Tamam abi elbette yaparım herkes faydalansın ama nasıl yapacağımı tam bilmiyorum

Bu bağlantıyı direkt olarak rehberde paylaşın:

Anladım, 2167 kalacak o zaman. Mixed iyiyse öyle kullan, ana rehberde bu sonuçları paylaşırsan sevinirim. Senin Tuning işlemi burada son buldu, gibi duruyor. Rehberdeki PBO ayarları ve VT3 kısmına geçiş sağla ekstra. Katkısı olacaktır.
Tamam abi emeğine ilgine sağlık gerçekten ilgilendin uğraştın. Tek sorum kaldı konunun başında gerek enable ettiğim gerek disable ettiğim BIOS ayarlarım varda bunlar iyimidir hatalı bir şey var mı acaba

@Fatihsgn Paylaştıktan sonra rehberdeki PBO ve ''Tuning dahil diğer önemli kısımlar'' adlı başlığa geçin. Oradaki ayarları PBO dahil geçirtip VT3 testine alın. Detaylıca anlattım, ekstra faydası oluyor CS için.

Tamam abi emeğine ilgine sağlık gerçekten ilgilendin uğraştın. Tek sorum kaldı konunun başında gerek enable ettiğim gerek disable ettiğim BIOS ayarlarım varda bunlar iyimidir hatalı bir şey var mı acaba

Rehberde dediğim kısımda yazıyor, MCR-PDM sende kapalı kalmak zorunda. Burst 1x-1x ile Train süreleri düşük.

@Fatihsgn Paylaştıktan sonra rehberdeki PBO ve ''Tuning dahil diğer önemli kısımlar'' adlı başlığa geçin. Oradaki ayarları PBO dahil geçirtip VT3 testine alın. Detaylıca anlattım, ekstra faydası oluyor CS için.

Rehberde dediğim kısımda yazıyor, MCR-PDM sende kapalı kalmak zorunda. Burst 1x-1x ile Train süreleri düşük.
Evet onları öğrendim sayende diğerleri için sormumştum değiştirdiğim ayarları yazmıştım ilk soru sorduğumda

ARD 0 ve tCK 3-3 ayarlayın. Bunları size aktardım, yine rehberde de var. Control Line 0 denenebilir, Latency düşer.
Onları yaptım dediğin gibi abi. Şu ayarlardan bahsediyorum

X3D: Mode enable
Aspm Control: Disable.
Serial com port 0: Disable.
MSI driver utılty: Dısable.
Onboard Wi-Fi BT: Disable.
HD Audio: Disable.
Integrated Graphics: Disable.
EXPO: Enable.
Mcr: Disable.
Fch spread specturum: Disable.
Global C-state: Disable.
Power suply idle Control: Typical current idle.
SVM: Disable.
IOMMU disablecppc dynamic preferred cores: Cache.
PBO: +200
Curve: -20
Power down mode: Disable.
Gear down mode: Disable.
TS'me: Disable.
CPU loadline calibration: Mode 3

Burada fazladan birkaç ayar daha var, o kısım detaylı. VT3 testi sorunsuz geçiyorsa kullanabilirsin. Turbo Mode kastediyorsan o kapalı kalmalı, CPPC Preferred Cores bende Auto. ASPM Auto. Bu ayarlara ellemeye lüzum görmüyorum.

X3D: Mode enable Msı anakartlar da sorun yaratıyor kapatın. CPPC dynamic preferred cores: Cache. Bu ayarı Freq olarak ayarlamanız lazım. x3D için bu profili bir deneyin

Burada fazladan birkaç ayar daha var, o kısım detaylı. VT3 testi sorunsuz geçiyorsa kullanabilirsin.
O ayarlarda 2 tane hatalı var.

Dosya Ekleri

• fx.webp
    fx.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 19
X3D: Mode enable Msı anakartlar da sorun yaratıyor kapatın. CPPC dynamic preferred cores: Cache. Bu ayarı Freq olarak ayarlamanız lazım. x3D için bu profili bir deneyin

O ayarlarda 2 tane hatalı var.

O ayarları zaten ben iletmedim ki, hanginiz iletti? :) CPPC, Turbo Mode ve ASPM Auto hep bende. Bir katkısını göremedim.