Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

12153

Becerikli
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sistem topladım harici sıvı soğutucu alıp montajını kendim yaptım ve şöyle bir problem yaşıyorum. Lian Li ga 2 trinty pompadan çıkan SATA güç kablosu vs olan yerde USB kısmını anakarta takınca fan birden yüksek devire çıkıp iniyor ve RGB yanıp sönüyor. Işık her yandığında BIOS donuyor, söndüğünde normale dönüyor. Bunu loop gibi düşünün 3 sn bir yanıp sönüyor ve Max devire çıkıyor, bu süre zarfında BIOS anlık donuyor. Bu soketi yerinden çıkardığım an fanları normal kontrol edebiliyorum. Bu kablonun görevi nedir? Veya böyle bir durumla karşılaşan var mı?

ASUS B650 m-r

Recep hocam bu derde siz derman olacaksınız diye düşünüyorum ☺️

Son düzenleme:
Çözüm
SATA Power'ı anakarta nasıl taktınız onu anlayamadım ben. Güç kaynağından gelir o kablo. Diğer ucu da soğutucunun soketi olur zaten.

Başlığı moderatör düzenlemiş. Aslında sorun pompadan çıkan USB kablosunu anakarta taktığımda yapıyor. Sanırım bir iletişimsizlik oldu.

Kablonun görevi muhtemelen RGB'leri veya cihazdaki başka işlevleri yazılımı üzerinden kontrol edebilmek. Lian Li'nin yazılımı bence piyasadaki en berbat yazılım. Ben Lian Li parçalarla bir sistem montajı yaptım ve Lian Li'yi tavsiye etmediğimi video altında belirttim. Bunun üzerine Levent abi dahil birçok kişi maalesef bana laf söyledi ama benim fikrim değişmeyecek. Lian Li ürünlerini tavsiye etmiyorum. Çünkü yazılımı maalesef berbat ve Corsair gibi bir ekosistem yapamamışlar.

Başlığı moderatör düzenlemiş. Aslında sorun pompadan çıkan USB kablosunu anakarta taktığımda yapıyor. Sanırım bir iletişimsizlik oldu.

Evet, başlığa sadece Lian Li ga 2 trinty Yardım yazdığınız için bir iletişimsizlik olması normal. Başlığı düzeltiyorum.

Kablonun görevi muhtemelen RGB'leri veya cihazdaki başka işlevleri yazılımı üzerinden kontrol edebilmek. Lian Li'nin yazılımı bence piyasadaki en berbat yazılım. Ben Lian Li parçalarla bir sistem montajı yaptım ve Lian Li'yi tavsiye etmediğimi video altında belirttim. Bunun üzerine Levent abi dahil birçok kişi maalesef bana laf söyledi ama benim fikrim değişmeyecek. Lian Li ürünlerini tavsiye etmiyorum. Çünkü yazılımı maalesef berbat ve Corsair gibi bir ekosistem yapamamışlar.

Evet, başlığa sadece Lian Li ga 2 trinty Yardım yazdığınız için bir iletişimsizlik olması normal. Başlığı düzeltiyorum.

Size katılıyorum. Hayatımda gördüğüm en berbat yazılım. 0 ürün. Canıma tak etti.

Buyurun bu da video açıklamam:

Gelişmeler: Lian Li'den uzak durun! Neden?
  • Lian li fanlar için ayrı, RGB kablolar için ayrı kontrolcü kullanıyor. İkisi için tek bir kablo standardı ve kontrol yapamamışlar Corsair gibi!
  • İki farklı kontrolcü kullandığı için anakartın üstünde USB 2.0 başlıkları yetersiz kaldı ve bu yüzden de 24 PIN kablosunda RGB çalıştıramadık. USB 2.0 çoklayıcı takılması gerek.
  • Lian Li sitesinde üç farklı yazılım var ve sitedeki bazı yazılımlar Google Drive’dan indiriliyor. Şaka gibi.
  • Yazılım çalışmıyor, forumlar sorun yaşayanlarla dolmuş taşmış durumda. Biz de çalıştıramadık zaten.
  • Ürünler microUSB kullanıyor. Sene oldu 2024, hala microUSB!
  • Yazılım leş gibi. "Apply" diyorsun uyguladı mı uygulamadı mı anlaşılmıyor.
  • Kullanma kılavuzu net değil. Kılavuza göre tek kabloya 6 fan bağlanabiliyor ama bağladığınızda üç fanın RGB'si yanmıyor.

PWM yok mu, sadece SATA ve USB mi var?
PWM, USB ve SATA bir arada ise SATA gerekmez.
USB sadece yazılım RGB kontrolü içindir bence. PWM sinyal için. SATA, PWM ile uğraşmamak için her daim %100 çalıştırır.
Hem SATA hem PWM taktıysanız sinyal ile çakışıyor olma olasılığı olabileceği kanaatindeyim.

USB sadece yazılım RGB kontrolü içindir bence. PWM sinyal için. SATA, PWM ile uğraşmamak için her daim %100 çalıştırır.
Hem SATA hem PWM taktıysanız sinyal ile çakışıyor olma olasılığı olabileceği kanaatindeyim.p
Hem SATA hem PWM taktıysanız sinyal ile çakışıyor olma olasılığı olabileceği kanaatindeyim.
Pompadan çıkan dört adet kablo var bu kablolardan
Birini beş wattlık RGB kısmına kalan kabloları ise güç almak için satayı sataya pompa kablosu girişi olmadığı için cpu fan a diğerinide usb ye taktım

Sağlam kafayla okuyunca demek istediğinizi şu an anladım. Deneyip dönüş yapacağım

Son düzenleme:
Birini beş wattlık RGB kısmına kalan kabloları ise güç almak için satayı sataya pompa kablosu girişi olmadığı için cpu fan a diğerinide usb ye taktım

Sağlam kafayla okuyunca demek istediğinizi şu an anladım. Deneyip dönüş yapacağım

Anladım ne demek istediğinizi. Eğer soğutucuda tek 4-pin PWM mevcut CPU_FAN zaten pompanıza ve fanlarınıza güç (ve PWM kontrol sinyali) verecektir. SATA'yı dahil ettiğinizde hem PWM'den hem SATA'dan güç akışı oluyor. Muhtemelen bu da buglara sebep oluyor.

Birini beş wattlık RGB kısmına kalan kabloları ise güç almak için SATA'yı SATA'ya pompa kablosu girişi olmadığı için CPU fan a diğerini de USB'ye taktım

Hocam denedim ancak yine bir kararsızlık var.

RGB ışığı hala yanıp sönmeye devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör: