Hakkını yememek lazım ...And Justice For All albümündeki bateri performansı gerçekten örnek alınası ve hayran kalınası seviyede. Fakat Black albüm sonrası, özellikle de St. Anger sonrası, albümlerde gerçekten çok vasat bir bateri performansı var. Sadece ritmi tutturuyor o kadar, AJFA albümündeki drum fillere, ritimlere vs nazaran çok sönük kalan bir performansı var. Hele ki 2000 sonrası canlı performansları daha kötü vaziyette. Drum fill diye birkaç kez snare vurup geçiştiriyor çoğu zaman.

Bir de bateristliğiyle ne kadar alakalıdır tartışılır fakat Metallica'nın Death Magnetic, Hardwired ve son albümündeki bateri soundu aşırı kötü geliyor bana. Son albümünkü yine kabul edilebilir ama Death Magnetic çok kötü şahsen.

Şunu da bırakmadan geçmiyim :D

Stüdyo kayıtlarında bas olmaz diye biliyorum ama.
Ne alakası var anlamadım, ne kaydı olursa olsun bas gitar da kayda dahil olur. Yoksa ne işlevi var ki?

Fakat Lars Ulrich'i sevmemem iyi baterist olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Karakteri kötü sadece.

Benim favori bateristim Manowar eski bateristi Scott Columbus'tur :)

Sadece konserlerde çıkıyorlar diye biliyordum ben.
Dinlediğin parçaları bir daha dinle dikkatlice, arkada bas gitarı duyacaksın. Bas gitar her türlü parçada yer edinir. Bazı parçalarda çok belirgin değildir tabii, mesela Metallica'nın AJFA albümünde basslar yok denecek gibi.

Dinlediğin parçaları bir daha dinle dikkatlice, arkada bas gitarı duyacaksın. Bas gitar her türlü parçada yer edinir. Bazı parçalarda çok belirgin değildir tabii, mesela Metallica'nın AJFA albümünde basslar yok denecek gibi.
Bass gitarı nasıl duyarım bilmiyorum ki. Bass gitarı pek araştırmadım. Nasıl anlaşılır bana biraz anlatır mısınız?

Bass gitarı nasıl duyarım bilmiyorum ki. Bass gitarı pek araştırmadım. Nasıl anlaşılır bana biraz anlatır mısınız?

Ağır ton, sesi daha yüklü yapar. Nasıl açıklanır çok bilmiyorum. Bir bassistten tavsiye, bass gitar dinleyerek duyabilirsiniz bass seslerini. Yoksa biraz zor.