NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
Linux'a tamamen geçmek istiyorum fakat oyun konusu beni tereddütte bırakıyor. Steam harici Epic Games gibi yerlerden indirilen oyunlar Linux'ta nasıl açılır? Oyunların performans farkı nasıl olur? Tamamen Linux'a geçilir mi?

Eğer oyun Linux platformunda da varsa oynayabilirsiniz. Windows platformu için yazılmış oyunlar Linux'ta açılır ancak Windows kadar performans alamazsınız.

Linux'a tamamen geçmek istiyorum fakat oyun konusu beni tereddütte bırakıyor. Steam harici Epic Games gibi yerlerden indirilen oyunlar Linux'ta nasıl açılır? Oyunların performans farkı nasıl olur? Tamamen Linux'a geçilir mi?

Oyunların geneli Steam ile oynanabiliyor, GOG ve Epic oyunlarını Heroic Launcher ile oynayabiliyorsunuz. Gerçi GOG oyunlarını yedeklediyseniz her yerden çalışır.

Daha genel şeyler için düz Wine veya Lutris kullanabilirsiniz.

Performans olarak bazı oyunlar daha iyi, bazıları aynı, bazıları daha kötü çalışıyor. Oynanan oyuna göre değişiyor. Tek oyunculu oyunlarda çalışmayan oyun bulmak bence çalışan oyun bulmaktan daha zor.

Wine ile Epic Games Launcher sıkıntısız kullanılıyor. Ama Windows'ta dahil Heroic Launcher kullanmanı öneririm.