Ki ben Arch kullanıcısıyım ve terminalde yapılacak tek iş belki de Flatpak kurmak olacak. KDE ortamı Flatpak tabanlı bir mağaza sunmuş ve çift tıkla kurma ve kaldırma işlemlerini rahatça yapabiliyor.
Eki Görüntüle 120395

Ha bak mesela Terminalde kullanılan AUR repo'ları mevcut ancak o da basit birkaç komutu var: yay -S uygulama-adi komutu mesela uygulamayı kurmanıza olanak sağlıyor. Beğenmediniz mi? O zaman: yay -Rns uygulama-adi komutuyla mesela silinebilir. Güncelleme kontrolü ve varsa kurmak içinse aynı komuta -Syu koymak yeterli.
İşte bunlarla bile uğraşmaya gerek yok. Ya ben uğraşırım sen uğraşırsın. Bu forumdakiler ugrasir ve anlar çünkü teknoloji forumu ama daha driver güncellemeyi bilmeyen insanlardan bunları bekleyemezsin.

Dagitimlar icin birbirimizle ip dalasi yapmaya tabii gerek yok. Ote yandan yeni kullanicinin kafasinin karismamasi icin max 2 tane dagitim onerilmeli bence.

Bence Linux'un en buyuk problemi yazilim destegi. Evet her uygulamanin alternatifi olabilir fakat yeni baslayan adam bunlarin alternatifini ogrenmekle ugrasmaz.

Linux'un bence yavas yeni kullanici cekmesinin en buyuk sebebi dagitim konusunda insanlarin kafasinin karismasi ve yazilim destegi. Ayriyetten tabii ki gecmeyi dusunen adamin az da olsa hevesli olmasi gerek.

Snap kötü bir paket yöneticisi evet ama alternatifin var en basit olarak apt kullanabiliyorsun ubuntuda apt kullanabilirsin başka distrolarda aur, pacman, rpm gibi kaç tane paket yönetici var app image var

Eger bir insan Linux kullandigini iddia edip insanlari terminalden kurtarmak! Gibi bir cumle kuruyorsa, kusura bakmasin ama Linux kullanmasin bir daha. Hayatimda daha saçma cok az şey duydum.
Peki neden abi? Ben 18 Hazirandan, 1 Ocağa kadar Fedora kullandım. Ve Terminal'e o kadar ihtiyaç duymadım. İllaki evet oldu. Ama az oldu. RPM Fusion'u falan açtım, sistem güncellemesi yapmam gerekmişti. Bence mümkün.

İşte bunlarla bile uğraşmaya gerek yok. Ya ben uğraşırım sen uğraşırsın. Bu forumdakiler ugrasir ve anlar çünkü teknoloji forumu ama daha driver güncellemeyi bilmeyen insanlardan bunları bekleyemezsin.
Bu dediğim komutlar bu arada Arch'da yer alan komutlar. Her insan zaten arch kullanamaz. Tıkla kur mantığı dediğim gibi Ubuntu tabanlı dağıtımlarda var.

Ancak artık Ubuntu tabanlı dağıtımlar Ubuntuyu yavaş yavaş terk edecek bu Snap mevzusu yüzünden. Arch tarafında ekran fotoğrafında olduğu gibi Flatpak tabanlı grafik arayüzünden yine kullanıcılar bence kurup sileceklerine bakabilirler. Bu konuda yine rahat aslında. Dediğim gibi Linux = Hep terminal demek değildir yani.

Peki neden abi? Ben 18 Haziran'dan, 1 Ocağa kadar Fedora kullandım. Ve Terminal'e o kadar ihtiyaç duymadım. İllaki evet oldu. Ama az oldu. RPM Fusion'u falan açtım, sistem güncellemesi yapmam gerekmişti. Bence mümkün.

Linux demek terminal demek diye dusunebilirsin. Biz terminali sikila sikila degil keyif alarak kullaniyoruz, iyi bir Linux kullanicisi olmanin ilk kuralidir bu.

Tek sorun Valorant ve League of Legends tarzı antihack client kullanan oyunlar olur. Sonuçta Linux'ta anticheatler çalışamıyor.

Linux demek terminal demek diye dusunebilirsin. Biz terminali sikila sikila degil keyif alarak kullaniyoruz, iyi bir Linux kullanicisi olmanin ilk kuralidir bu.
Yani aslında Linux'u kullanmanın temeli işte terminali kullanmaktan geçer de şu anki kullanıcıların durumuna bakarsak pek terminal yanlısı değiller. Bazıları Linux'u terminal ve koddan ibaret olarak görüyor.

Snap kötü bir paket yöneticisi evet ama alternatifin var en basit olarak apt kullanabiliyorsun ubuntuda apt kullanabilirsin başka distrolarda aur, pacman, rpm gibi kaç tane paket yönetici var app image var
Snap kötü veya iyi bazı şeyler sadece Snap te var.

Eger bir insan Linux kullandigini iddia edip insanlari terminalden kurtarmak! Gibi bir cumle kuruyorsa, kusura bakmasin ama Linux kullanmasin bir daha. Hayatimda daha saçma cok az şey duydum.

Katılıyorum ozgur yazılim ve açık kaynak işletim sistemleri teknoloji meraklilara hitap ediyor zaten.

Peki neden abi? Ben 18 Hazirandan, 1 Ocağa kadar Fedora kullandım. Ve Terminal'e o kadar ihtiyaç duymadım. İllaki evet oldu. Ama az oldu. RPM Fusion'u falan açtım, sistem güncellemesi yapmam gerekmişti. Bence mümkün.
Peki neden Sonra Windows a geçtin? veya dualboot kullanıyon?

Son düzenleme: