tayfcmn

Uzman
Laptopumu alalı 1.5 sene oluyor. Hiç böyle bir şey olmuyordu. Fakat Battlefield oynarken gökyüzü ve smoke gibi şeylere bakınca fark ettim ki sanki ekran nano dikey piksellerden oluşuyor ve hepsini göstermeye başladı bana. Hareket ettikçe smoke tarzı yerlerde ya da karakter yüzlerinde daha belirgin oluyor. Sizce sorun ekran kartı mı? Ekran mı? Yazılımsal mı? Bilen var mıdır bu konu hakkında bir şey? Ne yapmalıyım? CS videoları açtım video izlerken de smoke gibi şeylerde görünüyor bu dikey piksel çizgiler. Görselde tam anlaşılmıyor hareket eden video lazım göstermem için aslında ama ne yapacağımı şaşırdım açıkçası çok da anlaşılmıyor anlatınca karşı tarafa.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-12 152840.webp
    Ekran görüntüsü 2024-07-12 152840.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 104
CS videoları açtım video izlerken de smoke gibi şeylerde görünüyor bu dikey piksel çizgiler.
Bu sıkıştırmadan kaynaklanan bir bozulmaya benziyor. Bitrate'ı düşük olan videolarda yaşanabilir. Daha yüksek çözünürlüğü (mevcutsa) veya 1080p premium özel sürümlerini tercih ederseniz kalitede artış görebilirsiniz.
Laptopumu alalı 1.5 sene oluyor. Hiç böyle bir şey olmuyordu
YouTube'un son zamanda boyut pahasına kaliteden ödün vermesinin sonucu olduğunu düşünüyorum.

Telefonundan vs. kontrol ettin mi? Oyundan dolayi mi yoksa senin ekrandan dolayi mi once onu kesinlestirelim. Belki videoyu ceken adam da goruyordur.
Hocam denedim oyunlarda da aynı sanki ekran filtreli gibi başka bilgisayarımda böyle değil bir tek laptopta. Video ve oyunlarda yapıyor. Ekran ya da ekran kartı anlamadım.

Bu sıkıştırmadan kaynaklanan bir bozulmaya benziyor. Bitrate'ı düşük olan videolarda yaşanabilir. Daha yüksek çözünürlüğü (mevcutsa) veya 1080p premium özel sürümlerini tercih ederseniz kalitede artış görebilirsiniz.

YouTube'un son zamanda boyut pahasına kaliteden ödün vermesinin sonucu olduğunu düşünüyorum.
Hocam sorun youtube değil. Bilgisayarda oyuna girdiğimde de öyle. Örnek olsun diye attım. Videonun kendisini başka yerden açınca böyle gözükmüyor. Oyun ve videolar laptopta böyle filtreli gibi. Ekran mi sorun ekran karti mi onu merak ediyorum.