Konu Başlıkları Gizle
Genellikle eğer ekstra ince ayar yapmadıysanız Windows'a kıyasla Steam'de uygulamalar daha yavaş iner. Bugün bunu nasıl çözeceğimize bakacağız.
Her şeyden önce, Steam'i kapatın.
Kullandığınız masaüstü ortamına bağlı olarak komut istemcinizin adı Terminal, Konsole vb. isimler olabilir. Buna takılmayın, komutlarınızı nereye giriyorsanız orayı açın.
Terminal açalım ve
Buradaki boş yere aşağıya eklediğim kod bloğunu yapıştıracağız.
Dipnot: Terminal'e metin yapıştırmak için
[CODE title="steam_dev.cfg"]@nClientDownloadEnableHTTP2PlatformLinux 0
@fDownloadRateImprovementToAddAnotherConnection 1.0[/CODE]
Peki, bunlar ne işe yarıyor? Gelin kısaca özetleyeyim;
Bu düzenlemelerden sonra dosyayı kaydedip Steam'i açabilirsiniz.
Ben denediğimde indirme hızım 4-5Mb/sn'den 15-20Mb/sn değerine kadar çıkmıştı.
Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi oyunlar!
Övünmek gibi olmasın, bu rehberi Türkçe bir şekilde yapan başka biri yok. ツ
Her şeyden önce, Steam'i kapatın.
Ctrl + Alt + T kısayolu çoğu Linux dağıtımında Terminal çağırır. Bunu deneyin.Terminal açalım ve
~ dizinindeyken cd .steam/steam/ yazarak Steam'in dizinine gidelim. Burada steam_dev.cfg dosyasını düzenlememiz gerekiyor. Eğer sizde yoksa, kendiniz oluşturabilirsiniz. Ben Nano'yla düzenlemeyi tercih ediyorum, dolayısıyla nano steam_dev.cfg yazarak steam_dev.cfg dosyasını düzenliyorum.Buradaki boş yere aşağıya eklediğim kod bloğunu yapıştıracağız.
Dipnot: Terminal'e metin yapıştırmak için
Ctrl + V yerine Ctrl + Shift + V kullanın.[CODE title="steam_dev.cfg"]@nClientDownloadEnableHTTP2PlatformLinux 0
@fDownloadRateImprovementToAddAnotherConnection 1.0[/CODE]
Peki, bunlar ne işe yarıyor? Gelin kısaca özetleyeyim;
HTTP2 ile indirmeyi devre dışı bırakmak
Bazı sistem konfigürasyonları HTTP2 ile o kadar da verimli çalışmayabilir. Bu yüzden birinci satırdaki kod, HTTP2 kullanılarak indirmeyi devre dışı bırakır.Birden çok sunucudan indirmek
İkinci satırdaki kod ise, Steam'in daha çok sunucuya bağlanmasını sağlar. Teorik olarak hızı arttırdığı söyleniyor, ki ben de kullanıyorum.Bu düzenlemelerden sonra dosyayı kaydedip Steam'i açabilirsiniz.
Ben denediğimde indirme hızım 4-5Mb/sn'den 15-20Mb/sn değerine kadar çıkmıştı.
Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi oyunlar!
Son düzenleme: