Ona lafim yok. iOS, macOS dev isen pasa pasa alacaksin Mac cihaz.
Rahat 10 saat üzeri pil ömrü, en hafif ve en ince ultrabooklardan, en sessizi ve bütün bunlara rağmen sağlam performans. 35.000 TL'ye daha iyisini alamazsın. Kullandığım M2 Air'ın rakipleri olan Dell XPS, ASUS ZenBook gibi modellere bakarsan hava atmak dışında da nasıl rekabet edebildiğini görürsün🤭

8GB RAM var makinede ama sanal makine arka planda tek başına 3.5GB RAM kullanırken bile zerre takılma olmadan, performans düşüşü hissetmeden tüm işlerimi hallediyordum.

Rahat 10 saat üzeri pil ömrü, en hafif ve en ince ultrabooklardan, en sessizi ve bütün bunlara rağmen sağlam performans. 35.000 TL'ye daha iyisini alamazsın. Kullandığım M2 Air'ın rakipleri olan Dell XPS, ASUS ZenBook gibi modellere bakarsan hava atmak dışında da nasıl rekabet edebildiğini görürsün🤭

8GB RAM var makinede ama sanal makine arka planda tek başına 3.5GB RAM kullanırken bile zerre takılma olmadan, performans düşüşü hissetmeden tüm işlerimi hallediyordum.
Ya arkadaslar, benim Mac cihazlar ile derdim yok zaten. Benim derdim curuk elmanin somurgeci ekosistemi ile.

Kullandigim P15 Gen 2 tek cekirdek performansi harici M2'nin icinden geciyor bu arada 🤭 Ayrica Retina ekranina zarar gelmez insallah. En az 400 dolar sonucta :) Neyse @Sensei, bu konu yuzunden aramizdaki iliskiyi bozmayalim. Sonra dusman olmayalim :) Kendine iyi bak, iyi sosyaller...

Son düzenleme:
Kullandigim P15 Gen 2 tek cekirdek performansi harici M2'nin icinden geciyor bu arada 🤭
Problem şu ki... O kadar performansa ihtiyacım yok. Elmamın pilde bile prize bağlıykenki performansı verebilmesi ve bunu 15 saate yakın sürelerde yapabilmesi benim ihtiyacım olan şey. İnce olması, hafif olması, sessiz olması bana lazım olan şey. Yoksa bundan önce kullandığım i9 13900H kullanan Huawei MateBook 16s de Çürük Elma'nın içinden geçiyordu;)

Oyun oynamam, render almam, edit yapmam. Yaptığım en zor iş simülasyon, onun dışında kod, kod ve kod. Ha o sömürgeci ekosistemden ben de nefret etsem de IMEI kaydı 2000'ken Ukrayna'dan 600 dolara getirttiğim elimdeki iPhone'u taktığımda Windows amcadaki emülatör problemlerinden eser kalmıyor:)

Neyse @Sensei, bu konu yuzunden aramizdaki iliskiyi bozmayalim.
Estağfurullah, kimin şeyi daha büyük yarışlarına girmek için ikimiz de fazla büyüdük zaten :rofl: Senin niyetin belli benim niyetim belli. Haydin hayırlı geceler, ben devrileyim artık.

Problem şu ki... O kadar performansa ihtiyacım yok. Elmamın pilde bile prize bağlıykenki performansı verebilmesi ve bunu 15 saate yakın sürelerde yapabilmesi benim ihtiyacım olan şey. İnce olması, hafif olması, sessiz olması bana lazım olan şey. Yoksa bundan önce kullandığım i9 13900H kullanan Huawei Matebook 16s de çürük Elma'nın içinden geçiyordu;)

Oyun oynamam, render almam, edit yapmam. Yaptığım en zor iş simülasyon, onun dışında kod, kod ve kod. Ha o sömürgeci ekosistemden ben de nefret etsem de IMEI kaydı 2000'ken Ukrayna'dan 600 dolara getirttiğim elimdeki IPhone'u taktığımda Windows amcadaki emülatör problemlerinden eser kalmıyor:)

Kullandigim cihazda T1200 var. Bu yuzden pil suresini karsilastirmak adil olmaz ancak Mac cihazlarin pil konusunda iyi oldugunu soyleyebilirim. Her şeyin kendine gore artisi, eksisi var sonucta. Ayrica ihtiyaclarda ve isteklerde onemli. Mesela benim icin ekran boyutu, performans, ozgurluk vb. seyler daha onemli. Senin icinse incelik vs. daha onemlidir. Normaldir bu.

Estağfurullah, kimin şeyi daha büyük yarışlarına girmek için ikimiz de fazla büyüdük zaten :rofl: Senin niyetin belli benim niyetim belli. Haydin hayırlı geceler, ben devrileyim artık.
Haydi sanada hayirli geceler :D

Windows kullanırken veya Arch'tan farklı bir Linux dağıtımı kullanırken en çok aradığım tool "yay". Sırf bunun için her zaman bir yerlerde Linux bulundururum.

Bu da neden sevdiğim;

Hocam /etc/pacman.conf icerisinden Parallel Downloads'i uncomment edin, 5 kata kadar daha hizli indirme yapiyor.

Ben Linux tabanlı bir işletim sistemi daha önce hiç kullanmadım. Kullanmayı da düşünmüyorum hala. Kullanılmasına asla karşı değilim hatta estetik yönü nedeniyle kullanılması bana çok daha cazip geliyor ama Windows'tan kopamadığım için Linux kullanmıyorum. Merak ettiğim şey ise, kullananlar neden kullanıyor? Yazılım için mi? Açık kaynak için mi? Estetik için mi? Tasarım işleri için mi? Sistem gereksinimlerinin düşük olmasından mı? Yani genel olarak bir amaç için mi kullanıyorsunuz yoksa bir Windows kullanıcısı gibi günlük işleriniz vs. için mi? Merak ettiğimden soruyorum, bu konularda pek bilgi sahibi değilim, art niyet aramayın lütfen...
Arch Linux kullanıyorum ama Debian tabanlı sistemler çok daha iyi bana göre. Modifiye ettiğim bir oyun motorunu cross-platform olduğu için oyunu denemek ve cross-compile toolset'lerini daha rahat kullanabilmek için kullanıyorum Linux'u. Diyeceksin WSL'de aynısını yapıyor cross-compile olarak, Linux üzerinde her şeyini özelleştirebilme imkanın oluyor çekirdek seviyesinde olsun kullanıcı alanı üzerinde olsun verdiği imkan bence kullanılması için gayet iyi sebebi sunuyor. Tabii ki bana göre bu dediklerim kimseyi bu konuda suçlamak doğru değil istemeyen veya bilmeyen birisini Linux kullanmadığı için.

Ben Linux tabanlı bir işletim sistemi daha önce hiç kullanmadım. Kullanmayı da düşünmüyorum hala. Kullanılmasına asla karşı değilim hatta estetik yönü nedeniyle kullanılması bana çok daha cazip geliyor ama Windows'tan kopamadığım için Linux kullanmıyorum. Merak ettiğim şey ise, kullananlar neden kullanıyor? Yazılım için mi? Açık kaynak için mi? Estetik için mi? Tasarım işleri için mi? Sistem gereksinimlerinin düşük olmasından mı? Yani genel olarak bir amaç için mi kullanıyorsunuz yoksa bir Windows kullanıcısı gibi günlük işleriniz vs. için mi? Merak ettiğimden soruyorum, bu konularda pek bilgi sahibi değilim, art niyet aramayın lütfen...
Estetik yönünü ayarlamak için saatleriniz gidiyor. GNU felsefesindekiler var, stabilite arayan var, coding icin kullanan var, pentesterlar var, güvenlik şüpheleri olan var, bilgisayarı kötü olan var, size ne lazım?