Rehberde de o ayarlara değinmedim, gereksiz yani. Hiçbir faydası yok, denebilir. Windows güç planı ile hallediyorsun Power Saving olaylarını, Global C-State özelinde de açık ve kapalı denenmesi lazım. Hangisi iyi sonuç veriyorsa öyle kullansın. Windows 11'de bende C-State kapatınca oyunlarda Drop yapıyor, OS alakalı olabilir. Win 10'da böyle bir sorun yoktu. C-State açık iken Frametime daha stabil seyrediyor bende. Sisteme göre değişecektir ve OS göre.

''Ek olarak eve elektrikçi çağırdım, tesisat ile uğraştı. Her şey çorba gibi, evin içi çöp. UPS için özel hat çektik, yine tatmin etmedi. Evin sahibi çok uğraşmış elektrik ile. Bu evden bir cacık olmaz, kabullendim. Artık manyetik alan mağduru olarak yorumladım.'' @SunseTTime 'daki duruma çok benziyor. Manyetik alan mevcut sizin muhitte.
Hazır sistem ilk geldiğinde rastgele bir anda 15dk kadar sorunsuz CS2 oynamıştım; yağ gibi akmıştı ekran. Sonrasında yine titreme ve mouse lag gelmişti. Aradan aylar geçti ama geçen yine sorunsuz mouse hareketi ile sistem birkaç dakika çalışabilmişti. Böylesine saçma sapan anlık düzelmeler başıma geldiğinden elektrik, manyetik alan tarzı sorunları hala elemiş değilim. Baktığında Online UPS bile denedim ama olmayınca olmuyor.

İşin tek garip tarafı aldığım iki laptop ve sistemi farklı lokasyonlara götürüp test ettiğimde hiçbir fark olmamıştı. Elektriksel sorunun bir ortamdan diğerine taşınabildiğine yönelik yabancı forumlarda birinin görüşüne denk gelmiştim fakat birçok kişi bu durumu mantıklı bulmuyor. (Bkz. 5 yıldır yaşanan stutter sorunu ve çözümü... tarzı bir konuydu.)

Bu aralar maddi olarak sıkışık olduğumdan yeni laptop alıp sistem parçaları sağlamken satmaya başlayamadım. Fakat nolur nolmaz bir sonraki alacağım cihazı önce başka bir lokasyonda kurup test edeceğim. Belki gerçekten böyle bir durum vardır, görmüş olurum.

Son düzenleme:
Rehberde de o ayarlara değinmedim, gereksiz yani. Hiçbir faydası yok, denebilir. Windows güç planı ile hallediyorsun Power saving olaylarını, global C-state özelinde de açık ve kapalı denenmesi lazım. Hangisi iyi sonuç veriyorsa öyle kullansın. Windows 11'de bende C-state kapatınca oyunlarda drop yapıyor, OS alakalı olabilir. Windows 10'da böyle bir sorun yoktu. C-state açık iken frametime daha stabil seyrediyor bende. Sisteme göre değişecektir ve OS göre.

C state shutter asıl sebebi. AMD overclock bölümünden, L2 girip disabled yapması gerek. SoC uncore mod enabled.