Herkesin akıl ve profili birbirine çok yakın olacak. Hocaya kafayı taktırma yeter. Derslerine çalış bu arada. 4 sene deme ben daha 9.sınıfta hocalardan duyduğum nasihatları yaptıklarımı hatırlıyorum o derece hızlı geçiyor zaman.

Geçen sene 2.54 yüzdelik ile bir liseye yerleştim, bence fena olmayan bir yüzdelik, yine de denyo insanlar vardı. Her lisede böyle insanlar oluyor yani. Diyebileceğim tek şey sigara, elektronik sigara vs. gibi alışkanlıklardan, bu alışkanlığa sahip kişilerden uzak dur. Ha bir de insanlarla olabildiğince kavga etmemeye, düşman edinmemeye çalış.

Kimseye bulaşma gerek yok. 12'ler zaten kendi derdinde olacak. 11'ler de alan öğrencisi uğraşmazlar. 10'lardan uzak dur. Aşık olma ki bu en önemli olan. Ömründen giden bomboş bir 4 yıl olur. Sana değer verene değer ver.

Yaşanmışlıklar... Önceki yaptıklarından ders çıkarıp başkasına öğüt vermek hissi aldım hocam sonuna kadar haklısınız. Yaşandı aynıları.

En tatlısı o lise aşkı değil mi? Yaşasın öğrensin.

Hayatım boyunca en saçma bulduğum şey ki nefret ederim böyle şeylerden.

Bu sene liseye başlayacaklar 2010'lu olmuyor mu zaten? Neden linçlesinler bu yüzden? :D Okulda kabadayılık taslayacak elemanlar 11. sınıf olurlar genelde. 12'ler etliye sütlüye karışmaz; tek gayeleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı kazanmak olan 17'lik yorgunlardır onlar. 10. sınıflar genellikle alt ve üst sınıflarla iyi anlaşır. Bu söylediklerim Anadolu Liseleri için geçerli bu arada. Diğer liselerde ortam nasıldır bilmiyorum. Üstteki arkadaşın dediği gibi, üst sınıftan kızlara yürüme; eğlenirler seninle. Zorbaların yaşı veya cüssesi o kadar önemli değildir bu arada, arkası olmayan zorbalar hiçbir şeydir. Arkası olmayan zorbayı 2-3 kişi dalar döversiniz.

Hocam Anadolu'ya gideceğim o ayrı ama bir de bir sorum daha olacak. YKS sınavı için 9.sınıftamı yoksa 10.sınıftamı başlamalıyım?

Hayatım boyunca en saçma bulduğum şey ki nefret ederim böyle şeylerden.

Hocam Anadolu'ya gideceğim o ayrı ama bir de bir sorum daha olacak. YKS sınavı için 9.sınıftamı yoksa 10.sınıftamı başlamalıyım?
11. sınıftan önce çok kasmana gerek yok, sosyalleşmeye öncelik vermek daha mantıklı 9. ve 10. sınıfta. Ha, bu demek değil ki dersleri sal, yan gelip yat. Hayır, derslerine gereken özeni göster, temelini sağlam at ama aşırı ekstrem bi' çaba da göstermene gerek yok. 10. sınıf yazı veya 11. sınıf başı, YKS çalışmak için ideal zamanlar. Daha erken bir tarihte başlamak istiyorum diyorsan da 10. sınıf 2. dönem de olur.

Sosyalleşmeye bak, full çalışmana gerek yok sınavdan önceki hafta bak hepsine güzel not alırsın yine çoğu derste. Yalnız bir lise hayatı, eğer ki yalnızlığı sevmiyorsan kabusa benzer o yüzden güzel arkadaşlar edin eğlencene bak.

Sosyalleşmeye bak, full çalışmana gerek yok sınavdan önceki hafta bak hepsine güzel not alırsın yine çoğu derste. Yalnız bir lise hayatı, eğer ki yalnızlığı sevmiyorsan kabusa benzer o yüzden güzel arkadaşlar edin eğlencene bak.
Bence son hafta çalışılmamalı, temelini sağlam atmak istiyorsa haftada en az 5 gün bi' derslerini tekrar etmeli, gözden geçirmeli. Bende sınavları bu kafayla geçtim ama hiçbir şekilde hatırlamıyorum artık bu öğrendiğim bilgileri. Çünkü sınavı geçme gayesiyle 2 ayda anlatılan bilgileri 2 hafta da veya 1 hafta da aldım; sınavdan sonra da o derslerin yüzüne dönüp bakmadığım için aklımdan uçtu gitti bilgiler.

Bence son hafta çalışılmamalı, temelini sağlam atmak istiyorsa haftada en az 5 gün bi' derslerini tekrar etmeli, gözden geçirmeli. Bende sınavları bu kafayla geçtim ama hiçbir şekilde hatırlamıyorum artık bu öğrendiğim bilgileri. Çünkü sınavı geçme gayesiyle 2 ayda anlatılan bilgileri 2 hafta da veya 1 hafta da aldım; sınavdan sonra da o derslerin yüzüne dönüp bakmadığım için aklımdan uçtu gitti bilgiler.
Hocam temel tabii ki öğrenilmeli fakat genelde çoğu dersler istemesen de unutuluyor 12.sınıfta. Unutmamak için devamlı tekrar etmek lazım o da lise hayatı boyunca çok zamanını harcar onun yerine 11.sınıf yazında TYT'sini halleder sonra AYT'ye bakar.