Bugün optimize edilmiş, benim içime uygun zamanlama ayarlarını vesaire girdim. İlk başta Memtest yapıldı, oyunlar oynandı, yedi sekiz saat PC açık kaldı zaten. Sonra kapattık ve geri açınca şifre girme ekranında hata vermeye başladı. Yeniden başlattı, sonra BIOS'a girip sıfırladım. RAM'ler Hynix A-die çip, acaba girdiğim ayarlar neden tutmamış olabilir? Kaçırdığım bir nokta mı var diye konu açmak istedim çünkü ayarlardan sonra PC daha akıcı ve tepkisel gelmişti. Cevaplarınızı bekliyorum, ayarlarımı aşağı attım. Özellikle @Ayhan Dönmez beni sana yönlendirdiler. Bir bakarsan çok makbule geçer.
Bugün optimize edilmiş, benim içime uygun zamanlama ayarlarını vesaire girdim. İlk başta Memtest yapıldı, oyunlar oynandı, yedi sekiz saat PC açık kaldı zaten. Sonra kapattık ve geri açınca şifre girme ekranında hata vermeye başladı. Yeniden başlattı, sonra BIOS'a girip sıfırladım. RAM'ler Hynix A-die çip, acaba girdiğim ayarlar neden tutmamış olabilir? Kaçırdığım bir nokta mı var diye konu açmak istedim çünkü ayarlardan sonra PC daha akıcı ve tepkisel gelmişti. Cevaplarınızı bekliyorum, ayarlarımı aşağı attım. Özellikle @Ayhan Dönmez beni sana yönlendirdiler. Bir bakarsan çok makbule geçer.
A-Die eskidendi, sana M-Die denk gelmiş olabilir. ZenTimings yazılımından Tools sekmesine geçin, orada DIMM Info ya da DIMM telemetrisi var. A-Die diyor mu? BIOS'tan ince ayar çekilmesi lazım sana, MSI kartlar ince ayara ihtiyaç duyar. Nebi'nin ayarlar copy paste BSOD veriyor maalesef.
Bu kartların train algoritması da mantıklı değil, RttNomRd ve Wr mesela SR kitlerde kullanılmaz. Ona rağmen 34 Ohm uygulamış.
@SalimBdk Önce TRFC1 390 deneyin, die kısmı kesinleşsin. Nitro kısmı böyle olacak vereceğim ayarlarda, şu an Auto kalsın. Diğer istediğim kısımları iletin hepsini. VDDG CCD/IOD Global 1.05, VDDP Manuel 1.1V olacak. VSOC/NB Voltage AMD Overclocking seçip 1.25/1.3 kalacak, bellek kontrolcü kaynaklı sıkıntın olabilir, yüksekten vermek lazım bu kartlarda.