- Makaleler
- 10
Bu konuda suçu NVIDIA ve oyun üreticilerinde arayabilirsiniz. Linux veya dağıtım geliştiricilerin elinden bir şey gelmez. Bir firma, dünyada tek bir işletim sistemi var mış gibi davranıp üstüne Windows kernel üstünde çalışacak anti hile yerleştirildiği zaman o firmanın oyunlarını Linux'de oynamayı unutun.
Bir de o firmanın oyunlarını oynarken de kişisel bilgileriniz güvendeymiş gibi davranmayın. Çekirdek seviyesinde çalıştıktan sonra Windows tarafından izin almadan da her şey yapabilirler.
Misal, sen Valorant oynarken çekik gözlü eleman ekran görüntünü alıyor veya birkaç dosyanı mı okuyor? Ruhun duymaz. Antivirüslere de gidip para bayıl. Yine ruhun duymaz.
Bu konuya gelmiş en doğru cümle bu:
%100 katılıyorum size. O kadar saçma bir program ki başka çekirdek düzeyi ya da benzer şekilde çalışan program gördüğü anda bilgisayarı imha ediyor. Mavi ekran verdiriyor ve minidump dosyasında size utanmadan el sallıyor vgc olarak. ThrottleStop ve XTU ile undervolt yapmanıza bile izin vermiyor. Bunlar piyasada bulunan bilindik programlar. Her şeye bu tepkiyi vermesi sinirimi ciddi şekilde bozuyor.
Birebir aynı tepkiyi verdirtiyor. PC içinde bir canlı bomba çalışıyor. Oyun içinde bir anda mavi ekranı koyunca ne zevki kalıyor ne bir şeyi.