Bütçe
25000

elrexy

Uzman

Hangisi daha iyidir? Alternatifleri var mıdır?
4060 bir cihaz almaya gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hangisi daha iyidir ? Alternatifleri var mıdır ?
4060 bir cihaz almaya gerek var mı ?
İki link de aynı.

Hangisi daha iyidir ? Alternatifleri var mıdır ?
4060 bir cihaz almaya gerek var mı ?
Bütçeniz nedir? Ne için kullanacaksınız?

25k civari. Rtx 4060'a çıkmayı düşünmüyorum şu anlık. Yurda goturecegim, her türlü amaçta kullanirim. Pilinin biraz idare etmesi gerek.
AMD işlemciler daha verimli oluyor. Daha düşük ısılarda daha iyi performans verebiliyorlar. Yurt için Asus Tuf modelini tercih etmenizi öneririm. Fakat RAM yükseltmesi şart.

Lenovo'nun işlemci ( kismen ) ve ekrani daha iyi dendi bana başka bir konuda, sizin dusunceniz nedir? ASUS TUF isiniyormus hem de.
Evet Lenovonun işlemcisi kısmen biraz daha iyi ve ekran olarak da biraz daha parlaklık farkı var. Fakat yurt ortamında kullanacağım dediğiniz için Asus Tuf önerdim. Bir de batarya olarak AMD işlemciler daha verimli.

Aceleniz yoksa indirimleri yakalayıp 4060'lı bir model almanızı öneririm. Yakın zamanda ara ara 27-28 bantlarına düştüğünü gördük bazı 4060'lı modellerin, yine düşecektir. Ama illa almalıyım derseniz, genel olarak çok bir fark göremedim açıkçası ama farklardan biraz bahsedeyim;

*Malzeme kalitesi olarak TUF daha başarılı. Bataryası daha verimli. Ekran kartı 140 watt ve MUX var. Fakat ısınan bir model olduğunu söyleyebilirim.

*Lenovo tarafında ise işlemci daha güçlü. Ekran kartı 105 watt. Sanırım boşta M.2 SSD slotu var. Klavye full RGB değil, yalnızca beyaz aydınlatmalı.

Gibi gibi.

@106 Ege hocam daha güzel yorumlayacaktır.

Son düzenleme:
Genel olarak bakılırsa pil ömrü isterseniz TUF, önemli değilse LOQ. LOQ işlemci performansi, soğutma ve ekran kalitesi olarak daha iyi. Aynı şekilde HX olarak gelmesinin de artısı var, UV mümkün. TUF sıcak çalışıyor, CPU daha da zayıf, en büyük artısı uzun süreler pil ömrü sunması.