Kız arkadaşıma alacağız. Apple ekosistemi dolayısıyla düşünüyoruz. Capcut'ta Reels tarzı editler yapılır en ağır. Ne önerirsiniz? pt.com.tr'den eğitim indirimiyle alacağız.

Zaten M1 işlemcili bir cihaz alınıyor, Apple yarın yapay zeka özelliklerini 8 GB modellere vermiyorum diyebilir. Ya da daha güncel macOS sürümlerinde ağır çalışabilir. Ben 16 GB diyorum.

Zaten M1 işlemcili bir cihaz alınıyor, Apple yarın yapay zeka özelliklerini 8 GB modellere vermiyorum diyebilir. Ya da daha güncel macOS sürümlerinde ağır çalışabilir. Ben 16 GB diyorum.

Katılıyorum. Yanı sıra eklemek istediğim bir şey var. M2 MacBook Air ekranı Dolby vision destekli. Netflix, Prime Video'dan film dizi izlerken daha canlı renkler olacaktır. Ayrıca hoparlörleri daha kaliteli. Ses kalitesi de iyi olacak.

M2 çip, M1'e göre %10-20 daha hızlı (CPU) ve grafik performansı %30 daha iyi (GPU).
16GB RAM, yoğun işler için 8GB'dan çok daha rahat.
M1 8GB, günlük kullanım için yeterli.

M2, daha modern tasarıma, daha büyük ve parlak ekran (13.6 inç), MagSafe şarj ve daha iyi kameraya sahip.
M1, klasik MacBook Air tasarımı (13.3 inç), yine de kaliteli.

İkisi de 15-18 saat civarı pil ömrü sunar. M2 biraz daha verimlidir.

M1 8GB, daha uygun fiyatlı
M2 16GB, daha pahalı ama uzun vadeli yatırım en azından.

Temel kullanım için M1 yeterli.
Profesyonel/yoğun işler için M2 16 GB kesinlikle daha iyi.
M2 16GB daha uzun süre güncel kalır.

Bütçeniz varsa ve uzun vadeli kullanacaksanız M2 16 GB tercih edin. Temel ihtiyaçlar için M1 8GB da iş görür, ancak RAM sınırına dikkat.

Profesyonel işler yok ama kız arkadaşımda 2. nesil falan i3 var hala onunla idare ediyor. SSD taktım iş görüyor olsa da hem Apple ekosistem zorunluluğu hem de uzun ömürlü olması için M2 alacağız gibi. Teşekkürler!

PT'de M2 16 GB son yılların en düşük fiyatına satılıyor kaçırmayın. 2022'de sıfırı 28k iken 3 yıl geçmesine ve bunca enflasyona rağmen fiyatı dip seviyede.