayanlar da o konudan tüm teknik altyapısını öğrenmiş olursunuz. Tabii, çok yakın zamanda olmayacak gibi duruyor.
Şöyle söylemek gerekirse: Formatı attım ve bütün driverları kurdum. Yaklaşık 2 saat falan kullandım dün gece, henüz mavi ekran atmadı ve üstüne üstlük GeForce NOW indirip oyuna girdim. Sorun yok, şu anda sağlikli bir şekilde çalışıyor. Fakat kafamda bazı soru işaretleri var tabii Windows Update konusunda. Bir de madem bu özellik PPM güç muhabbeti güncelleme ile geliyorsa diğer güncellemeleri alıp onu almasak olur mu? Tabii hangisi olduğunu bilmek lazım.

Evet şu anda bir mavi ekran daha aldım bayağı bir saat sonrası "DPC_WATCHDOG_VIOLATION".

Bir de madem bu özellik PPM güç muhabbeti güncelleme ile geliyorsa diğer güncellemeleri alıp onu almasak olur mu? Tabii hangisi olduğunu bilmek lazım.
Güzel soru da hayır. Windows Blog'da developer notlarına, Insider Build yorumlarına ve tabii ki 2004 sürümü Build notlarına herhangi bir PPM bilgisi eklenmemiş. Ayrıca bu dönem yayınlanan tüm Update notlarına da baktım ama onlarda da yoktu bir şey. Beklemiyordum zaten de.

Evet şu anda bir mavi ekran daha aldım bayağı bir saat sonrası "DPC_WATCHDOG_VIOLATION".
Son durum nedir?

Güzel soru da hayır. Windows Blog'da developer notlarına, Insider Build yorumlarına ve tabii ki 2004 sürümü Build notlarına herhangi bir PPM bilgisi eklenmemiş. Ayrıca bu dönem yayınlanan tüm Update notlarına da baktım ama onlarda da yoktu bir şey. Beklemiyordum zaten de.

Son durum nedir?
Eve yeni geldim. En son 1 Kere yukarıda belirttiğim Mavi Ekranı attı. Gece bilgisayar başında olacağım, gözlemlerimi yazarım. Tek sorun başlat kısmındaki arama çubuğu çalışmıyor :D

Güncelleme: Evet, 8 saatlik açık kalmanın ardından hiç mavi ekran vermemiş. Bence başarılı olabilir.

Son düzenleme:
Sıkıntı yok. Zaten ilk 5 10 dakikada mavi ekran vermediği sürece sorunun kaynağının çözüldüğü belli oluyor.
Şu anda süper oldu. Sanırım 1909 Build kullandığım için bazı şeylerde sorun var (arama çubuğu çalışmıyor, görüntü ayarlarına girdiğimde ve gelişmiş görüntü ayarlarına tıkladığımda otomatik olarak kapatıyor.) ama onlar haricinde sorun yok. Şu anda gayet normal. (Eline Koluna Yüreğine sağlık)

Geri
Yukarı Alt