makron 6

Bilgin
Bir projem için lityum lazım. Li-ion bir pilin içini açmayı tercih ettim. Hangi güvenlik önlemlerini almam gerekir?
Şu anki aldığım önlemler:
  • Eldiven takmak
  • Balkonda işimi yapmak
  • Pilin yakınında hava solumamak
  • Pili tamamen boşaltmak (uğraşıyorum)
Yeterli midir? Sanırım bu iş için uygun maskem yok. COVID-19 zamanlarındaki maske var. İş görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açmayın. Elinize eldiven takarsanız ve şayet alev alırsa pil elinize yapışır, daha kötü hale getirir. Lityum, suyla reaksiyona girer. Suyla söndürmeye çalışırsanız daha kötü hale gelir. Büyük ihtimal ona bile zamanınız olmayacak, pil alev alırsa çok hızlı alır ki tepki dahi veremezsin. Alev çıkmasa bile çok hızlı şekilde toksik gaz salmaya başlaması olası. Ha çok bir şey de olmayabilir, pilin yapısı ve pile nasıl zarar verdiğinizle alakalı.

Bir projem için lityum lazım. Li-ion bir pilin içini açmayı tercih ettim. Hangi güvenlik önlemlerini almam gerekir?
Şu anki aldığım önlemler:
  • Eldiven takmak
  • Balkonda işimi yapmak
  • Pilin yakınında hava solumamak
  • Pili tamamen boşaltmak (uğraşıyorum)
Yeterli midir? Sanırım bu iş için uygun maskem yok. COVID-19 zamanlarındaki maske var. İş görür mü?

Yavaş yavaş bir yan keskiyle açarsanız bir şey olmaz. Ben açtım bir sorun olmadı. Bu arada pilin içinde voltaj olmasın. Olursa alev alabilir.