Karşısındakini aşağılamaktan başka bir becerisi olmayan birine göre büyük sözler bunlar. İyi günler.Eki Görüntüle 114172
Konu hakkında bilgisi olmayan ve bu kadar basit bir uygulamayı bile kullanmakta sorun yaşayan insanların çok bilmiş gibi konuşmasına hayret ile bakıyorum. Daha programı çalıştıramamışsınız size burada ne yapacağınızı gösteriyorum. Biri keriz diyor diğeri yok uygulama sahibi falan. Yerlere bakınca daha fazla yorum yapmanın gereksiz olduğunu gördüm. Umarım bir gün bu basit programı çalıştırabilme kabiliyetine erişir ve daha az ürün alarak çevreciliğe bir katkı sağlarsınız![]()
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Doğru söylüyorsunuz. O yüzden düzgün saygılı biri olarak az önce yanda gördüğüm telefon konusuna çok bilgim olmadığı halde alan kişilere keriz demeye gidiyorum. İyi günler.Karşısındakini aşağılamaktan başka bir becerisi olmayan birine göre büyük sözler bunlar. İyi günler.
Dostum 4 GB Ram’in bu gibi sebeplerden asla yetersiz kalacağını düşünmüyorum. Upuzun yazına emek vermişsin eyvallah ama boş.İnsanların problem yaşaması normal, eğer okuduğunuzu anlama kabiliyetinize inanıyorsanız yazılanları baştan okuyunuz. VRAM yetmemesine gülmüş müsünüz? Bana kare oluşturma teknolojisinin ne gibi kaynaklar tükettiğini yazmanızı rica ediyorum. Kendim test ettiğim için biliyorum, VRAM yetmediğinde oyun slow motiona geçiyor bir anda. FPS sabitlemediğimde FPS yüksek olsa bile akıcılık hissettirmiyor, çünkü BASE FPS düştüğü için diğer FPS çeşitlerini arttırmamız lazım, nasıl mı? FPS sabitleyerek. FPS sabitledikten sonra akıcılığı ve farkı hissetmeyen birinin kendisinin sorunlu olduğunu düşünüyorum. Direkt program düzgün çalışmıyorsa sorun belli değil, eleyerek gitmek lazım demiştim.
-VRAM
-Boşta GPU gücü
-Windows ayarları
-Driver
-Oyun ayarları
Gelin bunları temellendirelim, öyle yazıp geçmek olmasın. Sonra çok bilmişler konuşmaya başlıyor.
VRAM: Kare oluşturmak VRAM tüketir, VRAM yetmezse ya dokular geç yüklenir, FPS düşürür ya da oyun ağır çekim gibi olur. Eğer VRAM o an oyuna yetmiyorsa doku sorunu olur, LSFG'ye yetmiyorsa ağır çekim olur.
Boşta GPU gücü: FPS sabitlediğimizde LSFG'ye ekstra GPU gücü ayırırız, bu da anlık FPS düşüşlerini önler ve akıcılığı arttırır. FPS sabitleme sadece Lossless için değil normalde de işe yarayan bir şey zaten.
Windows ayarları: GPU hızlandırma gibi ayarlar kare oluşturma için önemli ayarlar, FSR vs. kare oluşturma için bu ayarları istiyor. Windows setupında eksik veya olmaması gereken ayarlar deneyimi baltalıyor olabilir.
Driver: Driver LSFG için çok önemli. Özellikle GTX kartlarda 552 üzeri driverlar önerilmiyor. DXGI ölçeklemesini bozduğu, FPS düşürdüğünü bizzat kendim test ettim.
Oyun ayarları: Oyun için Vsync açmak, Exclusive Fullscreen (Tam ekran) ve bazen Triple Buffering ayarları LSFG'nin çalışmasına engel.
Geraltın kılıcı
Üstün
Vay be! Bu kadar insan keriz, büyük teknoloji kanalları keriz ama bir tek ismi thegoat olan Messi profilli biri akıllı.
O aplikasyon gerçekten dolandırıcı. Anime seyrederken ve oyun oynarken test ettiğimde bayağı kötüydü ve fareyi hızlı oynattığımda beyaz artifakt sorunu yaratıyordu.
LSFG2.3'den sonra LSFG3 yağ gibi akıyor. Oyun içindeki FG'den kat kat daha iyi çalışıyor ve akıcı hissettiriyor. Kullanmak isteyenlere tavsiye ederim. Video izlerken LSFG3 kullandığınızda da bariz akıcılık farkını hissediyorsunuz LSFG2.3'e göre.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Programı kullanırken farkettim nvidia'nin kendi arayüzü'de frame gen aktif olduğu halde ki fps'yi gösteriyor.
Oyun ayarlarım ultra'da, düşük gecikme modu ve reflex kapalı.
NVCP ayarlarım 72FPS Sabit ve Dikey Senkranizasyon açık
DLSS Kapalı, 1080P En yüksek ayarlarda.
Bu da LSFG 3 sonuçları
LSFG 3'ün normal hale göre daha düşük Görüntü Oluşturma Gecikmesi vermesi biraz garip geldi. Nvidia'nın yanılanacağını da zannetmiyorum sonuçta ekran kartından okuyor bu verileri. Biraz ilginç bir durum açıkcası. Hissiyat olarak ise gecikme kesinlikle hissetmiyorum.
Bu da LSFG 3 sonuçları
LSFG 3'ün normal hale göre daha düşük Görüntü Oluşturma Gecikmesi vermesi biraz garip geldi. Nvidia'nın yanılanacağını da zannetmiyorum sonuçta ekran kartından okuyor bu verileri. Biraz ilginç bir durum açıkcası. Hissiyat olarak ise gecikme kesinlikle hissetmiyorum.
Son düzenleme:
Hocam konudan bağımsız oyunun ismi nedir?Programı kullanırken farkettim nvidia'nin kendi arayüzü'de frame gen aktif olduğu halde ki fps'yi gösteriyor.
Eki Görüntüle 114436
Bu da LSFG 3 sonuçları
Eki Görüntüle 114437
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Sons Of The Forest
Programı kullanacak olan kişiler, programın ekran kartının renderlediği karelerin arasına koyacağı kareleri oluşturmak için GPU'nun işlem gücünün belli bir miktarını kullandığını ve oluşturulan kareler yüzünden VRAM kullanımının artacağını anlasalar bu kadar gereksiz tartışma olmayacağını düşünüyorum. Programın kullanım amacı zaten fosil kartları canlandırmak değil, düşük kare hızlı videoların akıcılığını arttırmak veya yüksek Hz olan bir monitör kullanıyorsanız FG desteği olmayan oyunlarda monitörünüzün desteklediği Hz sınırına ulaşmak.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Evet bir çok kişi bunu anlamadan programa laf atıyor maalesef. Bunu açtığım zaman GPU Kullanımım %20 gibi bir oranda artıyor. Bu program kullanılacaksa hem fps sabitlenmek hem de görüntü kalitesinden kısılmak zorunda. Gpu kullanımı 100 e ulaştığı zaman sıkıntılar çıkmaya başlıyor.Programı kullanacak olan kişiler, programın ekran kartının renderlediği karelerin arasına koyacağı kareleri oluşturmak için GPU'nun işlem gücünün belli bir miktarını kullandığını ve oluşturulan kareler yüzünden VRAM kullanımının artacağını anlasalar bu kadar gereksiz tartışma olmayacağını düşünüyorum. Programın kullanım amacı zaten fosil kartları canlandırmak değil, düşük kare hızlı videoların akıcılığını arttırmak veya yüksek Hz olan bir monitör kullanıyorsanız FG desteği olmayan oyunlarda monitörünüzün desteklediği Hz sınırına ulaşmak.
Yeni konular
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri