Manuel RAM ayarları sonrası MEMORY_MANAGEMENT hatası

ZenTimings iletir misin, bir bakalım son haline. O zaman tekrardan CMOS sıfırlayacaksın. Dediğim düzenlemeleri yapıp teste al. TRCD ve TRP 38 bırakman gerekebilir, M-Die yapamıyor olabilir.
Tamam atıyorum birazdan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'tan Zen iletebilirsin. BIOS hangi ekranda kalıyor? Clear CMOS yaparsan düzelir.

Siyah bir ekran geliyor sol altta entering setup... Yazıyor.
Böyle kalıyor, bir yemek yiyeceğim böyle kalsın bakalım.

Siyah bir ekran geliyor sol altta entering setup... Yazıyor.
Böyle kalıyor, bir yemek yiyeceğim böyle kalsın bakalım.

Eki Görüntüle 257854

Eki Görüntüle 257855

Clear CMOS yapacaksın tekrardan JBAT1'den. VSOC/NB 1.3, VDDP 1.15 dene. Tekrar aynısı olursa TCCDL 3 adet timing Auto bırak. 8-32-16 yaptıkların. TRCD, TRP 38 yapmak gerekebilir. Sırasıyla denersin.

tREFI 50.000 bırakılamıyor mu sende? Neden 32667 bir de, onu merak ettim. @SalimBdk

İfadeler: X99

Isıdan dolayı hata vermesin diye başta öyle bıraktım, birazdan tekrar sifirlayacagim ayarları gireceğim.

TCCDL Auto bırakın, 8-16-32 yazdığın kısmı, 3 tane timing. TRCD ve TRP 38 gerekebilir, önce VSOC 1.3, VDDP 1.15 deneyin.
Hangileri 8-16-32 hocam, karıştırmayayım birkaç tane daha 8 var çünkü.

VSOC CPU SoC voltage değil mi, yanlış girmeyeyim. Şu an böyle kontrol edin, kaydedeceğim.

Şöyle:

Sistem geldi, ilk izlenim.
Yine hata verdi, daha bir dakika bile olmadan Memtest.
Çok şükür bu sefer BIOS çökmedi.

Ayhan bey, siz daha iyi bilirsiniz tabii ama sormak istedim; sadece ilk 4 gecikme ve tRFC ve trefı ayarlasak geçsek olmaz mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…