KS KS SalimBdk Üyecik Katılım 17 Haziran 2026 Mesajlar 24 Beğeniler 3 Bugün 11:57 #21 ahmetmelihalemdar dedi: @SalimBdk şansına küs m-die çıktı. M-die a göre en stabil ayarları verir sana ayhan abi. Ayhan abi selam bu arada Genişletmek için tıkla... Yani adı herifler neden anakarta a die diye yazıyorsunuz ki o zaman.
ahmetmelihalemdar dedi: @SalimBdk şansına küs m-die çıktı. M-die a göre en stabil ayarları verir sana ayhan abi. Ayhan abi selam bu arada Genişletmek için tıkla... Yani adı herifler neden anakarta a die diye yazıyorsunuz ki o zaman.
ahmetmelihalemdar Becerikli Katılım 15 Aralık 2025 Mesajlar 144 Beğeniler 77 Bugün 11:58 #22 SalimBdk dedi: Yani adı herifler neden anakarta a die diye yazıyorsunuz ki o zaman. Genişletmek için tıkla... Aslında ayarları default'a çekse daha iyi olmaz mı @Ayhan Dönmez. Salim'de PBO da vardı çünkü Son düzenleyen: Moderatör: Bugün 12:48
SalimBdk dedi: Yani adı herifler neden anakarta a die diye yazıyorsunuz ki o zaman. Genişletmek için tıkla... Aslında ayarları default'a çekse daha iyi olmaz mı @Ayhan Dönmez. Salim'de PBO da vardı çünkü
A Ayhan Dönmez Bilgin Sıcak Nokta Bellek Mimarı Topluluk Kahramanı Katılım 14 Eylül 2024 Mesajlar 13.702 Makaleler 1 Çözümler 71 Beğeniler 13.402 Bugün 12:05 #23 ahmetmelihalemdar dedi: Aslında ayarları default'a çekse daha iyi olmaz mı @Ayhan Dönmez. Salim'de PBO da vardı çünkü Genişletmek için tıkla... Evet, Default olacak. Önce Clear CMOS yapsın, stok haldeyken sadece EXPO açsın. Üzerine benim ayarları girerse sorun olmaz. PBO ayarlarına en son geçsin, stabiliteyi bozabiliyor. VT3 testi lazım ona.
ahmetmelihalemdar dedi: Aslında ayarları default'a çekse daha iyi olmaz mı @Ayhan Dönmez. Salim'de PBO da vardı çünkü Genişletmek için tıkla... Evet, Default olacak. Önce Clear CMOS yapsın, stok haldeyken sadece EXPO açsın. Üzerine benim ayarları girerse sorun olmaz. PBO ayarlarına en son geçsin, stabiliteyi bozabiliyor. VT3 testi lazım ona.
KS KS SalimBdk Üyecik Katılım 17 Haziran 2026 Mesajlar 24 Beğeniler 3 Bugün 12:14 #24 Ayhan Dönmez dedi: Evet, Default olacak. Önce Clear CMOS yapsın, stok haldeyken sadece EXPO açsın. Üzerine benim ayarları girerse sorun olmaz. PBO ayarlarına en son geçsin, stabiliteyi bozabiliyor. VT3 testi lazım ona. Genişletmek için tıkla... Clear CMOS yaptım. ahmetmelihalemdar dedi: Aslında ayarları default'a çekse daha iyi olmaz mı @Ayhan Dönmez. Salim'de PBO da vardı çünkü Genişletmek için tıkla... Anlaşıldı ayrıca işlemcide undervolt vardı. Şimdi ne girelim, acaba PBO ve UV olduğu içinde 390'da açılmamış olabilir mi? Son düzenleyen: Moderatör: Bugün 12:48
Ayhan Dönmez dedi: Evet, Default olacak. Önce Clear CMOS yapsın, stok haldeyken sadece EXPO açsın. Üzerine benim ayarları girerse sorun olmaz. PBO ayarlarına en son geçsin, stabiliteyi bozabiliyor. VT3 testi lazım ona. Genişletmek için tıkla... Clear CMOS yaptım. ahmetmelihalemdar dedi: Aslında ayarları default'a çekse daha iyi olmaz mı @Ayhan Dönmez. Salim'de PBO da vardı çünkü Genişletmek için tıkla... Anlaşıldı ayrıca işlemcide undervolt vardı. Şimdi ne girelim, acaba PBO ve UV olduğu içinde 390'da açılmamış olabilir mi?
ahmetmelihalemdar Becerikli Katılım 15 Aralık 2025 Mesajlar 144 Beğeniler 77 Bugün 12:17 #25 SalimBdk dedi: Clear CMOS yaptım. Anlaşıldı ayrıca işlemcide undervolt vardı. Şimdi ne girelim, acaba PBO ve UV olduğu içinde 390'da açılmamış olabilir mi? Genişletmek için tıkla... Bence denemekten zarar gelmez. En kötü bi CMOS daha yaparsın
SalimBdk dedi: Clear CMOS yaptım. Anlaşıldı ayrıca işlemcide undervolt vardı. Şimdi ne girelim, acaba PBO ve UV olduğu içinde 390'da açılmamış olabilir mi? Genişletmek için tıkla... Bence denemekten zarar gelmez. En kötü bi CMOS daha yaparsın
KS KS SalimBdk Üyecik Katılım 17 Haziran 2026 Mesajlar 24 Beğeniler 3 Bugün 12:18 #26 ahmetmelihalemdar dedi: Bence denemekten zarar gelmez. En kötü bi CMOS daha yaparsın Genişletmek için tıkla... Erindim valla bilmiyorum kocaman kart var adi şey de tam onun altında kartı sökmeden dokunamıyorum Şu an her şey sıfır PBO UV yok m die ayarları girelim en güzeli neyse @Ayhan Dönmez.
ahmetmelihalemdar dedi: Bence denemekten zarar gelmez. En kötü bi CMOS daha yaparsın Genişletmek için tıkla... Erindim valla bilmiyorum kocaman kart var adi şey de tam onun altında kartı sökmeden dokunamıyorum Şu an her şey sıfır PBO UV yok m die ayarları girelim en güzeli neyse @Ayhan Dönmez.
A Ayhan Dönmez Bilgin Sıcak Nokta Bellek Mimarı Topluluk Kahramanı Katılım 14 Eylül 2024 Mesajlar 13.702 Makaleler 1 Çözümler 71 Beğeniler 13.402 Bugün 12:21 #27 SalimBdk dedi: Clear CMOS yaptım. Anlaşıldı ayrıca işlemcide undervolt vardı. Şimdi ne girelim, acaba PBO ve UV olduğu içinde 390'da açılmamış olabilir mi? Genişletmek için tıkla... @SalimBdk EXPO üzerine bunları girin, PBO Auto kalsın. TRAS 36 oyunlarda stutter yaparsa tRAS ve tRC ikisini de 80 bırakacaksın. SalimBdk dedi: Erindim valla bilmiyorum kocaman kart var adi şey de tam onun altında kartı sökmeden dokunamıyorum Şu an her şey sıfır PBO UV yok m die ayarları girelim en güzeli neyse @Ayhan Dönmez. Genişletmek için tıkla... En güzeli böyle olur, deneyin bunları. Eksik ya da yanlış tuşlama yapmayınız. @SalimBdk Ben de karıştırmışım bak. VDDG Global CCD/IOD 1.05, VDDP 1.1 olacak. Tam tersi yani.
SalimBdk dedi: Clear CMOS yaptım. Anlaşıldı ayrıca işlemcide undervolt vardı. Şimdi ne girelim, acaba PBO ve UV olduğu içinde 390'da açılmamış olabilir mi? Genişletmek için tıkla... @SalimBdk EXPO üzerine bunları girin, PBO Auto kalsın. TRAS 36 oyunlarda stutter yaparsa tRAS ve tRC ikisini de 80 bırakacaksın. SalimBdk dedi: Erindim valla bilmiyorum kocaman kart var adi şey de tam onun altında kartı sökmeden dokunamıyorum Şu an her şey sıfır PBO UV yok m die ayarları girelim en güzeli neyse @Ayhan Dönmez. Genişletmek için tıkla... En güzeli böyle olur, deneyin bunları. Eksik ya da yanlış tuşlama yapmayınız. @SalimBdk Ben de karıştırmışım bak. VDDG Global CCD/IOD 1.05, VDDP 1.1 olacak. Tam tersi yani.
KS KS SalimBdk Üyecik Katılım 17 Haziran 2026 Mesajlar 24 Beğeniler 3 Bugün 12:22 #28 Ayhan Dönmez dedi: Eki Görüntüle 257831 Eki Görüntüle 257832 Eki Görüntüle 257833 Eki Görüntüle 257834 @SalimBdk EXPO üzerine bunları girin, PBO Auto kalsın. Tras 36 oyunlarda stutter yaparsa tras ve tRC ikisini de 80 bırakacaksın. En güzeli böyle olur, deneyin bunları. Eksik ya da yanlış tuşlama yapmayınız. Genişletmek için tıkla... Tamamdır bu arada, tRAS 38'de oyunda hiç stutter almadım, onu da belirteyim. Son düzenleyen: Moderatör: Bugün 12:48
Ayhan Dönmez dedi: Eki Görüntüle 257831 Eki Görüntüle 257832 Eki Görüntüle 257833 Eki Görüntüle 257834 @SalimBdk EXPO üzerine bunları girin, PBO Auto kalsın. Tras 36 oyunlarda stutter yaparsa tras ve tRC ikisini de 80 bırakacaksın. En güzeli böyle olur, deneyin bunları. Eksik ya da yanlış tuşlama yapmayınız. Genişletmek için tıkla... Tamamdır bu arada, tRAS 38'de oyunda hiç stutter almadım, onu da belirteyim.
A Ayhan Dönmez Bilgin Sıcak Nokta Bellek Mimarı Topluluk Kahramanı Katılım 14 Eylül 2024 Mesajlar 13.702 Makaleler 1 Çözümler 71 Beğeniler 13.402 Bugün 12:22 #29
KS KS SalimBdk Üyecik Katılım 17 Haziran 2026 Mesajlar 24 Beğeniler 3 Bugün 12:23 #30 Eyvallah çok çok teşekkür ederim birazdan gireceğim, ilk yapmam gereken testler nelerdir?