MatebooK'den MacBook'a geçmiş bir yazılımcıyım. İkisinin de artıları ve eksileri var.

256 GB depolama az, bir noktada harici depolamaya muhtaç olacaksın. Ayrıca HDMI çıkışı, USB tip a girişlerinden mahrumsun ki dönüştürücü kullanmaya da muhtaç olacaksın. 8 GB RAM sana yetecektir. Pil ömrü olarak Mac fantastik. Performans olarak takılman gereken bir konu yok, ikisi de sana yetecektir. Matebook'u bırak 5 yıl sonra, şimdi bile satamazsın. Ben satamadım, Mac'den geçmek isteyen biriyle takasladım. Mac'in ikinci el pazarı kapış kapış gidiyor. Ömür olarak ikisi de hemen hemen aynı olur. Mobil yazılım işine gireceksen Mac Allah'ın emri, yoksa iOS konularında uğraşırsın. Matebook Windows olduğu için Linux işlerine girmen daha kolay olur. Dual boot kurabilirsin. Robotik gibi konularda işin kolaylaşır.

Yazılıma yeni başlayan birisi için çok da fark olmaz. Yukarıda hemen hemen asıl dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsettim. İkisi de pişman etmeyecektir. Birini seç, ilerledikçe zaten hangisi daha çok işine yarar anlamaya başlarsın.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş. Dediğim gibi kodlamayı yeni yeni öğreniyorum C, Python gibi ve gelecekte nereden ilerlerim bilemiyorum belki ileride Windows bir bilgisayar gerekebilir. Onun dışında bazı arkadaşlar yeni öğrenmeye başladığın için bir hata aldığında Mac ile ilgili mi yoksa başka bir şey ile mi bulmaya çalışırken bayağı zorlanırsın demişlerdi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Onun dışında bazı arkadaşlar yeni öğrenmeye başladığın için bir hata aldığında Mac ile ilgili mi yoksa başka bir şey ile mi bulmaya çalışırken bayağı zorlanırsın demişlerdi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hata yaşayacağını sanmıyorum ikisinde de. Mac'de nasıl bir problem olabilir ki? Hemen hemen her şeyin resmi desteği var zaten.

Peki sanırım kararımı verdim. Teşekkür ederim
Bu arada MacBook'un diger bir eksisi ekranin boyutu. Monitor almani oneririm. Kendi sirketim bana 3 ayligina XPS 13" vermisti ve monitorsuz kullanamamistim. Tabii XPS verdigi zaman evde 17" ekranli E1705 ve 23'5" ekrana sahip sistemimi kullaniyordum.